Αμερικανικές εκλογές 2020: Νίκη Μπάιντεν προεξοφλεί το επιτελείο του

Η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Δημοκρατικού υποψηφίου εκτιμά ότι ο Τζο Μπάιντεν θα πιάσει τον αριθμό των 270 εκλεκτόρων – Προβλέπει ότι οι Δημοκρατικοί θα κερδίσουν την Πενσιλβάνια

Αισιόδοξη για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές εμφανίστηκε η επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας, που κάλεσε τους πολίτες να δείξουν υπομονή μέχρι την καταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων.


Μέχρι στιγμής, ο Τζο Μπάιντεν έχει 254 εκλεκτορικές ψήφους, ενώ χρειάζεται να πιάσει τον αριθμό των 270 για να γίνει ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου. Ήδη, ο Δημοκρατικός υποψήφιος κέρδισε το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν, ενώ φαίνεται ότι βρίσκεται σε τροχιά νίκης σε Νεβάδα και Αριζόνα, αν και η ψαλίδα μεταξύ των δύο διεκδικητών της αμερικανικής προεδρίας μπορεί να μειωθεί.

Θετικό αποτέλεσμα εκτιμούν οι Δημοκρατικοί και στην Πενσιλβάνια, όπου η καταμέτρηση συνεχίζεται και οι επιστολικές ψήφοι που προστίθενται δείχνουν να ανεβάζουν τα ποσοστά του Τζο Μπάιντεν,  με το επιτελείο του να θεωρεί ότι θα στεφθεί νικητής με μεγάλη διαφορά ψήφων.




Όπως είπε η Τζένιφερ Ό Μάλεϊ Ντίλον, οι εξελίξεις είναι θετικές για τον τέως αντιπρόεδρο, αλλά οι πολίτες θα πρέπει να διατηρήσουν την υπομονή και την ηρεμία τους, καθώς όπως εξήγησε, η καταμέτρηση εξελίσσεται και θα πάρει χρόνο.


«Είμαστε σίγουροι πως ό,τι κι αν συμβεί με την καταμέτρηση και το χρονοδιάγραμμα, θα περάσουμε μπροστά. Είμαστε εξίσου σίγουροι ότι θα είμαστε σε θέση να παρακολουθήσουμε την καταμέτρηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», προκειμένου αύριο να οριστικοποιηθούν οι 270 εκλεκτορικές ψήφοι.


Ειδήσεις σήμερα:

Σοκάρουν οι αριθμοί: 2917 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 187 διασωληνωμένοι, 29 νεκροί

Πώς θα λάβουν αποζημίωση το 20% του ενοικίου για το Νοέμβριο 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Lockdown: Οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που κλείνουν από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr