Η πρωτοβουλία που καθαρίζει τις ακτές, τις λίμνες και τα δάση της χώρας
henkel1

Η πρωτοβουλία που καθαρίζει τις ακτές, τις λίμνες και τα δάση της χώρας

Η πολυεπίπεδη δράση «Καθάρισε σε Βάθος, Καθάρισε στην Πηγή» ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση και την έννοια της ατομικής ευθύνης απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος


Sponsored Content

Τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής τις αντιλαμβανόμαστε κάθε μέρα και περισσότερο καθώς επηρεάζει το φυσικό περιβάλλον, τα οικοσυστήματα και την κοινωνία. Είναι πλέον φανερό ότι πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες που θα μας οδηγήσουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Η Henkel Consumer brands, μέσω του τομέα Απορρυπαντικών & Καθαριστικών της και ειδικότερα του Dixan, έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης που αποτελεί οδηγό για όλες τις δραστηριότητές του και αντανακλά τη δέσμευση και το όραμα της εταιρείας και του brand Dixan να αποτελεί έναν υπεύθυνο εταιρικό πολίτη. Η στρατηγική περιλαμβάνει αυστηρούς και μετρήσιμους στόχους και επιδιώξεις σχετικά με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, την προώθηση της κοινωνικής ευθύνης και τη διασφάλιση ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών.


Ως στρατηγική προτεραιότητα, η βιωσιμότητα είναι βαθιά ριζωμένη στις δραστηριότητες του Dixan, διαπερνώντας τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε όλα τα οργανωτικά επίπεδα. Από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του προϊόντος έως τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού, η Henkel λαμβάνει υπόψη και ενσωματώνει σχολαστικά όλες της παραμέτρους που αφορούν τη βιωσιμότητα, η οποία αποτελεί διαχρονικά βασική στρατηγική προτεραιότητά της σε παγκόσμιο και σε τοπικό επίπεδο.

Dixan Καθάρισε σε Βάθος, Καθάρισε στην Πηγή - 5ος Κύκλος Δράσεων: Καθαρισμός Υμηττού

Στο πλαίσιο της Στρατηγικής Κοινωνικής Συνεισφοράς του Dixan, εντάσσεται και η πολυετής και πολυεπίπεδη δράση «Καθάρισε σε Βάθος, Καθάρισε στην Πηγή». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική συνείδηση και την έννοια της ατομικής ευθύνης απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος με μια ολιστική προσέγγιση για τον καθαρισμό ακτών, λιμνών αλλά και δασικών περιοχών. Κύρια φιλοδοξία του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των εθελοντών και του ευρύτερου κοινού σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίησή των αποβλήτων μέσα από το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.


Το περιβαλλοντικό αυτό πρόγραμμα, υλοποιείται τα τελευταία 5 χρόνια και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έχουν πραγματοποιηθεί 52 δράσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενώ έχουν συμμετάσχει πάνω από 1500 εθελοντές. Τα αποτελέσματα είναι εξίσου σημαντικά, καθώς μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 9 τόνοι πλαστικού και 53 τόνοι σκουπιδιών.

To 2023 το Dixan εγκαινίασε και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι σπόροι του αύριο. Τα παιδιά στο πλευρό της Γης». Μια νέα πρωτοβουλία που προσφέρεται δωρεάν στα σχολεία του Ν. Αττικής με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει την νέα γενιά σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον καθημερινών συνηθειών από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους.


Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, παιδιά ηλικίας 6-12 ετών έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την σημασία της ανακύκλωσης και του τρίπτυχου «reduce, reuse, recycle» μέσα από μια σειρά από πρωτότυπες δράσεις, βιωματικά και διαδραστικά παιχνίδια, θεματικές προβολές και συζητήσεις για την προστασία του πλανήτη. Αποτελεί μια προσπάθεια αφύπνισης των μαθητών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, σχετικά με την ανάγκη για την εξασφάλιση της περιβαλλοντικής ισορροπίας του πλανήτη και την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 4.500 μαθητές.

Η κοινωνική πολιτική του Dixan, όμως δεν σταματάει εδώ. το Dixan, φέτος, παρουσίασε το πρόγραμμα «Παίξε Καθαρά» με στόχο την ανάδειξη, αλλά και παρέμβαση μέσω εκπαίδευσης στο κοινωνικό πρόβλημα του εκφοβισμού στην παιδική ηλικία. Το Dixan αναλαμβάνει κοινωνική δράση και απευθύνεται σε γονείς, παιδιά, αλλά και προπονητές για τα «σημάδια» αθλητικού εκφοβισμού και την έμπρακτη πρόληψη ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μέσω του αθλητισμού, καλλιεργώντας πέρα από τις αθλητικές δεξιότητες και σημαντικές αξίες, όπως είναι ο σεβασμός, το ευ αγωνίζεσθαι, η αφοσίωση και η ομαδικότητα.


Αξιοποιώντας τον αθλητισμό που αποτελεί ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας με τα αθλητικά ιδεώδη και την υγιή αθλητική κουλτούρα να αποτελούν έμπνευση, προσκαλούν τις ακαδημίες ποδοσφαίρου και τις αθλητικές οργανώσεις, να συμμετέχουν στο πρόγραμμα με σκοπό το «καθαρό» παιχνίδι. Σε συνεργασία με μία ομάδα αξιόλογων προπονητών επισκέπτεται ακαδημίες και αθλητικές οργανώσεις της Αθήνας παρέχοντας μια σειρά από σεμινάρια και διαλέξεις σε μικρούς αθλητές, γονείς και προπονητές για τις βασικές αρχές του δίκαιου παιχνιδιού και τη σημασία της συμμετοχής στους αγώνες, και όχι της νίκης. Ο αθλητισμός αποτελεί από μικρή ηλικία βασικό παράγοντα στην κοινωνικοποίηση και διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Για αυτό, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης όλων των αθλητών είναι σημαντική για την υγιή και «καθαρή» συμπεριφορά τους εντός και εκτός γηπέδου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ