EKO RALLY ACROPOLIS 2024: ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ ΘΗΡΙΑ

EKO RALLY ACROPOLIS 2024: ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ ΘΗΡΙΑ

Οι εργοστασιακές συμμετοχές του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, μιλώντας κυρίως για την κατηγορία Rally 1, θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους θεατές.

Hyundai_anoigma

Προφανώς το βαρύ πυροβολικό σε αυτή την πλούσια λίστα συμμετοχών που περιλαμβάνει αγωνιζόμενους από 31 διαφορετικές χώρες είναι τα εννέα αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally1, αριθμός που υπόσχεται άφθονο θέαμα.

Ας δούμε πώς μοιράζονται ανάμεσα στις τρεις ομάδες, ξεκινώντας από την πρωτοπόρο στη βαθμολογία των κατασκευαστών Hyundai Shell Mobis WRT. Η κορεάτικη μάρκα κατεβάζει τρία i20 N Rally 1 και στοχεύει σε ένα déjà vu του 2022. Τότε είχε ως γερά χαρτιά τους Thierry Neuville - Martijn Wydaeghe και Ott Tanak - Martin Jarveoja, με το έμπειρο πλήρωμα των Dani Sordo - Candido Carrera να συμπληρώνει την τριάδα εμπλοκής στη μάχη. Και ευτύχισε να τους δει να κάνουν κατάληψη στο βάθρο, στο πρώτο 1-2-3 στην ιστορία της!


Γιατί όχι και φέτος που ο Tanak έχει επιστρέψει στην παρέα μετά το μονοετές διάλειμμα στην M-Sport. Μάλιστα ο Εσθονός θέλει όσο τίποτα ένα καλό αποτέλεσμα που θα τον φέρει πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από την άλλη, η Toyota Gazoo Racing WRT έχει διαφορετικά πλάνα. Πέρυσι τα Yaris Rally1 άντεξαν τις σκληρές ελληνικές ειδικές και έκαναν το 1-2. Μόνο που φέτος η ιαπωνική ομάδα κατεβαίνει στο γήπεδο με μείον έναν πρωταθλητή, μια και ο νεότερος νικητής στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις, Kalle Rovanpera, δεν συμπεριέλαβε τη χώρα μας στο πρόγραμμα περιορισμένων εμφανίσεών του το 2024.

Θα είναι όμως παρών ο νικητής του 2011, Sebastien Ogier, που είναι επίσης σε περιορισμένο πρόγραμμα αλλά και πάλι παραμένει σε τροχιά τίτλου. Τη λίστα των σαμουράι θα συμπληρώσουν οι συνήθεις ύποπτοι, Elfyn Evans - Scott Martin και Takamoto Katsuta - Aaron Johnston. Ειδικά για τον Ουαλό η δοκιμασία στα ελληνικά βουνά μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στην προσπάθειά του να διεκδικήσει τον τίτλο του 2024. Ενα κακό αποτέλεσμα μπορεί ουσιαστικά να τον βγάλει νοκ άουτ.

Οσο για την αγαπημένη του ελληνικού κοινού M-Sport Ford WRT, την ομάδα με τις περισσότερες νίκες στα μέρη μας, θα αμολήσει στις ειδικές άλλα τρία Puma Rally1.

Δικαιωματικά αιχμή του δόρατος αποτελεί ο Adrien Fourmaux (με συνοδηγό τον Alexandre Coria), που μετράει ήδη τέσσερις παρουσίες στο βάθρο φέτος, επίτευγμα που θέλει να βιώσει και στο «Ράλι των Θεών».

Το δεύτερο Puma θα οδηγήσει ο ταλαντούχος αλλά άγουρος Gregoire Munster, την ώρα που στο τρίτο αυτοκίνητο της ομάδας του Malcolm Wilson θα βρεθεί ο Ιορδάνης Σερδερίδης, ο οποίος επιστρέφει στοχεύοντας σε ένα καλό πλασάρισμα σε επίπεδο γενικής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network