Η βιωσιμότητα του πλανήτη είναι στο χέρι σου
foto_foto_fotokyklosi

Η βιωσιμότητα του πλανήτη είναι στο χέρι σου

Με τη βοήθεια της ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ μαθαίνουμε να ανακυκλώνουμε σωστά συσκευές κάθε είδους και συμβάλουμε στην κυκλική οικονομία.


Sponsored content

Καθημερινά ακούμε τους ειδικούς να μιλούν για την κλιματική κρίση και τη μείωση φυσικών πόρων, προτείνοντας μια σειρά μέτρων και δράσεων που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του πλανήτη. Η ανακύκλωση είναι το πρώτο πράγμα που συνιστούν, και μάλιστα είναι μια πρακτική με το οποία έχουμε εξοικειωθεί σχεδόν όλοι τα τελευταία χρόνια. Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε το περιβάλλον; Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε γύρω από την ανακύκλωση, με σημαντικότερο το πώς να ξεχωρίζουμε τα σκουπίδια από τα ανακυκλώσιμα είδη αντί να τα ρίχνουμε όλα μαζί στους κοινούς κάδους.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι οι λευκές συσκευές, οι οθόνες, τα προϊόντα τεχνολογίας, οι λαμπτήρες, τα φωτιστικά, οι μικροσυσκευές, τα φωτοβολταϊκά πλαίσια και πολλά άλλα. Αγνοούμε ότι όλα αυτά τα είδη μπαίνουν σε ειδικούς κάδους και στην περίπτωση των μεγάλων συσκευών και των φωτοβολταϊκών πλαισίων η συλλογή τους πραγματοποιείται κατόπιν επικοινωνίας με την ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ προκειμένου είτε να απορριφθούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, είτε μέρη τους να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος #stoxerisou

Η ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ, μια εταιρεία που καλλιεργεί την ιδέα της ανακύκλωσης εδώ και 15 χρόνια, έχει βάλει στόχο να προωθήσει την ορθή διαχείριση των απόβλητων και να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι να ξεχωρίζουμε οποιοδήποτε ηλεκτρικό, ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό υλικό από τα υπόλοιπα σκουπίδια. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, είναι μια καλή αφορμή για να κινητοποιηθούμε και να μάθουμε περισσότερα γύρω από αυτό το θέμα που μας αφορά όλους και η ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Γι’ αυτό μας προσκαλεί σε συγκεκριμένα σημεία προώθησης, στο πλαίσιο της καμπάνιας με κεντρικό μήνυμα «Κάνε τη σωστή κίνηση – Κάνε την ανακύκλωση πράξη» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, μέχρι τις 5 Ιουλίου «τρέχει» τον διαγωνισμό #stoxerisou. Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό θα πρέπει να βγάλετε φωτογραφία το αρωματικό φυτό που σας δόθηκε στο σημείο προώθησης να την ανεβάσετε στο Instagram από το ανοιχτό προφιλ σας, με hashtag #stoxerisou, και tag το @fotokiklosi. Όλες οι φωτογραφίες που θα ανέβουν μέχρι 5 Ιουλίου 2024, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, θα πάρουν μέρος στην κλήρωση για ένα ποδήλατο IDEAL MTB TRIAL.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό και τα σημεία προώθησης.



Με σύνθημα «Το Περιβάλλον σε χρειάζεται - Η προστασία του είναι στο χέρι σου» προτρέπει ανθρώπους κάθε ηλικίας να τοποθετούν λάμπες, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που δεν λειτουργούν, στους ειδικούς κάδους. Με την καμπάνια ευαισθητοποίησης η ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ επιχειρεί να μας φέρει πιο κοντά στον κοινό στόχο με παραδείγματα, πρακτικές πληροφορίες και απλές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα αλλά και να ενθαρρύνει κάθε μικρή πράξη ανακύκλωσης.

Η νέα καμπάνια της ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ ενθαρρύνει κάθε μικρή πράξη ανακύκλωσης και ενδυναμώνει δημιουργικά τη θετική συμπεριφορά, ως μια δύναμη που κρύβεται μέσα μας και μπορεί να κάνει την ανακύκλωση πράξη και τον κόσμο μας καλύτερο:

Εκπαιδευτικό video «Κάνε τη σωστή κίνηση - Κάνε την ανακύκλωση πράξη»
Tηλεοπτική καμπάνια ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε «Κάνε τη σωστή κίνηση - Κάνε την ανακύκλωση πράξη»

Το έργο της ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ


Η ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ είναι ένα σύγχρονο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) το οποίο επιτυγχάνει μείωση του όγκου απορριμμάτων και μείωση των ρύπων στο περιβάλλον. Παράλληλα συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, την κυκλική οικονομία, τη βελτίωση της συνθήκης ανθρώπινης ζωής και υγείας, με σεβασμό των φυσικών πόρων. Είναι εγκεκριμένη από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.).

Από το 2009 μέχρι και σήμερα έχει αναπτύξει σημαντική ενεργό δράση σε όλη τη χώρα, με σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον.
Κατ’ αρχάς έχει εγκαταστήσει πανελλαδικά ένα ισχυρό δίκτυο συλλογής αποβλήτων ΗΗΕ, με περίπου 10.000 σημεία συλλογής, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, όπως σχολεία και καταστήματα λιανικής. Έτσι κατάφερε να συλλέξει και να μεταφέρει σε κατάλληλες μονάδες επεξεργασίας, περισσότερους από 27.000 τόνους αποβλήτων ΗΗΕ. Η ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ είναι το μοναδικό Σύστημα στην Ελλάδα, το οποίο έχει αναλάβει το έργο της ανακύκλωσης των Φωτοβολταϊκών Πλαισίων στην χώρα μας.


Η ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ είναι μέλος του WEEE Forum  (Waste Εlectrical and Εlectronic Εquipment) του μεγαλύτερου συνδέσμου παγκοσμίως για τη διαχείριση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού.
Είναι μέλος του Οργανισμού WEEELABΕΧ μια διεθνής, μη κερδοσκοπική νομική οντότητα, η οποία έχει συσταθεί για να εκπαιδεύσει περιβαλλοντικούς επιθεωρητές σύμφωνα με τα πρότυπα WEEELABΕΧ και να προωθήσει την υιοθέτηση των προτύπων αυτών από τους εμπλεκόμενους φορείς και τα κράτη μέλη, ως μέσο για την βελτίωση των πρακτικών διαχείρισης των Α.Η.Η.Ε. ΣΤΗΝ Ευρώπη.

Είναι μέλος της  ΕΕΔΣΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ) επιστημονικός, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός με κύριο σκοπό την προαγωγή της ορθολογικής Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και η καλλιέργεια των σχετικών επιστημονικών μεθόδων με απώτερο στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ορυκτών πόρων και ενέργειας.

Φυσικά, η ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ δεν θα μπορούσε να μην έχει άμεση σχέση με το κοινό και την συνεχή ενημέρωσή του. Γι’ αυτό συμμετέχει σε περιβαλλοντικές δράσεις ευαισθητοποίησης πολιτών και φορέων, σε ημερίδες, συνέδρια και διαβουλεύσεις για την προώθηση και βελτίωση περιβαλλοντικών θεσμικών πρωτοβουλιών και διαχειριστικών πρακτικών στον τομέα της ανακύκλωσης. Σε αυτό το πλαίσιο, αναγνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι να καλλιεργείται η κουλτούρα της ανακύκλωσης από μικρή ηλικία, το 2010 ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Φωτοκύκλωση», εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Μέχρι σήμερα μέσω του προγράμματος έχουν ενημερωθεί πάνω από 45.000 μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network