ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2024 (1Η ΗΜΕΡΑ): ΤΟ 1-2-3 Η HYUNDAI

Ο Ott Tanak με Hyundai i20 N Rally1 προηγείται την πρώτη μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ οι ομόσταυλοί του Dani Sordo και Thierry Neuville συμπληρώνουν την τριάδα, χαρίζοντας στον Κορεάτη κατασκευαστή, προσωρινά, το «1-2-3».

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 έδειξε τον σκληρό του εαυτό από την πρώτη κιόλας ημέρα, με τα πληρώματα να αντιμετωπίζουν, πέραν της ζέστης και τα σκληρά τερέν των ειδικών διαδρομών.

Μέχρι και την προτελευταία ε.δ. (Δάφνη 2), πρωτοπόρος στην κατάταξη ήταν ο Sebastien Ogier με το Toyota GR Yaris Rally1, με τον Γάλλο επτάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή να δείχνει ότι μπορεί να προσαρμοστεί καλύτερα στις συνθήκες του αγώνα.

Όμως λίγο πριν την ολοκλήρωση της ε.δ., αντιμετώπισε πρόβλημα με το turbo του Yaris GR Rally1, χάνοντας την 1η θέση από τον Ott Tanak με το Hyundai. Τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα για τον Ogier στην τελευταία ε.δ. της ημέρας (Ταρζάν 2), με αποτέλεσμα να πέσει στην 4
η θέση της κατάταξης, στο +2:26.4 από την κορυφή.

Έτσι, στην κορυφή της κατάταξης μετά τη συμπλήρωση των 6 ειδικών διαδρομών είναι ο Tanak, με τους teammate του, Sordo και Neuville, να ακολουθούν σε απόσταση 21,8 και 45,2 δευτερολέπτων αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr