Κριθαρότο με Σπαράγγια
23.10.2015
11:05
Μια συνταγή για πραγματικούς pasta lovers
Υλικά
400 γρ. κριθαράκι μέτριο Melissa
400 γρ. σπαράγγια φρέσκα
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
5 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σπαράγγια. Κρατάμε τις μύτες για γαρνίρισμα και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το
400 γρ. κριθαράκι μέτριο Melissa
400 γρ. σπαράγγια φρέσκα
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
5 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σπαράγγια. Κρατάμε τις μύτες για γαρνίρισμα και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα. Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το
κριθαράκι. Μετά από 1΄-2΄ λεπτά χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε σιγά, σιγά κουταλιές ζωμού. Μετά από 2 φλιτζάνια ζωμού, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και το κρασί.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και να προσθέτουμε τον ζωμό μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να χυλώσει. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με τις μύτες από τα σπαράγγια, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι..
Για 4 άτομα
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και να προσθέτουμε τον ζωμό μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να χυλώσει. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με τις μύτες από τα σπαράγγια, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι..
Για 4 άτομα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr