Τα χρώματα της βιωσιμότητας
iStock-1175183139

Τα χρώματα της βιωσιμότητας

Πραγματικά αποτελεί κατάκτηση το γεγονός ότι υπάρχουν χρώματα εσωτερικού χώρου όπως τα Vitex Care, τα οποία έχουν αναπτυχθεί με βάση περιβαλλοντικές αξίες και αρχές που δίνουν χώρο στη βιωσιμότητα και την ευζωία, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν τέλεια τη δουλειά!  

Sponsored Content

Βρισκόμαστε στην περίοδο της ανανέωσης και των μικρών αλλά ουσιαστικών αλλαγών της καθημερινότητας στο σπίτι. Τα χειμερινά μπαίνουν στις ντουλάπες, τα καλοκαιρινά βγαίνουν και βάζουμε σε μια σειρά τις επισκευές και τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στο σπίτι. Μία από αυτές είναι το βάψιμο των τοίχων, η πλέον χαρακτηριστική νότα ανανέωσης σε έναν χώρο, που συνήθως πραγματοποιείται στο τέλος της Άνοιξης ή στην αρχή του Καλοκαιριού.

Και μπορεί η ποικιλία των αποχρώσεων, η αντοχή, η ευκολία στη χρήση και φυσικά, η τιμή να είναι βασικά στοιχεία που καθορίζουν την επιλογή μιας μάρκας χρώματος, ωστόσο υπάρχουν και άλλες παράμετροι που συνάδουν με την εποχή που διανύουμε και δίνουν απαντήσεις σε καυτά περιβαλλοντικά και ηθικά ζητήματα του καιρού μας. Η Βιωσιμότητα, η Υγεία, η Βιοφιλικότητα, είναι χαρακτηριστικά που αναζητούν οι καταναλωτές ακόμη και από ένα δοχείο χρώματος. Θέλουν να ομορφύνουν το χώρο τους, θέλουν το χρώμα να αντέξει στον χρόνο, να πλένεται εύκολα, αλλά θέλουν να το κάνουν σωστά, με όρους και όρια που σέβονται το Περιβάλλον, τον Πλανήτη αλλά και φυσικά την υγεία τους.

Απαντώντας πειστικά σε όλα αυτά τα αιτήματα, η Vitex, η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1932 και κατέχει ηγετική θέση στην Ελλάδα στον τομέα των χρωμάτων και των δομικών υλικών, σχεδίασε και ανέπτυξε μια οικογένεια χρωμάτων με γνώμονα το ευ ζην, που πραγματικά κάνει τη διαφορά. Η ολοκαίνουρια σειρά Vitex Care αποτελεί κορυφαία λύση για την ανανέωση των χώρων σας αλλα και για προστασία τόσο για τις επιφάνειες όσο και για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Πρόκειται για το κορυφαίο στην κατηγορία του πλαστικό χρώµα σε ματ και βελουτέ ματ (eggshell) φινίρισμα, που έρχεται σε χιλιάδες αποχρώσεις. Είναι σχεδιασµένο µε τεχνολογία προστασίας επιφανειών, καθιστώντας ευκολότερη την αφαίρεση λεκέδων τους ακόµα και µετά από µεγάλο χρονικό διάστηµα, ενώ προσφέρει τέλεια καλυπτικότητα, ασυναγώνιστη απόδοση, εξαιρετική λευκότητα και ασυναγώνιστη αντοχή στο συχνό πλύσιµο.

Το Vitex Care είναι όμως και το μόνο χρώμα με ούτε μία ούτε δύο, αλλά 10 Πιστοποιήσεις για τον τοίχο, την υγεία και το περιβάλλον, προάγοντας ουσιαστικά το ευ ζην. Συγκεκριμένα, τα χρώματα Vitex Care, είναι τα πρώτα στην ελληνική αγορά που διαθέτουν Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (ECO_EPD). Είναι πρωτοπόρα για τον ολιστικό σχεδιασμό τους και την οικο-καινοτομία τους και έχουν αξιολογηθεί για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον κύκλο ζωής τους με βάση τα διεθνή πρότυπα EN 15804 & ISO 14025.

Με αυτές τις προδιαγραφές δεν προκαλεί έκπληξη που το Vitex Care συνεισφέρει στην καλύτερη ποιότητα αέρα και υγιεινής των εσωτερικών χώρων, λόγω των πολύ χαµηλών εκποµπών Πτητικών Οργανικών Ενώσεων, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι είναι (πρακτικά) άοσμο και για αυτό πιστοποιηµένο µε το Indoor Air Comfort GOLD, το πιο αυστηρό παγκόσµιο σύστηµα αξιολόγησης εκποµπών σε εσωτερικούς χώρους.

Τέλος είναι πιστοποιηµένο για την αντιµικροβιακή του δράση στον υµένα του χρώµατος και για τα µειωµένα επίπεδα αλλεργιογόνων και ερεθιστικών ουσιών από το  British Allergy Foundation. Έτσι, αποτελεί κατάλληλο χρώµα βαφής χώρων διαµονής ατόµων µε προβλήµατα αλλεργιών και άσθµατος.

Ακόμη και η πλαστική του συσκευασία αποτελείται από 50% ανακυκλωµένο υλικό.

Κάπως έτσι, η Vitex, μια ελληνική εταιρεία με έντονη παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και σε 20 χώρες παγκοσμίως, αποδεικνύει ότι πληροί τις αρχές της βιωσιμότητας και της αειφορίας, κάτι που είναι εμφανές σε όλη της την επιχειρηματική λειτουργία. Ο λόγος για την παραγωγική της μονάδα που λειτουργεί με διαδικασίες πολιτικής μηδενικών απορριμμάτων, μηδενικών ατυχημάτων και μηδενικής σπατάλης ενέργειας, χάρις στα φωτοβολταϊκά πάρκα οροφής δυναμικότητας 1ΜW.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK