Λαχταριστές ζύμες! 6 συνταγές για απολαυστικό πρωινό

Πηγαίνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά και αλμυρά φουρνίσματα σε άλλο επίπεδο, δοκιμάζοντας νέες γεύσεις και τεχνικές μέσα από 6 λαχταριστές συνταγές.

Κέικ πορτοκάλι με γλάσο Aperol

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα. Βουτυρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα για κέικ χωρητικότητας 900 γρ. και στρώνουμε τη βάση με μια μακρόστενη λωρίδα από αντικολλητικό χαρτί που αφήνουμε να προεξέχει από τις μικρές άκρες του σκεύους.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, το Aperol, το εκχύλισμα αμυγδάλου, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού μαζί με το ολόκληρο αυγό και τον κρόκο για μερικά λεπτά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ενσωματώνουμε το αλεύρι και το τριμμένο αμύγδαλο με μια σπάτουλα.

Διαβάστε όλες τις συνταγές και τις ακριβείς αναλογίες τους στο olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr