Ανανεώνουμε το σπίτι μας, αναβαθμίζουμε την καθημερινότητά μας
kedriki_ravenna_afierwma

Ανανεώνουμε το σπίτι μας, αναβαθμίζουμε την καθημερινότητά μας

Κάθε χώρος, κάθε γωνία του σπιτιού μας είναι ένας μικρός κόσμος που μπορούμε να δημιουργήσουμε όπως τον ονειρευόμαστε για να μας εκφράζει.


Sponsored content

Το σπίτι μας είναι το λιμάνι της ψυχής μας, ένας κόσμος γεμάτος συναισθήματα. Εδώ γεννιούνται όνειρα, δημιουργούνται ιστορίες, ζούμε μικρές και μεγάλες στιγμές. Το σπίτι δεν θέλουμε απλά να μας συντροφεύει στην πορεία μας, αλλά να μας εμπνέει, με την άνεση, τη θαλπωρή και την πρακτικότητα που προσφέρει. Ωστόσο, η ζωή κυλάει σαν ποτάμι που δε γυρίζει πίσω και η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Αν το σπίτι μας δεν ακολουθεί πλέον τη ροή αυτή, μάλλον έχει έρθει ο καιρός να το ανανεώσουμε, δίνοντάς του νέα πνοή και φρεσκάδα.

Η αλλαγή κρύβεται στις λεπτομέρειες, ακόμα και η παραμικρή επέμβαση είναι ένα μικρό βήμα προς την ανανέωση και την εξέλιξη. Τα καινούργια χρώματα και οι υφές προσδίδουν νέα προσωπικότητα στον χώρο, εξάπτουν τη φαντασία μας και γεμίζουν τον αέρα με αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Αλλάζοντας τα μαξιλάρια στους καναπέδες δημιουργούμε μια νέα αγκαλιά γεμάτη ζεστασιά και άνεση. Κάθε καινούργιο έπιπλο είναι μια νέα νότα αρμονίας και αυτοέκφρασης. Με κάθε πινελιά μεταμορφώνουμε όχι μόνο το σπίτι μας, αλλά και την ίδια μας τη ζωή.


Ξεκινώντας από τις επιφάνειες του σπιτιού, τα πλακίδια μεγάλων διαστάσεων -μέχρι και 160x320cm- αποτελούν μια νέα τάση που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και κοινό χάρη στα σημαντικά τους πλεονεκτήματα. Πέρα από την επένδυση δαπέδων και τοίχων, μπορούν να έχουν κι άλλες εφαρμογές και χρήσεις, για παράδειγμα σε πάγκους κουζίνας και σε άλλες ειδικές κατασκευές. Οι μεγάλες τους διαστάσεις αποδίδουν μια εικόνα πιο ενιαία, με λιγότερους αρμούς, κάτι που προσφέρει περισσότερη καθαριότητα και υγιεινή, υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητα στις φθορές της καθημερινής χρήσης. Οι επιλογές είναι διάφορες: σχέδια με όψη μαρμάρου, πέτρας, ακόμα και πατητής τσιμεντοκονίας. Ό,τι κι αν επιλέξετε, το αποτέλεσμα θα είναι κομψό και εντυπωσιακό!


Αν υπάρχει ένας χώρος στο σπίτι που θα λέγαμε ότι προσδιορίζει τον χαρακτήρα και τη γενικότερη αισθητική του, αυτός είναι μάλλον το καθιστικό. Είναι -συνήθως- το πρώτο δωμάτιο που βλέπει κανείς μπαίνοντας στο σπίτι, και αποτελεί το σημείο συνάντησης με τους αγαπημένους μας. Ξεχωρίζει γιατί φιλοξενεί περισσότερες από μία λειτουργίες, όπως για παράδειγμα ξεκούραση, χαλαρές συζητήσεις, φαγητό και παιχνίδι. Αναμφίβολα, το βασικό έπιπλο και στοιχείο που δεσπόζει σε ένα καθιστικό είναι ο καναπές. Αν ψάχνετε περισσότερη άνεση και πρακτικότητα, οι γωνιακοί καναπέδες είναι πάντα μια πολύ καλή λύση. Με δεξιά ή αριστερή γωνία, με διάφορα υφάσματα και επενδύσεις, σε γήινους χρωματισμούς που αποπνέουν αίσθηση αρμονίας και ηρεμίας, είναι ιδανικοί γιατί συνδυάζουν πολυτέλεια με λειτουργικότητα. Για ακόμα πιο cozy feeling, μπορείτε να διακοσμήσετε με πολλά μαξιλάρια σε διαφορετικές υφές και σχέδια.

Ο πιο προσωπικός χώρος μέσα σε ένα σπίτι, το καταφύγιό μας, είναι το υπνοδωμάτιο. Εκεί καταφεύγουμε μετά από μια δύσκολη μέρα, για να βρούμε την ηρεμία μας, να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε. Γι’ αυτό, είναι ιδιαίτερα ζωτικό να έχουμε ένα πολύ άνετο κρεβάτι που θα μας χαρίζει απολαυστικό ύπνο, ικανοποιώντας παράλληλα τις αισθητικές μας προτιμήσεις. Οι σύγχρονες τάσεις προτείνουν διπλά κρεβάτια με minimal σχεδίαση που τα καθιστά διαχρονικά, στα οποία μπορούμε να προσθέσουμε τη προσωπική μας πινελιά επιλέγοντας ιδιαίτερα υφάσματα και χρώματα. Επειδή η πρακτικότητα και η λειτουργικότητα είναι χαρακτηριστικά τα οποία πάντα θα φανούν χρήσιμα, ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος και πλήρως αφαιρούμενο περιμετρικό ύφασμα βάσης για γρήγορο πλύσιμο και εύκολη επανατοποθέτηση, κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

Φυσικά, ο χώρος εκείνος στον οποίο μπορούμε να αφήσουμε τη φαντασία μας να καλπάσει και να βάλουμε όλη μας τη δημιουργικότητα είναι το παιδικό δωμάτιο. Εδώ ξετυλίγονται οι μεγαλύτερες περιπέτειες, τα παραμύθια ζωντανεύουν και τα παιδικά όνειρα παίρνουν τα πρώτα τους σχήματα. Τα παιδικά έπιπλα πλέον κυκλοφορούν σε πολλά και πρωτότυπα σχέδια. Φανταστείτε ένα παιδικό κρεβατάκι που μοιάζει με παραμυθένιο σπιτάκι, με σκαλίτσα και παραθυράκια, πόσο μπορεί να ενθουσιάσει το μικρό σας, να εξάψει τη φαντασία του και να πυροδοτήσει τη δημιουργικότητά του! Τα παιδιά είναι το μέλλον, και το δωμάτιό τους ένας μικρός κόσμος που πρέπει να είναι απόλυτα προσεγμένος και προστατευμένος.


Όσον αφορά το μπάνιο μας, είναι πολύ βασικό να επιλέξουμε έπιπλα και είδη υγιεινής που θα μας κάνουν να νιώθουμε άνετα και χαλαρά, αλλά συνάμα να είναι λειτουργικά και βολικά ως προς τον καθαρισμό τους. Παραδείγματος χάρη, οι κρεμαστές λεκάνες καλύπτουν μια… «βασική ανάγκη», καταλαμβάνοντας λιγότερο χώρο, ενώ μπορούν να ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες, όπως η Tornado Quiet 3.0, η οποία ωθεί το νερό με ειδικά jet και μέσω της κυκλικής κίνησης του νερού δημιουργεί μια ισχυρή δίνη που καθαρίζει σε βάθος και απομακρύνει με ιδιαίτερη ευκολία κάθε υπόλειμμα, αποτρέποντας την εξάπλωση μικροβίων. Παράλληλα, κρατά σε χαμηλά επίπεδα τον θόρυβο και την κατανάλωση νερού.

Κάθε χώρος του σπιτιού μας αξίζει τη φροντίδα και την προσοχή μας. Είναι σημαντικό να κάνουμε σωστές κινήσεις επιλέγοντας προϊόντα υψηλής αισθητικής που θα αντέξουν στον χρόνο και θα καθρεφτίζουν την προσωπικότητά μας.

Αν θες κι εσύ να εκφραστείς μέσα από την ανανεωμένη εικόνα του σπιτιού σου, να του δώσεις τα χαρακτηριστικά εκείνα τα οποία θα εκπέμπουν στοιχεία του χαρακτήρα σου, εκφράσου με RAVENNA!
Στα καταστήματα RAVENNA θα βρεις σύγχρονες λύσεις για κάθε ανάγκη, τις οποίες μπορείς να δείς και στο e-shop της εταιρίας με ένα απλό κλικ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network