Μετατρέψτε το μπαλκόνι και τον κήπο σας σε έναν ιδιωτικό παράδεισο

Μετατρέψτε το μπαλκόνι και τον κήπο σας σε έναν ιδιωτικό παράδεισο

Επενδύσετε στη διακόσμηση του μπαλκονιού ή της βεράντας σας και διαμορφώστε έναν χώρο όπου θα απολαμβάνετε τις ώρες της ανάπαυσης νιώθοντας το άγγιγμα της φύσης

flower1
Για όσους ζουν στην πόλη, το μπαλκόνι μας ή – αν είμαστε τυχεροί – ο κήπος μας, είναι μια μικρή όαση που μας συνδέει με τη φύση. Η δυνατότητα να απολαύσουμε τον ήλιο σε καθημερινή βάση, να πιούμε τον καφέ μας με την ησυχία μας, και να διαβάσουμε ένα βιβλίο στον μικρό ιδιωτικό μας παράδεισο επηρεάζει άμεσα την ποιότητα της ζωής μας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό αυτός ο χώρος να είναι διακοσμημένος σύμφωνα έτσι ώστε να ταιριάζει με το γούστο μας και ταυτόχρονα να αισθανόμαστε άνετα και χαλαρά σε αυτόν.

Επιλέγοντας τα έπιπλα και τα υπόλοιπα αντικείμενα που θα είναι μέρος της διακόσμησης που θα επιλέξουμε, θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αντανακλούν την προσωπικότητά μας, αλλά και να είναι κατασκευασμένα από υλικά που μπορούν να εκτεθούν σε εξωτερικές συνθήκες.

Εμείς σάς δίνουμε ιδέες για 5 διαφορετικά στυλ, που μπορεί να σάς βοηθήσουν να δώσετε χαρακτήρα στον εξωτερικό σας χώρο είτε πρόκειται για ένα μικρό μπαλκόνι ή για μια μεγάλη βεράντα ή για έναν δροσερό αστικό κήπο.



Μεσογειακό
28947079_m_normal_none
Κλείσιμο
Φυσικά υλικά, λαμπερά χρώματα, ξύλινα και μεταλλικά έπιπλα, κυριαρχία του γαλάζιου, του πράσινου και του λευκού, αλλά και των γήινων χρωμάτων, πήλινα διακοσμητικά, φανάρια, ψάθες, πολλά διακοσμητικά μαξιλαράκια, ανοιχτόχρωμα υφάσματα, μεγάλες σε επιφάνεια τέντες, καλαμωτές, πέργκολες, πολλά λουλούδια, γεράνια και βασιλικοί, λεμονιές και διακοσμητικές ελιές, θα δώσουν στο μπαλκόνι μιας αίσθηση αιώνιου καλοκαιριού.


Boho
171918733_m_normal_none
Το boho στυλ διακόσμησης για εξωτερικούς χώρους είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο δημοφιλή. Ψάθες γεωμετρικού σχήματος, χρωματιστά μαξιλάρια, έθνικ στοιχεία, έπιπλα από ρατάν, αέρινες κουρτίνες και γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία δίνουν τον τόνο. Το μεγάλο ατού του είναι ότι δημιουργεί μια άμεση αίσθηση χαλάρωσης και σύνδεσης με τη φύση. Είναι ωραίο ακόμη και αν έχετε ένα μικρό χώρο, οπότε και θα πρέπει να σκεφτείτε «κάθετα», δηλαδή να τοποθετήσετε ράφια στους τοίχους για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε έναν κάθετο κήπο που θα ανανεώσει τον χώρο και θα τον κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερος.


Σκανδιναβικό
89676068_m_normal_none
Εδώ κυριαρχούν οι ασπρόμαυρες αντιθέσεις ενώ συχνά χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός γκρι, ανθρακί και λευκού. Καθαρές γραμμές, φυσικά υλικά, πτυσσόμενα ξύλινα έπιπλα που μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν όταν δεν χρησιμοποιούνται, ένα καναπεδάκι με αποθηκευτικό χώρο, πρασινάδες σε γλάστρες, κεριά και φωτιστικά, δάπεδο από ξύλο ή από πλακάκια που μιμούνται την υφή του θα δημιουργήσουν εύκολα το σκανδιναβικό στυλ.


Γαλλική εξοχή
116938130_m_normal_none

Εξαιρετικά άνετο και όμορφο, συνδυάζει το ρουστίκ με την κομψότητα, προσφέρει οικειότητα και πολλές ώρες χαλάρωσης. Vintage σφυρήλατα έπιπλα ή λευκά παλαιωμένα από ξύλο, βαμβακερά και λινά υφάσματα με φλοράλ και καρό σχέδια, αέρινες κουρτίνες, τριαντάφυλλα και λεβάντες, κεραμικές γλάστρες, και άφθονο λευκό χρώμα, είναι τα βασικά στοιχεία αυτού του στυλ.


Σύγχρονος μινιμαλισμός
166338497_m_normal_none
Διακρίνεται από λιτές γραμμές, minimal διακόσμηση και μέγιστη χρήση του χώρου και της θέας. Το σκυρόδεμα, το μέταλλο και το γυαλί δίνουν έναν ιδιαίτερο τόνο και μεγάλη διαφάνεια στο χώρο. Τα βασικά χρώματα αυτού του στυλ είναι το λευκό, το μαύρο και το γκρι με την προσθήκη πολύχρωμων μαξιλαριών που θα δώσουν χαρακτήρα στον χώρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK