ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2024 (2Η ΗΜΕΡΑ): ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Ο NEUVILLE

Ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 N Rally1 βρίσκεται στην κορυφή της γενικής κατάταξης του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις, έχοντας μία αρκετά μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του, Sebastien Ogier (Toyota GR Yaris Rally1) και Dani Sordo (Hyundai i20 N Rally1).

Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai, χωρίς να πάρει μεγάλα ρίσκα και εκμεταλλευόμενος τις ατυχίες των αντιπάλων του, κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση της κατάταξης, έχοντας μάλιστα μία αρκετά σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους.


Η δεύτερη ημέρα του EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2024 ξεκίνησε υπέρ του Neuville, καθώς το διπλό κλατάρισμα του -τότε πρωτοπόρου- Ott Tanak και αργότερα η ατυχία του Dani Sordo, όταν και αποκολλήθηκε το πίσω δεξί ελαστικό του i20 έδωσε την πρωτοπορία στον Βέλγο.

Αντίθετα, ο Ogier δεν αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. ‘Όμως είχε ήδη μείνει πολύ πίσω από την κορυφή λόγω της βλάβης στο turbo του Yaris. Μάλιστα για την Toyota, η ημέρα δεν εξελίχθηκε όπως ήθελαν οι άνθρωποί της, καθώς ο Elfyn Evans είχε την «στιγμή» του, όταν στους «Αγ. Θεοδώρους 2» είδε το GR Yaris να τουμπάρει σε μία φουρκέτα και ουσιαστικά να μην μπορεί να συνεχίσει την προσπάθειά του να ανέβει θέσεις στην κατάταξη.

Η τελευταία ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 περιλαμβάνει τρεις ειδικές διαδρομές. Ξεκινάμε στις 08:59 με το «Οινοχώρι», ενώ στις 10:05 ξεκινάει το «Ελευθεροχώρι 1». Στις 13:15 θα εκκινήσει το πρώτο πλήρωμα στο «Ελευθεροχώρι 2»,  που αποτελεί και την Wolf Power Stage, στο τέλος της οποίας θα ανακηρυχθεί και ο νικητής του φετινού αγώνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr