Μπλε Κάδος: Η καθημερινότητά μας έχει μπλε χρώμα και μας φέρνει πιο κοντά σε ένα πιο πράσινο μέλλον!
bluebins1

Μπλε Κάδος: Η καθημερινότητά μας έχει μπλε χρώμα και μας φέρνει πιο κοντά σε ένα πιο πράσινο μέλλον!

Με την Ανακύκλωση Συσκευασιών εξοικονομούμε ενέργεια και μειώνουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης


Sponsored Content

Αν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά τις γειτονιές στη χώρα μας, θα διαπιστώσει ότι ένα χρώμα κυριαρχεί των άλλων: το μπλε. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν 175.000 ενεργοί Μπλε Κάδοι και 10.800 Μπλε Κώδωνες, υπενθυμίζοντάς μας πόσο σημαντικό είναι να ανακυκλώνουμε συσκευασίες σε καθημερινή βάση.

Εδώ και 23 χρόνια, με συνέπεια και μεθοδικότητα, όλοι μαζί έχουμε καταφέρει να συνεισφέρουμε ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας. Η κλιματική κρίση είναι εδώ, και για την αντιμετώπισή της, μια μικρή, αλλά πολύ σημαντική πράξη είναι: η Ανακύκλωση Συσκευασιών στους Μπλε Κάδους.

Κάθε υλικό που ανακυκλώνεται στους Μπλε Κάδους, κάθε φυσικός πόρος που εξοικονομείται, μας φέρνει πιο κοντά σε ένα πιο «πράσινο» μέλλον για όλους.


Πώς ανακυκλώνουμε τις συσκευασίες μας;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και εύκολη. Ακολουθούμε 4 απλά βήματα:
• Διαχωρίζουμε καθημερινά τις συσκευασίες από χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο από τα υπόλοιπα απορρίμματα.
• Αδειάζουμε τις συσκευασίες από τα υπολείμματα.
• Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια.
• Ρίχνουμε χύμα τα υλικά στον μπλε κάδο και όχι μέσα σε δεμένες σακούλες.
Προσοχή: Δεν πετάμε ποτέ σκουπίδια στους Μπλε Κάδους.


Τα Οφέλη της Ανακύκλωσης Συσκευασιών
Τι πραγματικά πετυχαίνουμε με μια τόσο απλή κίνηση, όπως είναι η Ανακύκλωση Συσκευασιών;
1. Προστατεύουμε το Περιβάλλον και Εμάς τους Ίδιους από τη Ρύπανση
Η ανακύκλωση συσκευασιών παίζει ζωτικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και των πολύτιμων φυσικών πόρων, μειώνοντας την ανάγκη για νέες πρώτες ύλες, η οποία με τη σειρά της βοηθά στη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων και μειώνει τη ρύπανση.

2. Μειώνουμε τον Όγκο των Απορριμμάτων
Όσο περισσότερο ανακυκλώνουμε τις συσκευασίες μας, τόσο λιγότερα απορρίμματα καταλήγουν στους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να επιμηκύνεται ο χρόνος ζωής των πολύτιμων αυτών υποδομών.

3. Εξοικονομούμε Ενέργεια και Μειώνουμε τις Εκπομπές Αερίων του Θερμοκηπίου
Η Ανακύκλωση Συσκευασιών απαιτεί λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με την παραγωγή νέων προϊόντων από πρώτες ύλες, η οποία προϋποθέτει κατά κανόνα πολύ ενεργοβόρα στάδια, όπως η εξόρυξη των πρώτων υλών, η μεταφορά και η επεξεργασία τους. Αυτό σημαίνει ότι εξοικονομούμε ενέργεια και μειώνουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης.

4. Συμβάλλουμε Συνολικά στην Πράσινη Ανάπτυξη
Η Ανακύκλωση Συσκευασιών υποστηρίζει την πράσινη ανάπτυξη, καθώς υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης σημαίνουν περισσότερες επενδύσεις και θέσεις εργασίας σε όλη την αλυσίδα συλλογή - διαλογή - επεξεργασία, ενώ, παράλληλα, η έμπρακτη ευαισθητοποίησή μας αποτελεί τον κυριότερο μοχλό πίεσης στη βιομηχανία, ώστε να υιοθετήσει πιο πράσινα μοντέλα ανάπτυξης.


Συλλογική Προσπάθεια για ένα Πιο Πράσινο Μέλλον

Όλοι μαζί, έχουμε καταφέρει να ανακυκλώνουμε σε ετήσια βάση περισσότερους από 520.000 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών! Μόνο μαζί μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα, συμβάλλοντας σε αυτήν την προσπάθεια.

Η ανακύκλωση συσκευασιών δεν είναι απλώς μια συνήθεια, αλλά μια συνειδητή επιλογή για το μέλλον μας. Με κάθε ανακυκλωμένο υλικό, κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά σε έναν πιο καθαρό και βιώσιμο πλανήτη. Η δέσμευσή μας στην ανακύκλωση δείχνει την ευθύνη μας απέναντι στις μελλοντικές γενιές και την ανάγκη μας να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας.
Ας συνεχίσουμε να ανακυκλώνουμε τις συσκευασίες μας στους Μπλε Κάδους, να εμπνέουμε και τους υπόλοιπους γύρω μας, γιατί κάθε μικρή πράξη μετράει.

Το μπλε δεν είναι απλά ένα χρώμα, αποτελεί σύμβολο της κοινής μας προσπάθειας για ένα βιώσιμο μέλλον.
Ας κάνουμε το μέλλον μας πιο πράσινο με…Μπλε!


Μάθετε περισσότερα για το έργο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ)
Website: www.herrco.gr
Facebook: https://www.facebook.com/mplekados/
LinkedIn: hellenic-recovery-recycling-corporation/
YouTube: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ