Project κουζίνα: Όλα όσα χρειαζόμαστε για τον αγαπημένο μας χώρο

Στην ΙΚΕΑ, θα βρούμε τα πάντα για να δημιουργήσουμε την κουζίνα των ονείρων μας με προτάσεις που ταιριάζουν στο στυλ και τις ανάγκες μας


Sponsored Content

Από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας μέχρι και τώρα, πολλά από τα βιώματά μας έχουν σχέση με το φαγητό και τα καθημερινά ή γιορταστικά τραπέζια. Η κουζίνα έχει αναμνήσεις γεμάτες χρώματα, γέλια, γεύσεις, και συναισθήματα. Είναι ένας χώρος οικείος και προσφιλής που τα τελευταία χρόνια έριξε τους τοίχους του, ενώθηκε με την τραπεζαρία και με το καθιστικό ή το σαλόνι και καθώς τα όρια διευρύνθηκαν απέκτησε περισσότερες χρήσεις. Εδώ μαγειρεύουμε και τρώμε, συναντιόμαστε με τους αγαπημένους μας, βλέπουμε σειρές στην τηλεόραση, συζητάμε, αλλά και δουλεύουμε. Με λίγα λόγια γίνεται το κέντρο του σπιτιού που άλλοτε φιλοξενεί τα μέλη της οικογένειας και άλλοτε ανοίγει σαν αγκαλιά και υποδέχεται φίλους και γνωστούς σε υπέροχα καλέσματα. Η κουζίνα έχει πολλές δυνατότητες. Μπορούμε να την επεκτείνουμε, να την ανανεώσουμε, να την αναβαθμίσουμε, να της δώσουμε τον χαρακτήρα που μας ταιριάζει.

Στην ΙΚΕΑ, θα βρούμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε την κουζίνα των ονείρων μας. Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία από προσεκτικά σχεδιασμένα και συνδυαζόμενα έπιπλα θα βρούμε τα κατάλληλα που θα καλύψουν στο ακέραιο τις ανάγκες και το προσωπικό μας γούστο. Από έτοιμες κουζίνες για μικρούς χώρους, τραπέζια και καρέκλες κουζίνας, μέχρι ιδέες αποθήκευσης που ταιριάζουν τόσο στην κουζίνα όσο και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Μπορεί να μας αρέσει το παραδοσιακό ή το μοντέρνο design, να προτιμάμε ανοιχτά ή σκούρα χρώματα, να χρειαζόμαστε μεγαλύτερους ή μικρότερους αποθηκευτικούς χώρους. Μέσα από μία μεγάλη ποικιλία υλικών και χρωμάτων θα βρούμε αυτή που είναι ιδανική για τις ανάγκες μας, τον προϋπολογισμό και την αισθητική μας.



Έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε μόνοι μας την κουζίνα μας, να χρησιμοποιήσουμε τα σχεδιαστικά προγράμματα της ΙΚΕΑ ή να αφήσουμε τους έμπειρους σχεδιαστές της να το κάνουν για εμάς, είτε κλείνοντας ένα ραντεβού στο κατάστημα ή με βιντεοκλήση. Και αν οι μετρήσεις δεν είναι το δυνατό μας σημείο αναλαμβάνει η Υπηρεσία Μέτρησης Κουζίνας!
Εμείς είδαμε, συγκρίναμε και προτείνουμε μερικά από αυτά που θα κάνουν την κουζίνα μας πιο όμορφη. Υπάρχουν όμως πολύ περισσότερα και τα ταιριάσματά τους είναι άπειρα!


Κουζίνες για κάθε γούστο
Σε ένα περιορισμένο χώρο η κουζίνα ONNERUP μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μπουφές, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί οικεία ατμόσφαιρα με το παραδοσιακό της στιλ. Τα ανοιχτά ράφια είναι ιδανικά για τα αντικείμενα στα οποία θέλουμε να έχουμε εύκολη πρόσβαση, και οι κλειστοί αποθηκευτικοί χώροι κρύβουν την ακαταστασία.

Αν θέλουμε μια μικρή κουζίνα με ελεύθερη εστία και όλο τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο η KNOXHULT είναι αυτό που αναζητούμε. Επιλέγοντας ντουλάπια τοίχου και βάσεις θα δημιουργήσουμε μια κουζίνα στα μέτρα μας.
Για έξυπνες λύσεις αποθήκευσης και ένα συνδυασμό υλικών που δίνουν μοντέρνο στυλ, θα προτιμήσουμε την ÄSPINGE η οποία συνδυάζει ποιότητα, λειτουργικότητα και ιδιαίτερο χαρακτήρα.


Ψάχνοντας για τραπέζια κουζίνας θα βρούμε πολλά που μας ταιριάζουν. Για παράδειγμα, το τραπέζι MELLTORP είναι ένα έπιπλο πασπαρτού. Αντέχει σε καθημερινή χρήση και μπορεί να ενταχθεί τόσο σε παραδοσιακό όσο και σε μοντέρνο περιβάλλον. Ταιριάζει στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία και βέβαια χρησιμοποιείται όχι μόνο για φαγητό αλλά και ως γραφείο και ως επιφάνεια παιχνιδιού.
Το επεκτεινόμενο τραπέζι EKEDALEN χωράει πολλούς καλεσμένους και διαθέτει αρκετό χώρο για καρέκλες.

Κάθε τραπέζι SKOGSTA από μασίφ ξύλο ακακίας είναι μοναδικό, εξαιτίας των φυσικών χρωματικών διακυμάνσεων του ξύλου που σκουραίνουν ελαφρώς με το πέρασμα του χρόνου. Επιπλέον, η ακακία είναι πολύ ανθεκτική σε γρατσουνιές και νερό, ιδανική για καθημερινή χρήση.

Αν ο χώρος μας είναι περιορισμένος, το πτυσσόμενο τραπέζι NORDEN με τις μικρές διαστάσεις και τον κομψό σχεδιασμό είναι αυτό που ψάχνουμε. Μπορεί να φιλοξενήσει 2 – 4 άτομα ενώ ταυτόχρονα διαθέτει χώρους αποθήκευσης για μαχαιροπίρουνα, πετσέτες και ό,τι άλλο θέλουμε.


Συνδυάζοντας το τραπέζι που μας αρέσει με τις ελαφριές και ανθεκτικές καρέκλες TEODORES, τις μοναστηριακού τύπου με πλεκτό κάθισμα και καμπύλη πλάτη NACKANÄS, τις σταθερές και άνετες ÖSTANÖ με μεταλλικό σκελετό, μαλακό κάθισμα και άνετη πλάτη, ή τις κομψές και αναπαυτικές LUSTEBO με κάλυμμα που αφαιρείται, οι δυνατότητες που έχουμε είναι πάρα πολλές.


Μπουφές, ο απαραίτητος
Οι μπουφέδες ενοποιούν την κουζίνα με την τραπεζαρία ή και το καθιστικό και ταυτόχρονα μας δίνουν τη δυνατότητα να τακτοποιήσουμε όσα αντικείμενα χρειαζόμαστε. Τοποθετώντας θήκες για μαχαιροπίρουνα και κουτιά αποθήκευσης στο μπουφέ, η οργάνωση της τραπεζαρίας γίνεται πιο εύκολη. Σε κάθε περίπτωση, είτε φτιάξουμε έναν δημιουργικό χώρο εργασίας στην κουζίνα ή το σαλόνι, είτε θέλουμε να οργανώσουμε τα πράγματά μας, με ανθεκτικά έπιπλα και έξυπνες λύσεις αποθήκευσης μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε με τα έπιπλα της ΙΚΕΑ.



Ο FJÄLLBO είναι ένας μπουφές με ανάλαφρο σχεδιασμό και σταθερή κατασκευή. Το μέταλλο στην κατασκευή του θυμίζει βιομηχανικό στιλ ενώ το μασίφ ξύλο πεύκου κάνει κάθε έπιπλο μοναδικό. Διαθέτει ικανό χώρο αποθήκευσης και η επιφάνειά του μπορεί να γίνει λειτουργική αλλά και να φιλοξενήσει τα αγαπημένα μας διακοσμητικά. Μια από τις πιο κομψές επιλογές είναι ο μπουφές STOCKHOLM από όψη καρυδιάς και μασίφ ξύλο φλαμουριάς που χαρίζει ζεστή, φιλική αίσθηση στο χώρο μας.


Ο μπουφές από τη σειρά αποθήκευσης VIHALS διαθέτει έναν συνδυασμό συρταριών και ραφιών, που εγγυάται ότι τα πάντα θα είναι τακτοποιημένα στην τραπεζαρία, τον διάδρομο ή οπουδήποτε επιλέξουμε. Χωράει εύκολα ακόμα και σε περιορισμένους χώρους και αποθηκεύει τα πάντα με έξυπνο τρόπο. Από τη σειρά HAUGA, ο μπουφές είναι μια μονάδα που τοποθετούμε σε όποιο μέρος του σπιτιού θέλουμε και το συνδυάζουμε με άλλα έπιπλα της σειράς για να ενοποιήσουμε τους χώρους. Στα υπέρ του το παραδοσιακό στυλ του που όμως δένει πολύ όμορφα και με πιο μοντέρνα έπιπλα.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες ιδέες και έμπνευση για την Κουζίνα σας στα καταστήματα ΙΚΕΑ και στο IKEA.gr, ενώ μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα την ανανέωση του χώρου σας με όσα χρειάζεστε εύκολα, με 36 άτοκες δόσεις ή με το Πρόγραμμα δόσεων χωρίς κάρτα «Δάνειο στη στιγμή» και εγγύηση μέχρι 25 χρόνια.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr