Η βιώσιμη κινητικότητα στα καλύτερά της
cosmocar_kedriki_pfoto

Η βιώσιμη κινητικότητα στα καλύτερά της

Εco friendly οδήγηση με υψηλές επιδόσεις και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, με το νέο VW Tiguan Volkswagen Tiguan eHybrid R-Line.


Sponsored content

Η Volkswagen, ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο, θέτει φιλόδοξους στόχους στην πορεία επίτευξης κλιματικά ουδέτερης κινητικότητας για όλους. Στο πλαίσιο αυτό η Volkswagen επενδύει διαρκώς στην ηλεκτρική κινητικότητα, τον υβριδισμό και την ψηφιοποίηση. Μέσα από αυτή την ολιστική στρατηγική με το βλέμμα προς ένα μέλλον με βιώσιμη κινητικότητα, που συνδυάζει την eco friendly οδήγηση με υψηλές επιδόσεις και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, έχει εξελιχθεί το νέο VW Tiguan eHybrid R-line, ένα οικογενειακό SUV που μπορεί να γίνει δρομέας μεγάλων αποστάσεων μεταφέροντας την οικογένεια με άνεση και ασφάλεια, αλλά και ένας πολύτιμος σύντροφος στις αστικές μετακινήσεις οι οποίες καλύπτονται αμιγώς ηλεκτρικά.


Χάρη στον τελευταίας γενιάς βενζινοκινητήρα 1.5 TSI που συνδυάζεται με ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 116 PS, το Tiguan eHybrid R-line αποδίδει συνδυαστικά 272 PS, ενώ η μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 19,7 kWh μπορεί να του χαρίσει έως 116 km αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία (σε μεικτό κύκλο WLTP). Έτσι, με συχνή φόρτιση το νέο Tiguan eHybrid μπορεί να διανύσει τις καθημερινές διαδρομές με εξαιρετικά χαμηλό κόστος για τον χρήστη και με σχεδόν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Μάλιστα με τη νέα λειτουργία ταχείας φόρτισης DC έως 50 kW, μπορείτε να φορτίσετε τη μπαταρία σε λίγα μόλις λεπτά στον κατάλληλο ταχυφορτιστή, γεγονός που προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και μειώνει τους χρόνους αναμονής στις μετακινήσεις σας.


To νέο Tiguan eHybrid R-Line συνδυάζει τα καλύτερα από δύο κόσμους και μάλιστα με τρόπο εμφατικό: Από τη μία οι 272 PS του υβριδικού συστήματος του χαρίζουν εντυπωσιακές επιδόσεις, αφού επιταχύνουν το στιβαρό SUV από στάση στα 100 km/h σε μόλις 7”. Από την άλλη η μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία και ο απρόσκοπτος και «έξυπνος» τρόπος λειτουργίας του υβριδικού συστήματος καταφέρνουν μια εντυπωσιακά χαμηλή μέση κατανάλωση, της τάξης των 0,5 lt/100 km, με εξίσου δραστική μείωση των εκπομπών CO2 που δεν ξεπερνούν τα 10 gr/km. Η 3η γενιά του εξαιρετικά δημοφιλούς SUV της Volkswagen είναι από κάθε άποψη ένα αυτοκίνητο από το μέλλον.

Εμφανισιακά εντυπωσιακό, ειδικά στην σπορ έκδοση R-Line, καταφέρνει να συνδυάσει τις κλασικές αναλογίες της προηγούμενης γενιάς με αισθητικές και σχεδιαστικές πινελιές που συντελούν στην δημιουργία ενός πολύ πιο μοντέρνου και ακόμα πιο ελκυστικού αυτοκινήτου. Αν και από πλευράς διαστάσεων δεν έχει σημαντικές, το νέο Tiguan eHybrid R-Line διαθέτει μια πολύ πιο πληθωρική παρουσία στο δρόμο, δίνοντας την αίσθηση ενός μεγαλύτερου και πιο ακριβού οχήματος σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Η νέα μάσκα, με αναφορές στην αμιγώς ηλεκτρική σειρά ID., ξεχωρίζει από μακριά και δημιουργεί μία εντελώς νέα και ασυμβίβαστα premium αίσθηση στην παρουσία του Tiguan. Αυτό γίνεται ακόμα πιο ευδιάκριτο στο εσωτερικό. Το νέας σχεδίασης ταμπλό με τα πολύ ποιοτικά υλικά δείχνει φτιαγμένο με ασύγκριτη επιμονή στην λεπτομέρεια και το σωστό φινίρισμα, ενώ τις εντυπώσεις κερδίζει το ψηφιακό υπόβαθρο με τις δύο οθόνες, μία για τον πίνακα οργάνων και μία τεράστια 15” τοποθετημένη στο κέντρο για το σύστημα infotainment.


Το σαλόνι αγκαλιάζει τους επιβάτες με πολλαπλές επιλογές στον εσωτερικό φωτισμό για τη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας. Αυτό όμως που κυριαρχεί είναι η εξαιρετική ευρυχωρία που απολαμβάνουν τόσο οι εμπρός όσο και οι πίσω επιβάτες. Μία οικογένεια ή μία εκδρομική παρέα θα βολευτεί άνετα στο σαλόνι του νέου Tiguan eHybrid R-line, και μάλιστα χωρίς παραχωρήσεις για τις αποσκευές τους. Όσο για τον εξοπλισμό, η έκδοση eHybrid R-Line διαθέτει κυριολεκτικά τα πάντα τόσο σε ψηφιακές παροχές όσο και σε συστήματα ασφαλείας.

Για όλους αυτούς τους λόγους το νέο VW Tiguan eHybrid R-Line δείχνει -και είναι- μια ακατανίκητη πρόταση για όσους θέλουν ένα «όλα σε ένα» όχημα. Γρήγορο, περιβαλλοντικά βιώσιμο, τεχνολογικά προηγμένο, με κορυφαία ποιότητα και χώρους και βέβαια το κύρος του ονόματος VW. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι, εξίσου σημαντικοί. Μπορείτε να αποκτήσετε το Tiguan eHybrid R-Line με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης από €415 / μήνα (χωρίς τον ΦΠΑ). Διότι η βιώσιμη και ποιοτική κινητικότητα οφείλει να απευθύνεται σε όλους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ