Σπαγγέτο με σαφράν και σοταρισμένα κολοκυθάκια
23.10.2013
12:37
Ένα ανάλαφρο σπαγγέτο με λίγα υλικά και γεμάτο γεύση, χρώματα κι αρώματα. Απολαύστε το μεσημέρι ή βράδυ με ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.
Από τον Ηλία Μαμαλάκη
Υλικά για 5 άτομα:
½ κιλό σπαγγέτο Νο 6
1 πρέζα σαφράν
½ κιλό κολοκυθάκια μικρά
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
σπορέλαιο για το τηγάνισμα των κολοκυθιών
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
• Πλένετε τα κολοκυθάκια, κόβετε και πετάτε τις άκρες τους και κατόπιν τα κόβετε σε χοντρά, μακρόστενα κομμάτια. Τα απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν για λίγα λεπτά. Αμέσως μετά τα αλατίζετε καλά και τα τηγανίζετε σε άφθονο καυτό λάδι χωρίς να τα αλευρώσετε. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.
• Βράζετε το σπαγγέτο σε άφθονο αλατισμένο νερό περίπου για 7 λεπτά. Μέσα στο νερό που θα βράσουν ρίχνετε το σαφράν από την αρχή ούτως ώστε τα ζυμαρικά να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα και τη χαρακτηριστική μυρωδιά του σαφράν.
• Κρατάτε ένα κρασοπότηρο ζουμί που έβρασαν τα μακαρόνια και τα σουρώνετε. Στην ίδια κατσαρόλα που έβρασαν ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο. Μόλις μοσχομυρίσει και λιώσει καλά ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύετε.
• Τα περιχύνετε με το μακαρονόζουμο που κρατήσατε και ρίχνετε μέσα την τριμμένη παρμεζάνα. Πιπερώνετε καλά και ανακατεύετε.
• Σερβίρετε το σπαγγέτο σε πιατέλα προσθέτοντας από πάνω τα τηγανητά κολοκυθάκια.
αλάτι, πιπέρι
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
• Πλένετε τα κολοκυθάκια, κόβετε και πετάτε τις άκρες τους και κατόπιν τα κόβετε σε χοντρά, μακρόστενα κομμάτια. Τα απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν για λίγα λεπτά. Αμέσως μετά τα αλατίζετε καλά και τα τηγανίζετε σε άφθονο καυτό λάδι χωρίς να τα αλευρώσετε. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.
• Βράζετε το σπαγγέτο σε άφθονο αλατισμένο νερό περίπου για 7 λεπτά. Μέσα στο νερό που θα βράσουν ρίχνετε το σαφράν από την αρχή ούτως ώστε τα ζυμαρικά να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα και τη χαρακτηριστική μυρωδιά του σαφράν.
• Κρατάτε ένα κρασοπότηρο ζουμί που έβρασαν τα μακαρόνια και τα σουρώνετε. Στην ίδια κατσαρόλα που έβρασαν ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο. Μόλις μοσχομυρίσει και λιώσει καλά ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύετε.
• Τα περιχύνετε με το μακαρονόζουμο που κρατήσατε και ρίχνετε μέσα την τριμμένη παρμεζάνα. Πιπερώνετε καλά και ανακατεύετε.
• Σερβίρετε το σπαγγέτο σε πιατέλα προσθέτοντας από πάνω τα τηγανητά κολοκυθάκια.
Περισσότερες συνταγές και μυστικά στο Olive το Σάββατο 26/10
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr