Απλά και εύκολα μυστικά για εξοικονόμηση ενέργειας
giannis_energeia

Απλά και εύκολα μυστικά για εξοικονόμηση ενέργειας

Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μπορεί να βοηθήσει ένα νοικοκυριό να κάνει οικονομία και να συμβάλει ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος


Sponsored Content

Μπορεί ο χειμώνας να τελείωσε και να έρχεται σιγά σιγά το καλοκαίρι, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας δεν παραμένει καθημερινή και απαραίτητη. Αντιθέτως, όλο τον χρόνο η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μπορεί να βοηθήσει ένα νοικοκυριό να κάνει οικονομία και να συμβάλει ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Για αυτό το λόγο, τα μυστικά και tips εξοικονόμησης ενέργειας για το σπίτι είναι πολλά και μας βοηθούν να μειώσουμε τα έξοδα στον λογαριασμό ρεύματος και να αφήσουμε πίσω μας ένα πράσινο αποτύπωμα. Η Protergia, η οποία οραματίζεται τη σωστή χρήση ενέργειας όσο ακριβώς χρειαζόμαστε, χωρίς υπερβολές, έχει συγκεντρώσει στην ιστοσελίδα της 34 εύκολα και καθημερινά μυστικά εξοικονόμησης για το σπίτι. Η Protergia είναι κομμάτι της MYTILINEOS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Τελικά πόσο φως χρειαζόμαστε;
Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερος κόσμος μαθαίνει πως οι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας είναι καλύτερες και πιο οικονομικές σε βάθος χρόνου από τις λάμπες πυρακτώσεως καθώς χρησιμοποιούν 25% - 80% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Γι’ αυτό και η Protergia μας προτείνει να αντικαταστήσουμε τις λάμπες πυρακτώσεως αφού θα πετύχουμε γρήγορη απόσβεση ενώ μας συμβουλεύει να καθαρίζουμε τακτικά τις λάμπες για να μην επηρεάζεται η απόδοσή τους από τη σκόνη. Παράλληλα, επειδή τα διαρκώς ανοιχτά φώτα ξοδεύουν ενέργεια που θα μπορούσε να ζεστάνει ένα σπίτι για 3 μήνες, όπως προτείνει και η Protergia, καλό είναι να κλείνουμε τα φώτα όταν δεν είναι απαραίτητα και να επιλέγουμε ανοιχτά χρώματα στους τοίχους για ένα πιο φωτεινό σπίτι.
Η σωστή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών
Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές ενός σπιτιού όταν δεν χρησιμοποιούνται και βρίσκονται σε αναμονή, προκαλούν σημαντική σπατάλη ενέργειας γι’ αυτό και πρέπει να σβήνουμε τις συσκευές που δεν χρησιμοποιούμε ενώ όταν τις αντικαταστήσουμε, καλό είναι να επιλέξουμε συσκευές με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση. Στην κουζίνα, όπως μας συμβουλεύει και η Protergia, κρατάμε σκεπασμένη την κατσαρόλα και κλειστό τον φούρνο για να μην υπάρχει απώλεια θερμότητας ενώ καθαρός φούρνος και εστίες αποδίδουν καλύτερα. Επιπλέον μυστικά που βλέπουμε στο site της Protergia μας ενημερώνουν πως ακόμα και αν κλείσουμε το φούρνο 10 λεπτά νωρίτερα, επαρκεί η θερμότητα για να γίνει το φαγητό ενώ όσον αφορά το ψυγείο, χρειάζεται συχνά απόψυξη, να είναι τοποθετημένο μακριά από εστίες θερμότητας και να βεβαιωνόμαστε ότι το μονωτικό λάστιχο κάνει καλή επαφή και δεν υπάρχει απώλεια ψύξης. Για όσους χρησιμοποιούν συχνά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους, η Protergia προτείνει τη χρήση μειωμένης φωτεινότητας για να μην αυξάνεται η κατανάλωση.

Πώς διατηρούμε τη ζέστη και το κρύο μέσα στο σπίτι;
Σημαντικό tip της Protergia για τη θέρμανση και την ψύξη ενός χώρου είναι η επένδυση σε έναν έξυπνο θερμοστάτη που μπορεί να εξοικονομήσει κατά μέσο όρο 180€ ετησίως. Ο θερμοστάτης αυτός, για να πετύχουμε ενεργειακή οικονομία, προτείνεται να είναι στους 20οC. Για όλες τις εποχές του έτους, η σωστή μόνωση βοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας ενώ τον χειμώνα, ο ήλιος αποτελεί μια δωρεάν και ανεξάντλητη πηγή θερμότητας, οπότε ανοιχτές κουρτίνες σημαίνουν ζεστό σπίτι και το καλοκαίρι αντίστοιχα προσέχουμε να τοποθετούμε το κλιματιστικό μακριά από εστίες θερμότητας ώστε να αποδίδει καλύτερα.

Ακολουθώντας τις συμβουλές της Protergia η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, η οικονομία, η αποταμίευση αλλά και ο περιορισμός του ενεργειακού αποτυπώματος γίνονται πραγματικότητα μέσα από εύκολες αλλαγές σε μικρές καθημερινές συνήθειες. Για περισσότερες πληροφορίες και μυστικά, επισκεφτείτε το site της Protergia: www.protergia.gr/34mystika/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK