Μια γευστική περιήγηση στην Ελλάδα οδηγώντας το κορυφαίο DS 4
Πολυτέλεια και γαλλική αισθητική μας συντροφεύουν σε ένα ταξίδι γεύσεων σε ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Πελοποννήσου.
Sponsored Content
Το 2025 η DS Automobiles θα γιορτάσει τα εβδομήντα χρόνια από την στιγμή που πρωτοεμφανίστηκε η θρυλική DS 19 στο σαλόνι αυτοκίνητου του Παρισιού το 1955. Ένα από τα πιο κομψά και επιδραστικά μοντέλα που δημιουργήθηκαν ποτέ οδηγώντας ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία προς την εξέλιξη. To μοντέλο του Flaminio Bertoni (Γλύπτης) και του Andre Lefevre (Μηχανικός αεροσκαφών), με τις κομψές αεροδυναμικές γραμμές, την φουτουριστική σχεδίαση και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού η οποία και μεταφράστηκε στον εξωφρενικό αριθμό των 12.000 παραγγελιών μόλις την πρώτη ημέρα της έκθεσης.
Η DS Automobiles ως ανεξάρτητη μάρκα δημιουργήθηκε το 2014 και αποτελεί ένα πιονιέρο της αυτοκινητοβιομηχανίας του σήμερα. Αντλώντας έμπνευση από το μοντέλο DS του 1955 συνεχίζει να παράγει καινοτόμα μοντέλα επαναπροσδιορίζοντας τα στάνταρ πολυτέλειας και σύγχρονης αισθητικής δημιουργώντας αυτοκίνητα που θα καθορίσουν τους κώδικες του μέλλοντος. Η DS Automobiles είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία βαθιά επηρεασμένη από την υψηλή γαστρονομία καθώς βραβευμένοι Γάλλοι σεφ όπως ο Julien Dumas και ο Janice Allen έχουν διατελέσει global ambassadors, ενώ η ίδια η εταιρεία συνδέθηκε ευθέως με την αναγέννηση του παλαιότερου εστιατορίου του Παρισιού. Του θρυλικού τριάστερου Tour d’ Argent.
Το DS 4 συνδυάζει πολυτέλειά και άνεση, εκπληκτική γοητεία και υψηλή αισθητική χάρις στον εξαιρετικό του σχεδιασμό την κομψότητα και την αύρα γαλλικής φινέτσας που είναι διάχυτη σε κάθε πτυχή του αυτοκίνητου. Εξωτερικά και εσωτερικά. Οδηγώντας το εκπληκτικό DS 4 Hybrid εξοπλισμένο με έναν βενζινοκινητήρα τελευταίας γενιάς σε συνδυασμό με έναν αυτοφορτιζόμενο ηλεκτροκινητήρα 29 ίππων σε άμεση σύνδεση για τη βελτιστοποίηση κατανάλωσης ενέργειας, ξεκινήσαμε το γαστρονομικό μας ταξίδι στην Πελοπόννησο.
Με τον αθόρυβο υβριδικό κινητήρα των 136 ίππων οδηγήσαμε με προορισμό την Κόρινθο και πρώτη στάση τα λουτρά της Ωραίας Ελένης και το εστιατόριο Κάβος 1964. Η ψαροταβέρνα του Τάσου Βλάσση είναι ένας από του σημαντικότερους ψαροφαγικού προορισμούς της χώρας. Τα 60 χρονια λειτουργίας μαρτυρούν άλλωστε την διαχρονική της επιτυχία. Η κυρία Παγώνα, η μητέρα του Τάσου, σαν άλλος ακούραστος εργάτης συνεχίζει να φτιάχνει αυτή την απίθανη ταραμοσαλάτα και τις τραγανές χορτόπιτες. Εδώ, η σπουδαία θαλασσινή πρώτη ύλη και η ανεπιτήδευτη μαγειρική λάμπουν δημιουργώντας την ιδανική συνθήκη για ένα κορυφαίο γεύμα. Συνεχίζοντας το ταξίδι και με την άνεση που μας προσφέρει το δερμάτινο σαλόνι του DS 4 Hybrid με τα ξεχωριστά φινιρίσματα στα καθίσματα φτιαγμένα από ειδικούς ταπετσιέρηδες, αλλά και τις δερμάτινες επενδύσεις σε ταμπλό, κονσόλα και πάνελ θυρών να αγκαλιάζουν τους επιβάτες, κατηφορίσαμε την εθνική οδο Αθηνών - Τριπόλεως φτάνοντάς στη μαγευτική λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και το εστιατόριο Anama. Σε ένα παλιό οινοποιείο του πάλαι ποτέ κραταιού συνεταιρισμού κορινθιακής σταφίδας, ένας από τους σημαντικότερους και επιδραστικότερους Έλληνες σεφ, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος κρατά ζωντανή μια κορυφαία κουζίνα με σαφή ελληνοπρεπή χαρακτηριστικά μπολιασμένα με την προσωπική του σφραγίδα. Αυτή που εδώ και σαράντα χρόνια τον τοποθετεί στην κορυφή της ελληνικής γαστρονομικής πυραμίδας ακόμη και αν δρα μακριά από την πρωτεύουσα. Η εικόνα του ήλιου, δε, καθώς δύει βαθιά στην λιμνοθάλασσα γεμίζοντας την με απόκοσμα χρώματα είναι η τέλεια συντροφιά για ένα δείπνο στο Anama.
To επόμενο πρωινό ξεκινήσαμε με προορισμό την Καλαμάτα και στάση για early lunch σε ένα μικρό μαγειρείο που επαναπροσδιορίζει την έννοια του σύγχρονου μαγειρείου στην ελληνική ύπαιθρο. To Μπλε Καναρίνι. Ιδιοκτήτης του ο Κώστας Βασιλειάδης ένας νεαρός μάγειρας που αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα του σε μεγάλα εστιατόρια του εξωτερικού για να επιστρέψει στην γενέτειρά του ανοίγοντας τον δικό του χώρο με τους δικούς του μαγειρικούς όρους. Πρώτες ύλες από το μποστάνι του και επιλεγμένους μικρούς παράγωγους σε μια αληθινή farm 2 table εμπειρία και παραδοσιακα ελληνικά πιάτα με την προσθήκη μπαχαρικών και αρτυμάτων από ολόκληρο τον κόσμο.
Πιάτα όπως μια ρεβυθάδα με κάρυ, ένα γλυκόξινο ασιατικό noodle bowl με τοπικά ζυμαρικά, αλλα και παραδοσιακά γιουβαρλάκια πλάι σε ένα κλασικό λαχανόρυζο είναι η σύγχρονη ματιά του Κώστα στο καθημερινό φαγητό. Αποχαιρετάμε την Καλαμάτα και οδηγούμε μεσα από επαρχιακές οδούς προς την Αρκαδία. Η μαγευτική διαδρομή με προορισμό τη Δημητσάνα αποδείχθηκε μια όμορφη πρόκλησή για το DS 4 Hybrid, βάζοντας σε εγρήγορση όλα τα προηγμένα τεχνικά του χαρακτηριστικά προσφέροντας μας μια αξέχαστη διαδρομή. Χάρις στο Active can Suspension, τις ενεργές αναρτήσεις που σκανάρουν το οδόστρωμα εμπρός από το αυτοκίνητο, για να προετοιμάσουν την ανάρτηση σε κάθε τροχό ξεχωριστά, αλλα και την εκτενή χρήση ηχομονωτικών υλικών που απομονώνουν εντελώς την καμπίνα, το ταξίδι αποδείχθηκε μια απολαυστική εμπειρία σε κάθε είδος οδοστρώματος.
Τελικός μας προορισμός η ταβέρνα Η Ζέρζοβα στην κοινότητα Μάρκου. Μια αυθεντική παραδοσιακή ταβέρνα από τις κορυφαίες στην Ελλάδα καταμεσής στην εξοχή. Ο Γιάννης Αγγελακόπουλος και η Ευαγγέλια Μαυρίκη, δυο αληθινοί ακρίτες, πιστοί στον τόπο τους και τις παραδόσεις του θα σας υποδεχθούν με ζεστή σούπα, μυρωδάτο προζυμένιο ψωμί, δικό τους τυρί, άγρια μανιτάρια που μαζεύουν οι ίδιοι και μαγειρεύουν με πολλούς τρόπους, τα κάνουν τουρσί και μαρμελάδα, αλλα και χυλοπίτες με καμένο βούτυρο και αρνάκι λαδορίγανη. Μια μοναδική γευστική εμπειρία σε ένα προορισμό καθηλωτικής ομορφιάς. Το βράδυ διανυκτερεύσαμε στην Δημητσάνα και στο αρχοντικό Εν Δημητσάνι στους πρόποδες του χωριού. Το επόμενο πρωινό μας βρήκε να έχουμε πάρει από νωρίς τον δρόμο της επιστροφής.
Η πρωινή ομίχλη δεν ήταν αρκετή να μας σταθεί εμπόδιο χάρις στα προηγμένη τεχνολογίας led φωτά με αισθητήρες χαμηλής έντασης και περιμετρική ικανότητα. Ισχυρό και τολμηρό μαζί το DS 4 Hybrid μας χάρισε τρεις απολαυστικές ώρες οδήγησης μέχρι την Αθήνα αποδεικνύοντας περίτρανα πως η σύγχρονη πολυτέλεια, η τεχνολογία αιχμής και η γαλλική φινέτσα του, είναι η συνέχεια ενός ισχυρού κληροδοτήματος.
Ασφαλώς, σε αυτό συνέβαλαν καθοριστικά τα αναπαυτικά καθίσματα, τα οποία εκτός από κλιματιζόμενα έχουν πολλές διαφορετικές λειτουργίες μασάζ, π.χ. πάτημα γάτας. Και φυσικά, το σύστημα κλιματισμού DS AIR (με τους κρυφούς αεραγωγούς) και την λειτουργία Air Quality System (που μετρά την ποιότητα του αέρα εσωτερικά και μπαίνει σε αυτόματη λειτουργία καθαρισμού όποτε χρειάζεται). Μια άνευ προηγουμένου ευεξία και ευζωία σε κίνηση, με όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός θρύλου, που αξίζει κανείς να αποκτήσει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr