Δείξε μου την… κουζίνα σου να σου πω ποιος είσαι!

Είναι η «εστία» του σπιτιού και παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της καθημερινότητάς μας.

Κάθονται στο τραπέζι που είναι τοποθετημένο στη μέση του δωματίου και «βαλσαμώνουν» την οικογενειακή ευτυχία. Χτίζουν σχέσεις αντικριστές, εκφράζουν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς τους, γελούν μέχρι δακρύων, επαναφέρουν στην μνήμη ιστορίες από το παρελθόν, ανεξίτηλα χαραγμένες μέσα τους, δοκιμάζουν νέα γαστριμαργικά  ταξίδια και σχεδιάζουν το μέλλον τους. Για τα μέλη ενός σπιτιού όλα περιστρέφονται γύρω από  την «εστία» του: την κουζίνα

Η κουζίνα στο σπίτι είναι το βαρόμετρο των διαπροσωπικών σχέσεων, η βιτρίνα των «καλών» τρόπων, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους  χώρους, όπου αυτά καταστρατηγούνται στον βωμό του πάθους ή της ανεμελιάς. 

Είναι ο συχνότερος χώρος φωτογράφισης της παρέας, αλλά και το αποκλειστικό σκηνικό μιας οικιακής απόλαυσης γευσιγνωστικών αρετών, μια και η σύγχρονη κουλτούρα του «ευ ζην» αποτελείται κυρίως από αναλύσεις και συνταγές φαγητών. 

Είναι ο πιο σημαντικός χώρος του σπιτιού, γι΄αυτό και η θέση του,  ο σωστός σχεδιασμός, η αισθητική και η επιλογή υλικών και χρωμάτων, παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της καθημερινότητάς μας. 

Τι πιο όμορφο να περνάς σχεδόν το 40% του χρόνου στο σπίτι σε ένα δωμάτιο όπου η κίνηση ροής είναι ξεκάθαρη και ομαλή; Όπου τα σημεία της επιτρέπουν τη συνδυαστική χρήση μεταξύ τους ώστε να μπορείς να εκμεταλλευτείς με το καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητές τους; Όπου οι αποθηκευτικοί χώροι κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη, βοηθούν στην προετοιμασία του φαγητού και στην καθαριότητα του χώρου; 

{{{ articlebanner-330x100-1 }}}

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η αυτοματοποίηση των επίπλων και των οικιακών συσκευών δημιουργούν πια τις καταλληλότερες συνθήκες για να ικανοποιείται πλήρως ο δραστήριος σύγχρονος τρόπος ζωής μας και την ίδια ώρα να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα της βαρετής καθημερινότητας. Και η LEROY MERLIN είναι ο σύμμαχός μας στη διαμόρφωση της ζωής μας, παρέχοντας λειτουργικές, μοντέρνες, οικονομικές ιδέες σε προϊόντα και υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στις δικές μας ανάγκες.

Ολοκληρωμένα πρότζεκτ κουζινών για όσους θέλουν πλήρη ανανέωση του χώρου, συνθέσεις επίπλων, μηχανισμοί, ηλεκτρικές συσκευές, ιδέες διακόσμησης και οργάνωσης για όσους επιθυμούν ένα μικρό «λιφτινγκ» χώρου, συμβουλές για να κάνουμε μόνοι μας εργασίες ανακαίνισης στο σπίτι μας: Οι εξειδικευμένοι άνθρωποι της LEROY MERLIN είναι εδώ για να μας βοηθήσουν να γίνουμε οι «ήρωες του σπιτιού» μας. 

Μικρά tips για την ανακαίνιση της κουζίνας μας από τη LEROY MERLIN:

Περισσότερος αποθηκευτικός χώρος: Πρόσθεσε επιτοίχια ντουλάπια για να μένει πάντα ελεύθερος ο πάγκος.
 
Πρακτική βρύση: Προτίμησε τη για εύκολο πλύσιμο των πιάτων, αλλά και τη σωστή υγιεινή του νεροχύτη. Είναι επεκτεινόμενη και βοηθάει να καθαρίζει κάθε γωνία. 
Ανακαίνιση πάγκου κουζίνας: Είναι ο πρώτος που εμφανίζει τα σημάδια του χρόνου. Τοποθέτησε μια ανοξείδωτη μετώπη στον πάγκο και απόκτησε έναν ανανεωμένο αέρα, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις ολόκληρο τον πάγκο.

Ολοκαίνουργια πλάτη πάγκου: Πάνω στα παλιά πλακάκια μπορείς να επικολλήσεις απευθείας μια νέα πλάτη κουζίνας από μοριοσανίδα. Για την προστασία του τοίχου κοντά στο χώρο μαγειρέματος, εγκατέστησε μια ανοξείδωτη πλάτη, η οποία προσθέτει μοντέρνα πινελιά. 

Τάση σοβατεπί: Τα σοβατεπί με μεταλλικό εφέ συνδυάζονται άψογα με όλα τα σχέδια και χρώματα σε πάγκους αι προσόψεις κουζίνας.
Άλλο χρώμα: Με νέο χρώμα (που θα βρεις στο www.leroymerlin.gr) στα πλακάκια και τις προσόψεις σου, κανείς δεν θα αναγνωρίζει την παλιά σου κουζίνα.

Ακόμα το σκέφτεστε;

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr