Nαύπλιο: Για «ιστορικές» βόλτες

Nαύπλιο: Για «ιστορικές» βόλτες

Μία βόλτα στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, θα σας βγάλει σε ιστορικά κτίρια όπως η παλιά βουλή, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αλλά και το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνος, που την 27η Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας

Nαύπλιο: Για «ιστορικές» βόλτες
Χτισμένο κάτω από δύο ενετικά κάστρα, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, το Ναύπλιο με τα όμορφα νεοκλασσικά, τους λιθόστρωτους δρόμους και τα ιστορικά φορτισμένα κτίρια, μοιάζει να έχει σταματήσει τον χρόνο στην εποχή που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

Μία βόλτα στο κέντρο του, θα σας βγάλει σε κτίρια που σημάδεψαν την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας όπως είναι η παλιά βουλή, το «παλατάκι» του Όθωνα, το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αλλά και το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνος, που την 27η Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας.

Κλείσιμο



Σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου, το Μπούρτζι ή «Καστέλι» (Castello dello Soglio) κατά τους Ενετούς,  ένα μικρό οχυρωμένο νησάκι στην είσοδο του κόλπου του Ναυπλίου. Το Μπούρτζι δεν είναι όμως το μοναδικό αξιοθέατο με το οποίο το Ναύπλιο έχει ταυτίσει το όνομα του. Το επιβλητικό φρούριο του Παλαμηδίου είναι ακόμα ένας must-see προορισμός της πόλης και μπορεί κανείς να το επισκεφθεί ανεβαίνοντας με αυτοκίνητο από την ανατολική πλευρά ή στην κορυφή από τη σκάλα με τα 999 σκαλοπάτια!

Η περιπλάνηση στην... ιστορία συνεχίζεται με τις βόλτες στην παλιά πόλη. Εκεί βρίσκεται η οδός Βασ.Κωνσταντίνου, ο πρώτος δρόμος που κατασκευάστηκε με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές στην Ελλάδα, μετά από  πρωτοβουλία του Ιωάννη Καποδίστρια. Στην αρχή του μεγάλου δρόμου, εκεί που σήμερα συναντάμε το Άγαλμα του Όθωνα, χτίστηκε το σπίτι του ανήλικου τότε βασιλιά που έμεινε στην ιστορία ως «παλατάκι».

Στη γωνία των οδών Συγγρού και Πλαπούτα, βρίσκεται το σπίτι του Άρμανσπεργκ, του επικεφαλή της Τριανδρίας των Αντιβασιλέων επί Όθωνος, ενώ λίγο νοτιότερα βρίσκεται η οικία του Νικηταρά. Στην Πλατεία των Τριών Ναυάρχων βρίσκεται το μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη και το πρώτο φαρμακείοτης χώρας.

Για μία ολοκληρωμένη ξενάγηση, επισκεφτείτε τις  φυλακές του Ιτς Καλέ , εκεί που στις 7 Σεπτέμβρη του 1833, ρίχτηκε ο Γέρος του Μοριά, κατηγορούμενος για προδοσία εναντίον του Όθωνα. Γνωστή με την τουρκική ονομασίας της,  Ιτς Καλέ (=εσωτερικό κάστρο) η βραχώδης χερσόνησος της Ακροναυπλίας αποτελούσε την αρχαία Ακρόπολη του Ναυπλίου. Το πρώτο τείχος, από το οποίο σώζονται μόνο ερείπια, κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ.




Που να μείνετε:

Το Amphitryon  Hotel συγκαταλέγεται στην κορυφή της λίστας των καλύτερων Boutique Hotels στην Ελλάδα. Μετά τη ριζική αναγέννησή του, έρχεται να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των θαυμαστών της μοναδικής αρχιτεκτονικής και  λιτής πολυτέλειας στο χώρο των ξενοδοχείων.



Στην ιστορική του διαδρομή έχει φιλοξενήσει διάσημους επισκέπτες και έχει βραβευτεί για το εξαιρετικό service και την μοναδική αισθητική του. Το Amphitryon  Hotel, είναι μέλος της αναγνωρισμένης παγκοσμίως αλυσίδας The Leading Hotels of the World,. 
Δεσπόζει στους πρόποδες του κάστρου της Ακροναυπλίας και όλα τα δωμάτια προσφέρουν άνετη διαμονή με θέα τον Αργολικό κόλπο και το μοναδικό κάστρο Μπούρτζι. 

Το κύριο χαρακτηριστικό του ξενοδοχείου είναι η πολυτέλεια, η θετική αύρα και η ζεστασιά που αποπνέει σε κάθε φιλοξενούμενο προσφέροντας ταυτόχρονα υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. 
Απέχει μόλις 5 λεπτά από το κέντρο της πόλης, ιδανική επιλογή για υπέροχους περιπάτους στα γραφικά σοκάκια της.



Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 27520 70700
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.amphitryon.gr/greek/index.htm


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης