ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2024 (3Η ΗΜΕΡΑ): Ο NEUVILLE ΝΙΚΗΤΗΣ, Η HYUNDAI ΤΟ «1-2-3»

ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2024 (3Η ΗΜΕΡΑ): Ο NEUVILLE ΝΙΚΗΤΗΣ, Η HYUNDAI ΤΟ «1-2-3»

Μετά από έναν μαραθώνιο απαιτητικών ειδικών διαδρομών, η ομάδα της Hyundai είδε και τα τρία πληρώματά της να ανεβαίνουν στο podium, με μεγάλο κερδισμένο τον Thierry Neuville.

acropolis_telika_anoigma

H τελευταία ημέρα του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης για την Toyota, ενώ την ίδια στιγμή η Hyundai πανηγύρισε το «1-2-3», κάτι που είχε συμβεί και πάλι το 2022.


Κλείσιμο
Μεγάλος πρωταγωνιστής του φετινού αγώνα ήταν ο Βέλγος οδηγός της Hyundai και πρωτοπόρος στη βαθμολογία των οδηγών, Thierry Neuville, ο οποίος τερμάτισε πρώτος, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, δεδομένου ότι στην τελευταία ε.δ. και παράλληλα Power Stage «Ελευθεροχώρι 2», ο άμεσος διώκτης του, Sebastien Ogier με το Toyota GR Yaris Rally1, τούμπαρε.

Αποτέλεσμα ήταν στην τελική τριάδα να βρεθούν και τα υπόλοιπα δύο πληρώματα της Hyundai, με τον Ισπανό Dani Sordo να ανεβαίνει στην 2η θέση και τον Εσθονό Ott Tanak να συμπληρώνει το βάθρο.

Στο πρωτάθλημα οδηγών ο Neuville προηγείται με 192 βαθμούς, στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Tanak με 158 βαθμούς, ενώ τρίτος είναι ο Ogier με 156 βαθμούς. Στους κατασκευαστές η Hyundai αύξησε το προβάδισμά της από την Toyota και προπορεύεται με διαφορά 42 βαθμών και ενώ απομένουν τρεις αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ