ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2024: GREEK PRIDE

ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2024: GREEK PRIDE

Οσο κλισέ και αν ακούγεται είναι τα ελληνικά πληρώματα αυτά που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά αυτού του αγώνα.

Ellines_anoigma

Ποιος δεν θυμάται τις εποχές που εγχώριοι ήρωες τα έβαζαν με τους παγκόσμιους και προκαλούσαν αίσθηση, με τη σχετική λίστα να περιλαμβάνει θρυλικά ονόματα, όπως αυτά των Πεσμαζόγλου, Ιαβέρη, Σιρόκο, Μοσχού, Στρατισσίνο, Τζίγκερ, Βωβού και άλλων.


Κλείσιμο
Ολοι τους, μία φορά τον χρόνο, σε ένα ράλι στα πάτρια εδάφη, επεδίωκαν να απομυθοποιήσουν τους θρύλους του σπορ - κι ενίοτε το κατάφερναν.

Ποιοι όμως αναμένεται να ξεσηκώσουν το κοινό φέτος; Εχουμε 17 αξιόμαχα πληρώματα, που μετέχουν σε διάφορες κατηγορίες. Στη WRC2 ξεχωρίζει η παρουσία των πολύπειρων πλέον Λάμπρου Αθανασούλα - Νίκου Ζακχαίου, που θα οδηγήσουν ένα Škoda Fabia Evo Rally2, αλλά και της φετινής ευχάριστης έκπληξης των ελληνικών αγώνων, Γιώργου Αμούτζα - Γιώργου Ηλιόπουλου με ίδιο αυτοκίνητο.

Με Škoda Fabia RS θα ξεκινήσει ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2019 Γιώργος Κεχαγιάς με τον Νίκο Πετρόπουλο δίπλα του, σε μια τριάδα-φωτιά που συμμετέχει με τα χρώματα την On Sale Rally Team. Με RS θα αγωνιστούν και οι Παναγιώτης «Ρουστέμης»  -Χρήστος Μπακλώρης. Ακόμα, οι Βασίλης Βελάνης  -Ηλίας Παναγιωτούνης και Νίκος Παυλίδης - Allan Harryman θα διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία τους συμμετέχοντας με Škoda Fabia RS και Evo αντίστοιχα.

Επιπλέον, μια σειρά από ταχύτατα πληρώματα θα μπει στη μάχη των αυτοκινήτων προδιαγραφών Rally3. Ανάμεσά τους, οι επικεφαλής στη βαθμολογία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι, Κύπριοι Πέτρος Παντελή - Χαράλαμπος Λάος με Renault Clio, ενώ με το ίδιο αυτοκίνητο θα πατήσουν γκάζι οι Πασχάλης Χατζημάρκος - Μάριος Τσαούσογλου και Θέμης Χαλκιάς - Νίκος Κομνός.

Με Ford Fiesta προδιαγραφών Rally3 θα λάβουν μέρος στον Εθνικό μας αγώνα οι Νώντας Καρανικόλας - Γιώργος Κακαβάς αλλά και οι Μάνος και Κώστας Στεφανής, με τον πολύπειρο Ελληνα συνοδηγό να εκκινεί στο 30ό Ράλλυ Ακρόπολις της καριέρας του μέσα σε 49 χρόνια!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network