Μακαρόνια... το απόλυτο food porn που μας ενώνει
20.10.2015
11:25
Το μακαρόνι είναι ένα μακρύ, λεπτό και κυλινδρικό είδος ζυμαρικού που παράγεται από σιμιγδάλι και νερό. Στην Ελλάδα το κλασσικό μακαρόνι φτιάχνεται από σκληρό σιτάρι.
Παραδοσιακά, τα μακαρόνια είχαν μήκος 50 εκατοστά, ωστόσο μικρότερα μήκη άρχισαν να γίνονται αρκετά δημοφιλή κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα και τώρα τα μακαρόνια είναι συνήθως διαθέσιμα σε μήκη από 25 έως 30 εκατοστά. Και γι αυτό λοιπόν το μακαρόνι είναι το απόλυτο food porn. Μια γρήγορη μάτια στο instagram στο #pasta θα βρείτε όχι μία, ούτε δύο αλλά 6 εκατομμύρια εικόνες απ όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, με λαχταριστά μακαρόνια σε εκατομμύρια τρόπους για να τα σερβίρεις και να τα φας!
Τα μακαρόνια είναι για όλους, για όλες τις στιγμές και για όλα τα γούστα. Άρα και food porn και μία αδιαμφισβήτητα κοινή ανθρώπινη συνήθεια. Έλληνες, Ιταλοί, Άγγλοι, Γάλλοι,Πορτογάλοι και πολλοί ακόμη έχουν στο διατροφολόγιο τους το αγαπημένο είδος φαγητού και τις ίδιες σκέψεις και συνήθειες γύρω από αυτό.
Η Τίνα είναι από την Αμερική. Μήπως η φωτογραφία της με το λαχταριστό κοκκινιστό κρέας «χυμένο» πάνω στα μακαρόνια σου θυμίζει την αγαπημένη συνταγή της θείας σου από το χωριό;
Τα μακαρόνια είναι για όλους, για όλες τις στιγμές και για όλα τα γούστα. Άρα και food porn και μία αδιαμφισβήτητα κοινή ανθρώπινη συνήθεια. Έλληνες, Ιταλοί, Άγγλοι, Γάλλοι,Πορτογάλοι και πολλοί ακόμη έχουν στο διατροφολόγιο τους το αγαπημένο είδος φαγητού και τις ίδιες σκέψεις και συνήθειες γύρω από αυτό.
Η Τίνα είναι από την Αμερική. Μήπως η φωτογραφία της με το λαχταριστό κοκκινιστό κρέας «χυμένο» πάνω στα μακαρόνια σου θυμίζει την αγαπημένη συνταγή της θείας σου από το χωριό;
Ο Hose είναι Ισπανός και θέλει να εντυπωσιάσει το κορίτσι του. Την κάλεσε στο σπίτι για φαγητό. Έβαλε όλη του τη μαεστρία και έφτιαξε μια καβουρομακαρονάδα! Ναι, σαν κι αυτή που τρως συνήθως την Καθαρά Δευτέρα.
Η Γουάν, είναι από το Πεκίνο. Εκεί τα λένε noodles και συνηθίζουν να βάζουν πολλά λαχανικά. Ναι, noodles σαν κι αυτά που έφτιαξες στους φίλους στη Θεσσαλονίκη για να τους το παίξεις μάγειρας.
Η Ελένη, είναι από τα Κουφονήσια και η φωτογραφία της απεικονίζει μια αστακομακαρονάδα την οποία ορκίζομαι ότι την έφαγα στη Σικελία.
Ο Piere είναι Γάλλος. Θυμάται τη μητέρα του, όταν εκείνη βιαζόταν να πάει στη δουλειά, να του μαγειρεύει μακαρόνια μόνο με τυρί. Σαν φοιτητής τα έφτιαχνε συνέχεια. Σου θυμίζει κάτι;
Και εκατομμύρια άλλες εικόνες με pasta, μακαρόνια, noodles των 25, 30 ή και πολύ λιγότερων εκατοστών και εκατομμύρια άλλα παραδείγματα που συνδέουν τις αναμνήσεις σου, τις αγαπημένες σου γεύσεις και μυρωδιές με ανθρώπους σαν κι εσένα εκατομμύρια χιλιόμετρα ή μίλια μακρυά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr