Πώς να μετατρέψουμε το υπνοδωμάτιό μας σε ζεν καταφύγιο
kedriki_bedroom

Πώς να μετατρέψουμε το υπνοδωμάτιό μας σε ζεν καταφύγιο

Ακολουθούμε τη νέα τάση και φτιάχνουμε ένα ονειρεμένο υπνοδωμάτιο για ηρεμία, χαλάρωση και ανανέωση.

Το υπνοδωμάτιο είναι ένας από τους πιο προσωπικούς χώρους, όμως παράλληλα είναι και ένα από τα πιο χαλαρωτικά σημεία του σπιτιού μας. Αν όμως δεν είναι, τότε πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το μετατρέψουμε σε καταφύγιο ηρεμίας όπου θα γεμίζουμε τις μπαταρίες μας μετά από κάθε εύκολη ή δύσκολη μέρα. Όπως συμβαίνει με όλα τα δωμάτια του σπιτιού έτσι και με την κρεβατοκάμαρα, μπορούμε να ακολουθήσουμε τις τάσεις της διακόσμησης και να διαμορφώσουμε έναν υπέροχο χώρο, όπως ταιριάζει στον χαρακτήρα μας.
Ιδιαίτερα κεφαλάρια
Τα κεφαλάρια ακόμα και αν είναι πολύ απλά στη σύνθεσή τους δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο υπνοδωμάτιο. Επιπλέον, το γεγονός ότι μπορεί να είναι ένα αυτόνομο κομμάτι και όχι ενσωματωμένο επάνω στο κρεβάτι, μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε ανά πάσα στιγμή όλο το ύφος της κρεβατοκάμαρας, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουμε και το κρεβάτι. Δελεαστικό είναι και το κόστος, αφού μπορούμε ακόμα και μόνοι μας να μετατρέψουμε ένα απλό κομμάτι ξύλου σε ένα εντυπωσιακό κομμάτι, και βέβαια να το προσαρμόσουμε στο προσωπικό μας γούστο.


Αυστηρά για χαλάρωση
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το υπνοδωμάτιο πρέπει να λειτουργεί σαν ένας αυτόνομος χώρος, που δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες. Όχι, η κρεβατοκάμαρά μας δεν μπορεί να λειτουργεί σαν αποθήκη όπου παραχώνουμε οτιδήποτε δεν έχουμε πού αλλού να αποθηκεύσουμε. Αφήνουμε κινητά και τάμπλετ σε άλλο χώρο, και αν έχουμε εγκαταστήσει γραφείο το μετακινούμε σε άλλο σημείο του σπιτιού, αφού όπως είπαμε είναι το δωμάτιο της ξεκούρασης και της ηρεμίας.


Φυσικά υλικά και γήινα χρώματα
Υφάσματα βαμβακερά και λινά. Χρώματα γήινα και απαλά. Με λίγα λόγια αφήνουμε τον εαυτό μας να βυθιστεί την αγκαλιά της οργανικής υφής, καθώς η ήπια και ομοιόμορφη χρωματική παλέτα ακόμα και στους τοίχους, στην οροφή και τα διακοσμητικά δημιουργεί αίσθηση συνοχής και άνεσης όχι μόνο στην διάθεσή μας, αλλά και γενικότερα στην ατμόσφαιρα του χώρου.


Ο σωστός φωτισμός
Για τα μικρά υπνοδωμάτια τα επιτοίχια φωτιστικά είναι μια πολύ καλή λύση, καθώς δεν καταλαμβάνουν χώρο στα ήδη μικρά κομοδίνα. Κατά τα άλλα, και σε αυτό το είδος «φοριούνται» πολύ το τα φυσικά υλικά όπως είναι τα όστρακα, η πέτρα, το αλάβαστρο, το σχοινί γιούτα, το δέρμα και το μπαμπού και το ξύλο. Με φωτιστικά κατασκευασμένα από ουδέτερους τόνους με φυσικές, γήινες αποχρώσεις, μπορούμε να προσθέσουμε απαλότητα και ισορροπία ακόμα και σε ένα δωμάτιο όπου κυριαρχούν έντονες αποχρώσεις στους τοίχους ή τα υφάσματα.


Layering παντού
Το layering ήρθε και στην κρεβατοκάμαρα και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα. Είτε πρόκειται για τονικές παραλλαγές χρωμάτων σε διαφορετικές επιφάνειες, είτε για ένα μίγμα μοτίβων που εξερευνούν παιχνιδιάρικα μια συγκεκριμένη παλέτα, είτε για ένα δυναμικό μείγμα υφών, δεν φοβόμαστε να κάνουμε τον συνδυασμό. Φυσικά αποφεύγουμε τις υπερβολές για να μην αλλοιώσουμε τον ομοιόμορφο χαρακτήρα του χώρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ