Πένες με μελιτζάνες, μπέικον, μπίρα και δεντρολίβανο

Μια διαφορετική συνταγή ζυμαρικών που συνδυάζει τη μελιτζάνα με μπέικον και δεντρολίβανο και τη μεθά με μπίρα.



Φωτογραφία : Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling : Elena Jeffrey


    Μερίδες : 4
    Χρόνος προετοιμασίας : 10m
    Χρόνος ψησίματος : 20m
    Έτοιμο σε : 30m

Υλικά

    ½ κιλό πένες
    1 μελιτζάνα φλάσκα μεγαλούτσικη, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
    1 φλιτζάνι μπίρα lager
    200γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
    1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
    1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Βήμα 1

Βάζετε ένα ευρύχωρο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα κομμάτια της μελιτζάνας ώσπου να μαλακώσουν.
Βήμα 2

Προσθέτετε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε την μπίρα και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε απαλά. Αφήνετε να μειωθεί το υγρό στο μισό της αρχικής ποσότητας.
Βήμα 3

Παράλληλα βράζετε τις πένες σε ξεχωριστή κατσαρόλα μέσα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε, τις σουρώνετε και τις ρίχνετε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύετε και τις αφήνετε για 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 4

Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr