Σταθερή πορεία για ένα πιο βιώσιμο και «πράσινο» μέλλον
field_girl_2

Σταθερή πορεία για ένα πιο βιώσιμο και «πράσινο» μέλλον

Η ELPEDISON, ο πρώτος ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και κορυφαίος προµηθευτής ρεύµατος και φυσικού αερίου, πραγματοποιεί συνεχή αναπτυξιακά βήματα με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο.

Sponsored Content

Η ELPEDISON διασφαλίζει µία διαδικασία ηλεκτροπαραγωγής φιλική προς το περιβάλλον, µε τις δύο µονάδες της στη Θίσβη Βοιωτίας και στη Θεσσαλονίκη, που χρησιμοποιούν ως καύσιμο αποκλειστικά το φυσικό αέριο. Με συνέπεια στην καθημερινή της δέσµευση να παράγει και να προµηθεύει ηλεκτρική ενέργεια µε ασφάλεια, καθώς και µε τις εισαγωγές υγροποιηµένου φυσικού αερίου (LNG) που πραγµατοποιεί, η εταιρεία συμβάλλει σηµαντικά στην ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της χώρας. Επιπλέον, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τοµέα της χονδρικής εµπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, στην ευρύτερη αγορά της ΝΑ Ευρώπης.

Έμφαση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη
Η συνεισφορά της ELPEDISON στη Βιώσιμη Ανάπτυξη βρίσκεται στον πυρήνα της εταιρικής της κουλτούρας και φιλοσοφίας. Σε έναν έντονα μεταβαλλόμενο κόσμο ενέργειας, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος με σταθερό οδηγό τις Αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και προχωρά με αποφασιστικότητα και ουσιαστικές πράξεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, λειτουργεί καθηµερινά µε τρόπο που συνεισφέρει στη µείωση εκποµπών ρύπων, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην επιστροφή αξίας στην κοινωνία και στη διασφάλιση της εταιρικής διακυβέρνησης και επιχειρηµατικής ηθικής. Έτσι, συμβάλλει στην επίτευξη πολλών εκ των στόχων Βιώσιµης Ανάπτυξης των Ηνωµένων Εθνών για το 2030, όπως «φθηνή και καθαρή ενέργεια», «υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή», «δράση για το κλίµα», «ζωή στη στεριά», «αξιοπρεπής εργασία και οικονοµική ανάπτυξη»,  «ειρήνη, δικαιοσύνη και ισχυροί θεσµοί».

Περιβάλλον: Στρατηγική για Μηδενικό Ισοζύγιο Άνθρακα
Mε βασικό στόχο την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα (net-zero) έως το 2050, σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας, η ELPEDISON έχει θέσει σε εφαρμογή μία φιλόδοξη και απαιτητική στρατηγική. Με στοχευμένες επενδύσεις σε υφιστάμενες και νέες μονάδες υψηλής απόδοσης, σε συνδυασμό με τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα, όπως επίσης με την ανάπτυξη υποδομών εμπορίας προϊόντων χαμηλού και μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα, αλλά και λύσεων μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος των πελατών της, η εταιρεία προσδοκά να ανταποκριθεί δυναμικά στις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις. Παράλληλα, επενδύοντας σε έργα ΑΠΕ δικτύου, ενισχύει τις πηγές ανανεώσιμης ενέργειας και συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Επιπλέον, λαμβάνει κάθε μέτρο, ώστε να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τα ποσοστά ανάκτησης / επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων των βιομηχανικών εγκαταστάσεών της, ενισχύoντας τη δέσμευση της στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.
Ακόμα, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένο της Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ», η ELPEDISON συμβάλλει στην ανασύσταση των δασικών περιοχών και του φυσικού πλούτου της χώρας που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Μέσω της δράση της «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΑΝΑ∆ΑΣΩΣΗ», την οποία υποστηρίζει µε συνέπεια και συνέχεια εδώ και χρόνια, έχει φυτέψει πάνω από 5.000 δέντρα σε συνεργασία µε τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισµό «We4all» σε πληγείσες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Προχωρώντας αποφασιστικά στον τομέα του ESG
Με σταθερή στρατηγική για ένα πιο βιώσιμο, πιο «πράσινο» και υπεύθυνο μέλλον, η ELPEDISON αναλαμβάνει σημαντικές δεσμεύσεις στα θέματα που άπτονται στο Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση (ESG). Μέσα από καινοτόμες πρακτικές και στρατηγικές, συμβάλλει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.
Πρόσφατα, αναγνωρίστηκε ανάμεσα στις 13 κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα, κατακτώντας τη βαθμίδα Platinum της λίστας ESG Transparency Index 2024. Η εν λόγω λίστα παρουσιάστηκε από το περιοδικό Forbes σε συνεργασία με την ΕΥ και αποτυπώνει το επίπεδο διαφάνειας και δημοσιότητας σε θέµατα ESG των 100 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.
Συνεχίζοντας να επενδύει σε νέες τεχνολογίες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ELPEDISON φιλοδοξεί να παραμείνει στην πρωτοπορία της ενεργειακής μετάβασης. Η δέσμευσή της στην καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη θέτει τα θεμέλια για ένα ασφαλέστερο και πιο πράσινο ενεργειακό τοπίο, προσφέροντας σημαντικά οφέλη στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK