Σοφά quotes που θα σε βοηθήσουν να δεις τη ζωή με άλλα μάτια
kedriki_10_quotes

Σοφά quotes που θα σε βοηθήσουν να δεις τη ζωή με άλλα μάτια

Σκεφτόμαστε θετικά και παίρνουμε δύναμη από τις συμβουλές και την εμπειρία διάσημων προσωπικοτήτων που έχουν αφήσει εποχή με τα επιτεύγματά τους στις τέχνες, τα γράμματα την πολιτική και τις επιστήμες.


Η προσωπική διάθεση επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Καθημερινό στρες, προσωπικά προβλήματα, επαγγελματικά αδιέξοδα, ακόμα και οι καιρικές συνθήκες μπορούν να καταποντίσουν την καλή μας διάθεση, ιδιαίτερα αν βρισκόμαστε σε μια περίοδο που έχουν πέσει στο κεφάλι μας όλα μαζί. Τι κάνουμε λοιπόν για να μην μας πάρει από κάτω; Κατ’ αρχάς, δεν χρειάζεται να τα βλέπουμε όλα μαύρα αφού η ζωή είναι ένας ατελείωτος στίβος και πάντα θα σκοντάφτουμε σε εμπόδια, άλλοτε μεγάλα και άλλοτε μικρά. Αν χρειαζόμαστε ένα boost για να σκεφτούμε θετικά παίρνουμε δύναμη από τη σοφία και την εμπειρία διάσημων προσωπικοτήτων που κατά καιρούν έχουν μοιραστεί με την ανθρωπότητα. 


Ας δούμε λοιπόν 10+1 quotes για την απελευθέρωση, την αποτυχία, την αγάπη, την αισιοδοξία που μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση και να μας αλλάξουν τη ζωή.

«Ο χρόνος είναι περιορισμένος, γι΄ αυτό μην τον σπαταλάς ζώντας σύμφωνα με τις πεποιθήσεις και τον τρόπο σκέψης των άλλων ανθρώπων» - Στηβ Τζομπς, Aμερικανός επιχειρηματίας, εφευρέτης και επενδυτής, περισσότερο γνωστός ως συνιδρυτής της Apple.

«Η πραγματική δοκιμασία μιας αποτυχίας δεν είναι να την αποφύγεις, γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει. Το θέμα είναι αν θα την αφήσεις να σε σκληρύνει και να σε ρίξει σε αδράνεια, ή αν θα μάθεις από αυτήν, επιλέγοντας να επιμένεις» - Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών (2009-2017), μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ.


«Το να είσαι ο εαυτός σου σε έναν κόσμο που συνεχώς προσπαθεί να σε μετατρέψει σε κάτι άλλο είναι μεγάλο επίτευγμα»
- Ραλφ Γουάλντο Έμερσον, Αμερικανός δοκιμιογράφος, λέκτορας, φιλόσοφος, πολέμιος της δουλείας, και ποιητής που ηγήθηκε του Κινήματος του Υπερβατισμού στα μέσα του 19ου αι.

«Η αγάπη είναι καλύτερη από τον θυμό. Η ελπίδα είναι καλύτερη από τον φόβο. Η αισιοδοξία καλύτερη από την απόγνωση. Γι’ αυτό ας αφεθούμε στην αγάπη, την ελπίδα και την αισιοδοξία και θα αλλάξουμε τον κόσμο» Τζακ Λέιτον, Καναδός ακαδημαϊκός και πολιτικός που υπηρέτησε ως ηγέτης του Νέου Δημοκρατικού Κόμματος (NDP) από το 2003 έως το 2011.


«Η ατέλεια είναι ομορφιά, η παραφροσύνη είναι διάνοια, και είναι καλύτερο να είμαστε απολύτως γελοίοι, παρά απολύτως βαρετοί»
- Μέριλιν Μονροε, Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο, ένα από τα πιο δημοφιλή sex symbols της δεκαετίας του 1950 και των αρχών της δεκαετίας του 1960.

«Τα σπουδαία πράγματα συμβαίνουν σε αυτούς που δεν σταματούν να πιστεύουν, να προσπαθούν, να μαθαίνουν και είναι γεμάτοι ευγνωμοσύνη» - Ρόι Τ. Μπένετ, Αμερικανός δικηγόρος, πολιτικός και συγγραφέας βιβλίων αυτοβελτίωσης,

«Η αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει αισιοδοξία ή απαισιοδοξία και δεν είναι στοιχείο χαρακτήρα. Είναι η προσδοκία για ένα θετικό αποτέλεσμα» Ρόζαμπεθ Μος Κάντερ, Αμερικανίδα κοινωνιολόγος και καθηγήτρια στο Harvard Business School,


«Η αισιοδοξία είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο και μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Όμως η αισιοδοξία δεν είναι η πεποίθηση ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν αυτόματα, αλλά η βεβαιότητα ότι εμείς οι ίδιοι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα»
Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, Αμερικανίδα φιλάνθρωπος και πρώην προγραμματίστρια στη Microsoft.

«Αν σκεφτείς τι έχεις στη ζωή, πάντα θα έχεις περισσότερα. Αν σκεφτείς τι δεν έχεις στη ζωή, τότε ποτέ δεν θα έχεις αρκετά» Όπρα Γουίνφρεϊ, Αμερικανίδα παρουσιάστρια, τηλεοπτική παραγωγός, ηθοποιός, συγγραφέας. Είναι περισσότερο γνωστή για το σόου της, The Oprah Winfrey Show

«Όλα όσα έμαθα για τη ζωή συνοψίζονται σε μια λέξη: συνεχίζεται» Ρόμπερτ Φρόστ, Αμερικανός ποιητής, ο μόνος που έχει τιμηθεί τέσσερις φορές με βραβείο Πούλιτζερ.

Μόνο εμείς οι ίδιοι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο, αρκεί να προχωράμε γεμάτοι δύναμη, αυτοπεποίθηση και υπομονή. Άλλωστε, όπως είπε και ο Κομφούκιος: «Δεν έχει σημασία πόσο αργά πας, αρκεί να μην σταματήσεις».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network