Ανολίνι, το παραδοσιακό δαντελωτό ζυμαρικό της Ιταλίας
Ανολίνι, το παραδοσιακό δαντελωτό ζυμαρικό της Ιταλίας
Πώς φτιάχνεται και πώς σερβίρεται, αυτό το ζυμαρικό για ιδιαίτερες περιστάσεις.
Τι είναι τα ανολίνι;
Τα παραδοσιακά ιταλικά ζυμαρικά με αυγό, ανολίνι (anolini), είναι γεμιστά με μοσχάρι κατσαρόλας, και «κατάγονται» από την Πάρμα. Σερβίρονται μέσα σε ζωμό από μοσχάρι και/ή κόκορα (καπόνι), ο οποίος απαιτεί πολλές ώρες για να πάρει όλη τους τη γεύση. Υπάρχει και η μικρότερη εκδοχή τους, τα ανολιότι, που τα συναντάμε στην περιοχή Πιατσέντσα, όπου τα σερβίρουν μαζί με ραγού από κρέας και μανιτάρια.
Πώς τα μαγειρεύουμε;
Μεταξύ δύο λεπτών φύλλων ζυμαριού για φρέσκια πάστα, βάζουμε μια γενναιόδωρη κουταλιά από τη γέμιση. Τα κόβουμε περιμετρικά με ειδικό κόφτη ζυμαρικών, συνήθως εκείνον που τα κάνει να μοιάζουν… δαντελωτά.
Διαβάστε τη συνέχεια στο olivemagazine.gr
Τα παραδοσιακά ιταλικά ζυμαρικά με αυγό, ανολίνι (anolini), είναι γεμιστά με μοσχάρι κατσαρόλας, και «κατάγονται» από την Πάρμα. Σερβίρονται μέσα σε ζωμό από μοσχάρι και/ή κόκορα (καπόνι), ο οποίος απαιτεί πολλές ώρες για να πάρει όλη τους τη γεύση. Υπάρχει και η μικρότερη εκδοχή τους, τα ανολιότι, που τα συναντάμε στην περιοχή Πιατσέντσα, όπου τα σερβίρουν μαζί με ραγού από κρέας και μανιτάρια.
Πώς τα μαγειρεύουμε;
Μεταξύ δύο λεπτών φύλλων ζυμαριού για φρέσκια πάστα, βάζουμε μια γενναιόδωρη κουταλιά από τη γέμιση. Τα κόβουμε περιμετρικά με ειδικό κόφτη ζυμαρικών, συνήθως εκείνον που τα κάνει να μοιάζουν… δαντελωτά.
Διαβάστε τη συνέχεια στο olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα