Μακαρόνια με σάλτσα τυριών

Μια υπέροχη μακαρονάδα με χοντρό μακαρόνι και τέσσερα τυριά…

  • 1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας (καλύτερα χοντρά Νο 5)
  • 200γρ. ανθότυρο
  • 70γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας
  • 70γρ. κασέρι
  • 70γρ. πεκορίνο, κεφαλογραβιέρα ή άλλο πικάντικο τυρί
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβετε τα τυριά στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Το ανθότυρο το λιώνετε με ένα πιρούνι. Τα αναμιγνύετε σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει διαφανές. Προσθέτετε (αν βάλετε) και την πιπερίτσα.

Βήμα 2

Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά. Όταν ζεσταθούν -δεν αφήνετε να πάρουν βράση- ρίχνετε και τα τυριά και αρχίζετε να ανακατεύετε, πάντα σε σιγανή φωτιά, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν κρέμα.

Βήμα 3

Αν γίνει πολύ σφιχτή η σάλτσα, την αραιώνετε με λίγο ακόμα γάλα. Πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 4

Στο μεταξύ, έχετε βράσει, σουρώσει και βουτυρώσει ελαφρά τα μακαρόνια. Τα μοιράζετε σε πιάτα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα τυριών, τα ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Tip: Απολαύστε την παρέα με μια πράσινη σαλάτα και ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr