Τα αρχιτεκτονικά συστήματα που αναβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο
ETEM106a

Τα αρχιτεκτονικά συστήματα που αναβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο

Στην ΕΤΕΜ, κάθε έργο στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που το κατοικούν


Sponsored Content

Στις αρχές του περασμένου αιώνα, το αλουμίνιο ήταν ένα πολύ ακριβό μέταλλο που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σπάνια στις κατασκευές κτηρίων. Όλα άλλαξαν τη δεκαετία του 1920, όταν η διαδικασία ηλεκτρόλυσης μείωσε το κόστος του αλουμινίου κατά 80% και το μέταλλο έγινε εξαιρετικά δημοφιλές. Μάλιστα, το πρώτο κτήριο στο οποίο το αλουμίνιο χρησιμοποιήθηκε ευρέως στις κατασκευές ήταν το Empire State Building, ο περίφημος ουρανοξύστης της Νέας Υόρκης που χτίστηκε το 1931. Στον 21ο αιώνα, με την επανάσταση του Βιοκλιματικού Σχεδιασμού, το αλουμίνιο θεωρείται ως ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά και βιώσιμα υλικά κατασκευής.

Στη χώρα μας, το 1971 ιδρύεται η «Εταιρεία Ελαφρών Μετάλλων» (ΕΤΕΜ), η ιστορικότερη εταιρεία παραγωγής προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές και βιομηχανικές εφαρμογές στην Ελλάδα. Ήδη από τη δεκαετία του ’80 παρήγαγε στην Ελλάδα τα νέας γενιάς αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου, εισάγοντας νέα δεδομένα στην ηχομείωση, την αισθητική, και τη λειτουργικότητα όπως για παράδειγμα οι μηχανισμοί ανάκλισης. Σήμερα, συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες βιομηχανίες διέλασης αλουμινίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαθέτοντας υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία με θυγατρικές εταιρείες σε Ρουμανία, Σερβία και Ουκρανία και εξαγωγές σε περισσότερες από 57 χώρες.


Σε στενή συνεργασία με τους αρχιτέκτονες αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες και αναβαθμίζει κατάλληλα τα προϊόντα της, ώστε να βελτιώνουν το βιοτικό μας επίπεδο. Βασικό πλεονέκτημα της εταιρείας αποτελεί η ολοκληρωμένη υποστήριξη που παρέχει σε κάθε έργο, χάρη στην υψηλή τεχνολογική κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της. Μέσα από το διευρυμένο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο αλλά και την εμπειρία της από πολύ απαιτητικά έργα στο παρελθόν, η ΕΤΕΜ προσφέρει σιγουριά για οποιοδήποτε έργο στο μέλλον. Τα ανοιγόμενα συστήματα (παράθυρα) προσφέρουν πρακτικές λύσεις σε κάθε οικιακή ή εμπορική εφαρμογή. Τα συρόμενα συστήματα συνδυάζουν τις υψηλότερες προδιαγραφές σε αισθητική, λειτουργικότητα και θερμομόνωση.


Οι πόρτες αλουμινίου της ΕΤΕΜ προσφέρουν αντοχή, ομορφιά και ελευθερία σχεδιασμού με σκοπό να εξυπηρετήσουν και να συμπληρώσουν την αισθητική σε κάθε χώρο. Τα συστήματα σκίασης επιτρέπουν στο φως του ήλιου να εισέλθει παρέχοντας υψηλή ενεργειακή απόδοση, εσωτερική άνεση αλλά και εξωτερικό σχεδιασμό. Τα συμπληρωματικά συστήματα βελτιώνουν ιδανικά το στυλ οποιουδήποτε κτηρίου, κατοικιών ή γραφείων, παρέχοντας καθαρή και απεριόριστη θέα με ελάχιστες δομικές παρεμβολές, και τα συστήματα υαλοπετασμάτων προσφέρουν λύσεις σε κάθε σύγχρονη αρχιτεκτονική ανάγκη, παρέχοντας λειτουργικότητα και ανώτερο τελικό προϊόν.


Βιώσιμες κατασκευές με καινοτόμες λύσεις
Στην εποχή μας, ο κατασκευαστικός κλάδος αναγνωρίζει όλο και περισσότερο τη σημασία της βιωσιμότητας στις κατασκευές. Η ΕΤΕΜ κατανοώντας πλήρως αυτή την τάση παρέχει καινοτόμες λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες των κατασκευαστών που επιχειρούν σε αυτές τις εξαιρετικά απαιτητικές αγορές των πιστοποιημένων «Πράσινων Κτηρίων». Τα προϊόντα της έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις της πιστοποίησης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) που υποδηλώνει δέσμευση για βιωσιμότητα και περιβαλλοντική ευθύνη στα κατασκευαστικά έργα.
Επιπλέον, η παραγωγή αλλά και η πλειονότητα των συστημάτων της εταιρείας έχουν πιστοποιηθεί με το EPD (Environmental Product Declaration), το οποίο αξιολογεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα τόσο της διαδικασίας παραγωγής όσο και μιας ευρείας γκάμας προϊόντων της.


Τα συστήματα ΕΤΕΜ έχουν σχεδιαστεί για να «θωρακίζουν» τα κτήρια από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως οι ακραίες καιρικές συνθήκες και η ηχορύπανση, προωθώντας έτσι βιώσιμες και ανθεκτικές κατασκευαστικές πρακτικές. Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΕΤΕΜ συμμετέχει ενεργά στα προγράμματα που ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να αναβαθμίσουν τα κτήριά τους με πιο σύγχρονα και ενεργειακά αποδοτικά συστήματα, προσφέροντας καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις που ευθυγραμμίζονται με τους στόχους της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και της ενίσχυσης της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.



Αυτό που κάνει την εταιρεία να ξεχωρίζει είναι η αδιάκοπη εστίαση στην καινοτομία και την ικανοποίηση των πελατών. Η αξιοποίηση προηγμένων διαδικασιών και η ποιότητα των υλικών κατασκευής έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία συστημάτων που υπερβαίνουν τα βιομηχανικά κριτήρια ποιότητας και απόδοσης. Είναι συνώνυμα με την αξιοπιστία, την ανθεκτικότητα και την ποιότητα, καθιστώντας τα την κορυφαία επιλογή για τους κατασκευαστές σε όλη την ελληνική αγορά αλλά και τις γείτονες χώρες.

Με λίγα λόγια, σπίτι με ΕΤΕΜ σημαίνει ασφάλεια για εμάς και τους αγαπημένους μας, εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Σημαίνει πάνω απ΄ όλα σιγουριά, με τα υψηλής αισθητικής προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK