Κάνε το μπάνιο σου τον... «καθρέφτη» του σπιτιού!

Κάνε το μπάνιο σου τον... «καθρέφτη» του σπιτιού!

Κάνε το μπάνιο σου τον... «καθρέφτη» του σπιτιού!

Βαρεθήκατε το σπίτι σας αλλά αδυνατείτε να αγοράσετε καινούργιο; Δεν είναι πάντα γοητευτική η φθορά του χρόνου το ξέρουμε. Οτιδήποτε παλιό δεν είναι απαραίτητα και vintage, ωστόσο μία ανακαίνιση στους χώρους και ανανέωση στη διακόσμηση των δωματίων μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα και να «ζωντανέψει» τον χώρο και τη διάθεση.

Σε μία εποχή που η αγορά ενός νέου σπιτιού δεν είναι εύκολη υπόθεση, η ανακαίνιση δείχνει να αποτελεί την ιδανική λύση για να δώσουμε στο σπίτι μας νέα πνοή και να το κάνουμε με πολύ λιγότερο κόστος να μοιάζει καινούργιο. 

Είναι πολλές οι φορές που ρίχνουμε μια ματιά στο χώρο που ζούμε και θέλουμε να δώσουμε μια πινελιά ανανέωσης για λειτουργικούς ή αισθητικούς λόγους. Είναι όμως πολύ πιθανό οι επιθυμίες μας  να παραμένουν απλά επιθυμίες και να κλειδώνονται στην πίσω μεριά του μυαλού, μη γνωρίζοντας τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε και σκεπτόμενοι την όλη φασαρία και το τρέξιμο που χρειάζεται, για να εφαρμόσουμε στο δικό μας σπίτι αυτό που τόσο εύκολα κοιτάζουμε στα περιοδικά με το σχετικό περιεχόμενο. 

Η ανακαίνιση ενός σπιτιού μπορεί να εμπεριέχει την αλλαγή χώρων μέσα στο ίδιο σπίτι με γκρέμισμα κάποιων τοίχων, την προέκταση σε μήκος, πλάτος, ύψος, αν αυτό είναι δυνατό και επιτρεπτό από τους νόμους της πολεοδομίας, αλλά μπορεί ακόμα να είναι η ανανέωση του ίδιου χώρου με μικρές πρακτικές αλλαγές.

Ξεκινάμε από τα βασικά: Το μπάνιο. Είναι ο χώρος που οι παλαιότεροι έλεγαν ότι «ακόμα και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του». Ο μόνος χώρος που μπορεί κανείς να είναι ένας... «άλλος». Ο πρώτος χώρος που επισκεπτόμαστε κάθε πρωί έπειτα από ένα «βάρβαρο» ξύπνημα.

{{{ articlebanner-330x100-1 }}}

Παρόλ' αυτά σε αρκετά σπίτια θεωρείται «μονότονος» γι’ αυτό και αφήνεται παραμελημένος. Και ακριβώς επειδή είναι το πιο πολυσύχναστο δωμάτιο, θα πρέπει να μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα όσο παραμένουμε σε αυτό, ιδιαίτερα όσο ετοιμαζόμαστε για τη δουλειά.

Με χρώμα, πρωτότυπα αξεσουάρ, «έξυπνα» έπιπλα για οικονομία χώρου και λύσεις για μεγάλη δυνατότητα τακτοποίησης , το μπάνιο μετατρέπεται αυτόματα σε ένα από τους πιο ευχάριστους και ταυτόχρονα πρακτικούς χώρους του σπιτιού. Ο... «καθρέφτης» του.

Αν υπάρχει δε και η δυνατότητα να αλλάξουν και τα πλακάκια,  τότε θα γίνει ο αγαπημένος σας χώρος (ακόμα και για όλη την οικογένεια). Κι αν σας φαίνεται «βουνό» και μόνο η διαδικασία, έχουμε καλά νέα για εσάς. 

Οι πλέον ειδικοί της LEROY MERLIN θα σας «λύσουν» τα χέρια (και όλες τις απορίες), ενώ θα σας βοηθήσουν να γίνεται ο «ήρωας του σπιτιού» με λειτουργικές, μοντέρνες  και κυρίως οικονομικές ιδέες.  

Λύσεις για μικρά WC, ώστε το μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο, πιο φωτεινό και να διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους, συνδυασμοί επίπλων με πληθώρα χρωμάτων και διαστάσεων που προσαρμόζονται στον εκάστοτε χώρο, αξεσουάρ για να φρεσκάρετε τον πιο προσωπικό σας χώρο και ολοκληρωμένα έτοιμα  project για την πλήρη ανανέωσή του. Με τον νέο κατάλογο της LEROY MERLIN που ισχύει μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου θα τα κάνετε… πλακάκια και θα τολμήσετε αυτό που μήνες σκέφτεστε και ξανασκέφτεστε. 

Μας έδωσαν tips…

-Για ελεύθερη πρόσβαση στο ντους: Τοποθετώντας ένα ράφι ψηλά ο χώρος στο δάπεδο είναι ελεύθερος και η πρόσβαση στο ντους ευκολότερη.

-Τα διαφανή τοιχώματα ενισχύουν την αίσθηση του χώρου 

- Για τον χώρο WC: διαχωρισμένο συμβολικά από τον υπόλοιπο χώρο, χάρη στον χρωματιστό τοίχο , το σετ WC καταλαμβάνει το δικό του χώρο και δημιουργούνται επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι. 

- Δημιουργήστε το διαχωριστικό με κόντρα πλακέ ή γυψοσανίδα για να εξασφαλίσετε εσοχές για τακτοποίηση και αποθήκευση των απαραιτήτων 

Έξτρα τρικ διακόσμησης για ένα μικρό μπάνιο

- Μη διστάσετε να βάλετε ένα σχετικά μεγάλο καθρέφτη πάνω από το νιπτήρα. Θα φωτίσει το χώρο του μπάνιου, ενώ ταυτόχρονα θα τον κάνει να φαίνεται πιο μεγάλος.

- Χρησιμοποιήστε μικρά ή μεγάλα βαζάκια για να τοποθετήσετε όλα τα αντικείμενα που χρειάζεστε, όπως μπατονέτες ή βαμβάκι, ακόμα και τα αξεσουάρ σας.

- Βάλτε ένα καλάθι κάτω από το νιπτήρα ή, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, κρεμάστε ένα στο πίσω μέρος της πόρτας.

-  Η αντίθεση άσπρου-μαύρου, όχι μόνο στο χρώμα του τοίχου αλλά και στα διακοσμητικά μπάνιου, κάνει το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Το ίδιο αποτέλεσμα έχουν και οι πιο απαλές αποχρώσεις του πράσινου και του κίτρινου.

Ακόμα το σκέφτεστε;


{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης