Όσον αφορά τα ζυμαρικά, τα πράγματα είναι πολύ απλά όπως κι οι κανόνες που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να τα επιλέξετε και να τα μαγειρέψετε σωστά
Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών
Η είσοδός τους στην αγορά, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμασταν το ζυμαρικό μαγειρεμένο στο πιάτο μας…
Το μακαρόνι είναι ένα μακρύ, λεπτό και κυλινδρικό είδος ζυμαρικού που παράγεται από σιμιγδάλι και νερό. Στην Ελλάδα το κλασσικό μακαρόνι φτιάχνεται από σκληρό σιτάρι.
Όταν είσαι φοιτητής τη βγάζεις χαλαρά με ό,τι πιο πρόχειρο υπάρχει στο ψυγείο σου, ενώ στις μεγάλες πείνες τα delivery δίνουν και παίρνουν. Εκτός, κι αν είναι η μέρα της μακαρονάδας. Γιατί αυτή, να τα λέμε κι αυτά, χαίρεσαι να τη φτιάχνεις...
Αν ρωτήσεις τον δυόμιση ετών γιο μου οποιαδήποτε μέρα και ώρα της ημέρας “τι θέλεις να φας;” θα σου απαντήσει δυνατά και με στόμφο “μακαρόνια!”.
Τα ζυμαρικά θεωρούνται βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, είναι ένα φαγητό οικονομικό και χορταστικό που παρασκευάζεται εύκολα, είναι εύπεπτο και αγαπητό από μικρούς και μεγάλους, αφού συνδυάζεται με τα πάντα, με ό,τι φυτρώνει και περπατάει στη γη, με ό,τι κολυμπάει και πετάει
Για να γίνει η μακαρονάδα πραγματικά θεσπέσια πέρα από το σωστό βράσιμο των ζυμαρικών υπάρχουν και κάποια ακόμη γευστικά μυστικά και θα σας τα αποκαλύψουμε
Μπροστά στην γοητεία μιας αχνιστής λιμπιστικής μακαρονάδας υποκύπτουμε στην ακατανίκητη επιθυμία να την γευτούμε. Όμως και οι μακαρονάδες έχουν τα γούστα τους στο κρασί
Όσο πλούσια κι αν είναι η γεύση της μακαρονάδας, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, γιατί υπάρχει το καλό μας το τυράκι…