«Το γεύμα», μία performance θεάτρου/αρχαιολογίας

«Το γεύμα», μία performance θεάτρου/αρχαιολογίας

Παράλληλη δράση της έκθεσης «Εκ νέου-Μια νέα γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών » θα παρουσιαστεί μια πολύ ενδιαφέρουσα εικαστική περφόρμανς που γυρίζει γύρω από το θέμα του φαγητού, με τίτλο «Το Γεύμα», σε δύο αθηναϊκά στέκια. Το εστιατόριο Κατσούρμπος και το Salon de Bricolage

GP Κορέας: Ταχύτερος ο Γουέμπερ στις ελεύθερες δοκιμές!
«Το γεύμα», μία performance θεάτρου/αρχαιολογίας
Στα πλαίσια της έκθεσης «Εκ νέου» της τελευταίας έκθεσης του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο κτίριο του Εθνικού Ωδείου, παρουσιάζεται ένα ενδιαφέρων πρόγραμμα παράλληλων δράσεων. Πρώτη μια διαφορετική περφόρμανς , μια συνεργασία ενός ηθοποιού/αρχαιολόγου με έναν συνθέτη.

Το γεύμα, των Ευθύμη Θέου και Θανάση Δεληγιάννη,  είναι μία από τις πρώτες προσπάθειες να διερευνηθούν τα όρια της επικοινωνίας μεταξύ σύγχρονου θεάτρου και αρχαιολογίας στην Ελλάδα.  Μελετά το σύνθετο ζήτημα της τροφής ως εμπειρίας μέσα από τα αποτελέσματα της αρχαιολογικής έρευνας στη νεολιθική θέση Κουτρουλού Μαγούλα στο Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας.
 
Κλείσιμο
Στην περφόρμανς ο ηθοποιός και αρχαιολόγος Ευθύμης Θέου και ο συνθέτης Θανάσης Δεληγιάννης καθισμένοι επί 30 λεπτά σε ένα τραπέζι αντλούν κείμενα από τη «λογοτεχνία της τροφής» για να προσεγγίσουν  το ρόλο του γεύματος ως διαχρονικού κοινωνικού φαινομένου και ως εμπειρίας.

Ο λόγος τους, σαν μουσική σύνθεση, κινείται από την πεζή αφήγηση στο ρυθμικό λόγο έως και το τραγούδι. Στο τέλος θα έρθει και η σειρά του φαγητού να μπει στο τραπέζι.

Στην έκθεση Εκ νέου οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν μια εγκατάσταση, μέσω της οποίας ο θεατής μπορεί να έρθει σε επαφή με τον χώρο και τα ευρήματα της ανασκαφής, με τη διαδικασία δημιουργίας της περφόρμανς αλλά και την τεκμηρίωσή της, από τη μελέτη του αρχαιολογικού υλικού έως την εθνογραφική έρευνα και τα ημερολογιακά κείμενα των Άγγλων φοιτητών που συμμετείχαν στην ανασκαφή.

Στόχος είναι να αποτελέσει το έργο μία βιωματική, πολυαισθητηριακή αφήγηση ενός αρχαιολογικού χώρου, προτείνοντας έναν ενσώματο, προσωπικό τρόπο ανάγνωσης του αρχαιολογικού υλικού σε αντίθεση με τις εθνικιστικές αναγνώσεις που προβάλλονται σήμερα με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 20.00 στο εστιατόριο Κατσούρμπος  (Αμύντα 2, Πλ. Μ. Χατζιδάκι -έναντι αγάλματος Τρούμαν- Παγκράτι )
Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 20.00 στο Salon de Bricolage (Αλωπεκής 9, Κολωνάκι)

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέσω τηλεφώνου. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένης χωρητικότητας
 
Κρατήσεις:   
- Παρασκευή (1/11), Δευτέρα (4/11), Τρίτη (5/11) από τις 10 -17.00 στο τηλ.: 210 9242111-13 (εσωτ. 17)
- Σάββατο (2/11), Κυριακή (3/11) από τις 11 - 19.00 στο τηλ.: 210- 9242111-13 (τονική επιλογή 1 ή εσωτ. 13)              
 
Διευθύνσεις:  
Κατσούρμπος  (Αμύντα 2, Πλ. Μ. Χατζιδάκι -έναντι αγάλματος Τρούμαν- Παγκράτι)
Salon de Bricolage (Αλωπεκής 9, Κολωνάκι)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης