Ένα υπέροχο παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης
LIDL25YEARS

Ένα υπέροχο παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης

Μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική αειφορίας και δράσεις που δημιουργούν ουσιαστική αξία στο περιβάλλον και στη χώρα μας, η LIDL Ελλάς αποτελεί ένα έξοχο παράδειγμα για το πώς η βιωσιμότητα μπορεί να γίνει τρόπος σκέψης και καθημερινή πρακτική ενταγμένη αρμονικά στο σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Sponsored Content


Η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί για τη LIDL Ελλάς σταθερό σημείο αναφοράς της δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα, εδώ και πολλά χρόνια. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 25 ολόκληρα χρόνια που βρίσκεται εδώ και κάνει τη διαφορά όχι μόνο με τις τιμές, αλλά και με την προσοχή που επιδεικνύει σε θέματα αειφορίας. Μια περίοδο ικανή για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε ότι η ανάπτυξη της εταιρείας συμπορεύεται στον ίδιο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο, με τον άνθρωπο και το περιβάλλον πάντοτε στο επίκεντρο. Για τη LIDL Ελλάς ένα υγιές και αναλλοίωτο φυσικό περιβάλλον αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι η προστασία του πλανήτη αποτελεί κατευθυντήρια αρχή των ενεργειών της, ένα κέντρο σκέψης εκεί όπου λαμβάνονται οι στρατηγικές αποφάσεις.

Με μια σειρά από δράσεις, παρεμβάσεις και προγράμματα αναλαμβάνει πρόθυμα την ευθύνη της για το καλό του πλανήτη και της χώρας μας, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος με συγκεκριμένους στόχους και μέτρα. Αυτά περιλαμβάνουν την εξοικονόμηση πόρων, την εφαρμογή μέτρων προστασίας του κλίματος σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας και την ενεργή συμβολή στην προστασία των οικοσυστημάτων μέσω της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. Με καλές πρακτικές, ισχυρές αξίες, αλλά και ουσιαστική δέσμευση, παίρνει θέση και δείχνει πώς η εμπορική επιτυχία και η οικονομική ανάπτυξη μπορούν να συμβαδίσουν με ένα ήπιο και γεμάτο ενσυναίσθηση επιχειρηματικό μοντέλο.

Ο σεβασμός της βιοποικιλότητας, η διατήρηση των πόρων, η ελάττωση της χρήσης πλαστικού, η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, η μείωση της σπατάλης τροφίμων, η εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, η προσφορά προϊόντων που έχουν παραχθεί με υπεύθυνο τρόπο, η ανακύκλωση, η ευαισθητοποίηση του κοινού, οι παράκτιοι και θαλάσσιοι καθαρισμοί, η προστασία των οικοσυστημάτων, η κυκλική οικονομία και πολλά άλλα συνθέτουν ένα πλέγμα ενεργειών που φανερώνουν την υπευθυνότητα της εταιρείας, αλλά και το ζωηρό ενδιαφέρον της να αποτελέσει ένα θετικό παράδειγμα που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία. Κάποια αριθμητικά δεδομένα είναι εξόχως ενδεικτικά της στρατηγικής, των προθέσεων, αλλά και των επιτευγμάτων της LIDL Ελλάς:

- Χρησιμοποιεί 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε όλες τις εγκαταστάσεις της. Πλάι σε αυτό, το 100% των καταστημάτων της διαθέτει LED φωτισμό στον χώρο πώλησης, ενώ έχει 18 εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες καταστημάτων και αποθηκών (16 σε καταστήματα και 2 σε αποθήκες). Επίσης διαθέτει 28 σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε καταστήματα και γραφεία.

- Το 100% των καλλυντικών, καθαριστικών και απορρυπαντικών της προϊόντων δεν περιέχει στερεά ή υγρά μικροπλαστικά στη σύνθεσή τους. Ο στόχος είναι μέχρι το 2025 το 100% των συσκευασιών προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας να καταστεί ανακυκλώσιμο στνο μέγιστο δυνατό βαθμό.

- Το 100% των καταστημάτων της εφαρμόζουν πλάνο για τη μείωση σπατάλης τροφίμων (food waste). Π.χ. οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν προϊόντα πριν από τη λήξη της διάρκειας ζωής τους σε μειωμένες τιμές, ώστε αυτά να μην καταλήγουν στα σκουπίδια.

- Έχει συμβάλλει καταλυτικά στη συγκέντρωση και αποκομιδή πάνω από 5.800 κιλών σκουπιδιών από ακτές και βυθούς της χώρας μας, μέσα από την εκστρατεία «Plastic Free Greece», σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

- Υπάρχουν πάνω από 80 βιολογικά προϊόντα στην μόνιμη γκάμα των προϊόντων της, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται για την παραγωγή περισσότερων αλλά και πιο υγιεινών προϊόντων (όπως για παράδειγμα με λιγότερη ζάχαρη).

Σημειωτέον, η Lidl Ελλάς είναι η πρώτη επιχείρηση οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων στην Ελλάδα που απέσυρε οριστικά από τα καταστήματά της στις 31.12.2019 τα πλαστικά μίας χρήσης όπως καλαμάκια, ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπίρουνα και μπατονέτες.

Και συνεχίζει με το ίδιο ακριβώς πρωτοπόρο και δυναμικό πνεύμα, εστιάζοντας σε διαδικασίες φιλικές προς το κλίμα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μέχρι τα ράφια, εφαρμόζοντας συγκεκριμένα μέτρα, καθώς και συμπεριλαμβάνοντας φιλικά προς το κλίμα προϊόντα στην γκάμα της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ