Πένες με μελιτζάνες, μπέικον, μπίρα και δεντρολίβανο
27.10.2014
17:53
Μια διαφορετική συνταγή ζυμαρικών που συνδυάζει τη μελιτζάνα με μπέικον και δεντρολίβανο και τη μεθά με μπίρα.
Φωτογραφία : Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling : Elena Jeffrey
Μερίδες : 4
Χρόνος προετοιμασίας : 10m
Χρόνος ψησίματος : 20m
Έτοιμο σε : 30m
Υλικά
½ κιλό πένες
1 μελιτζάνα φλάσκα μεγαλούτσικη, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζάνι μπίρα lager
200γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε ένα ευρύχωρο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα κομμάτια της μελιτζάνας ώσπου να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προσθέτετε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε την μπίρα και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε απαλά. Αφήνετε να μειωθεί το υγρό στο μισό της αρχικής ποσότητας.
Βήμα 3
Παράλληλα βράζετε τις πένες σε ξεχωριστή κατσαρόλα μέσα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε, τις σουρώνετε και τις ρίχνετε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύετε και τις αφήνετε για 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 4
Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Έτοιμο σε : 30m
Υλικά
½ κιλό πένες
1 μελιτζάνα φλάσκα μεγαλούτσικη, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζάνι μπίρα lager
200γρ. μπέικον κομμένο σε κύβους
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε ένα ευρύχωρο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα κομμάτια της μελιτζάνας ώσπου να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προσθέτετε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε την μπίρα και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε απαλά. Αφήνετε να μειωθεί το υγρό στο μισό της αρχικής ποσότητας.
Βήμα 3
Παράλληλα βράζετε τις πένες σε ξεχωριστή κατσαρόλα μέσα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε, τις σουρώνετε και τις ρίχνετε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύετε και τις αφήνετε για 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 4
Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr