Ένας φορτιστής αυτοκινήτου κοντά στο σπίτι σας

Η ΔΕΗ blue είναι η ολοκληρωμένη υπηρεσία ηλεκτρoκίνησης της ΔΕΗ που σας επιτρέπει να φορτίζεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητό σας σε έναν φορτιστή (ή ταχυφορτιστή) που βρίσκεται σίγουρα κάπου κοντά στο σπίτι σας.

Η ΔΕΗ blue διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα με περισσότερα από 1500 δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης σε 49 νομούς της χώρας. Μάλιστα, η πρόβλεψη είναι ότι σύντομα αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί κατακόρυφα, και έτσι, δεν είναι υπερβολή να υποστηριχθεί ότι ένας φορτιστής ΔΕΗ blue βρίσκεται κοντά στο σπίτι σας. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αποτελεσματικής και άνετης χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους της χώρας, η ΔΕΗ συνεχίζει και να προσθέτει νέους φορτιστές αλλά και να ενισχύει την υπάρχουσα υποδομή, με στόχο οι φορτιστές της υπηρεσίας ΔΕΗ blue να φτάσουν μέσα την επόμενη πενταετία  τους 10.000 σε όλη τη χώρα!

Και όλα αυτά, ενώ οι χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας είναι περισσότεροι από 18.000 και οι οποίοι δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάζουν για το που θα βρουν φορτιστή στην ελληνική επικράτεια.

Αρκεί να κατεβάσουν την εφαρμογή ΔΕΗ blue και οι χρήστες του δικτύου έχουν ταυτόχρονα πρόσβαση σε πάνω από 80 σημεία ταχυφόρτισης ισχύος έως 300 kW HPDC  στα οποία μπορούν να φορτίσουν τη μπαταρία του οχήματος τους από 10% σε 80% από 18 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου που διαθέτουν. Ασφαλώς, έχουν πρόσβαση και σε πάνω από 1400 σημεία φόρτισης που είναι στρατηγικά τοποθετημένα έξω από σούπερ μάρκετ, υπαίθρια πάρκινγκ κ.ά. Το σύνολο είναι ήδη αρκετό για να εξυπηρετήσει κάθε νομό και κάθε περιοχή της χώρας.

Η ΔΕΗ blue είναι ένας κόσμος νέων υπηρεσιών, που βασίζονται στην πράσινη ενέργεια και δίνουν πρόσβαση στα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης. Το μόνο που χρειάζεται για να φορτίσει κανείς το όχημα του στο δίκτυο ΔΕΗ blue είναι η λήψη της εφαρμογής ΔΕΗ blue, η οποία είναι διαθέσιμη για συσκευές apple και android.

Στην εφαρμογή, οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να βρουν τον χάρτη με τους φορτιστές ΔΕΗ blue σε όλη την Ελλάδα και να ελέγξουν άμεσα τη διαθεσιμότητα και την κατάσταση τους. Ταυτόχρονα οι χρήστες ενημερώνονται  για τον χρόνο και το κόστος της φόρτισης. Επιπλέον, τα εγγεγραμμένα μέλη στην εφαρμογή της ΔΕΗ blue επωφελούνται από χαμηλότερες τιμές φόρτισης, ενώ παράλληλα έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένες υπηρεσίες που κάνουν την όλη διαδικασία απόλυτα ασφαλή και άνετη. Ενδεικτικά:  

  • Την υπηρεσία κράτησης ταχυφορτιστή για να απαλλάσσονται από το άγχος εύρεσης διαθέσιμων σταθμών ταχυφόρτισης κατά τη διαδρομή τους,
  • Την παρακολούθηση της κίνησης στο οδικό δίκτυο σε πραγματικό χρόνο (Show Traffic), ώστε να διαχειρίζονται καλύτερα και να εξοικονομούν τη μπαταρία του οχήματός τους,
  • Τα «Ταξίδια ΔΕΗ blue» για να οργανώνουν με ασφάλεια τις διαδρομές τους, προγραμματίζοντας τις στάσεις και τον χρόνο φόρτισης,
  • Τη δυνατότητα να καταχωρούν το μοντέλο του ηλεκτρικού οχήματός τους προκειμένου να εντοπίζουν τα κατάλληλα σημεία φόρτισης για αυτό και να ενημερώνονται για την κατάσταση της μπαταρίας του, εφόσον το συνδέσουν στο προφίλ τους / «Τα αυτοκίνητά μου».

Κοντολογίς, ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας στη χώρα, η ΔΕΗ, επενδύει συστηματικά στην πράσινη ενέργεια δημιουργώντας νέες υποδομές για την εξασφάλιση ανανεώσιμων  πηγών αλλά και την ενθάρρυνση της χρήσης καθαρής ενέργειας σε όλη την επικράτεια. Μέρος αυτής της προσπάθειας αποτελεί και η υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης η οποία αρχίζει πλέον να καταγράφεται ως ένα σταθερά αυξανόμενο ποσοστό της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αυτοκίνησης καθώς όλο και περισσότερα νέα ηλεκτρικά οχήματα εμφανίζονται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr