Το χθεσινό σπαγγέτι έγινε οι σημερινές σου τηγανίτες!
31.10.2013
14:33
Είτε σας περίσσεψαν λίγα μακαρόνια από χθες, είτε θέλετε να τις φτιάξετε επί τούτου, ιδού η συνταγή για απολαυστικές τηγανίτες με σπαγγέτι. Βάλτε τις στο τάπερ και πάρτε τις μαζί σας στο γραφείο.
από τη Σιμόνη Καφίρη
Υλικά για 4 άτομα:
250γρ. σπαγγέτι βρασμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αβγά
40γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Υλικά για 4 άτομα:
250γρ. σπαγγέτι βρασμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αβγά
40γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης
• Πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, μόνο το άσπρο μέρος.
• Ανακατεύετε τα σπαγγέτι με τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα μαζί με το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
• Χωρίζετε το μίγμα σε οκτώ ίσα μέρη και τηγανίζετε τα μισά, φροντίζοντας να τους δώσετε στρογγυλό σχήμα τηγανίτας μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά).
• Βγάζετε τις τηγανίτες, τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr