Ο Βλάσσης Μπονάτσος είχε προβλέψει τον θάνατό του: «Είμαι μ@λ@κ@ς, θα πεθάνω»

Ο Βλάσσης Μπονάτσος είχε προβλέψει τον θάνατό του: «Είμαι μ@λ@κ@ς, θα πεθάνω»

Σαν σήμερα το 2004 «έφυγε» από τη ζωή ένας χίπης, αμετανόητος ροκάς, πολυταλάντος, με πάθη και λάθη, «αιώνιος έφηβος», σόουμαν, τραγουδιστής, ηθοποιός… μοναδικός! Ο Βλάσσης Μπονάτσος.

bonatsos_resp
«Μαζεύεται πλήθος
χαρούμενες φάτσες
εκεί που ο Γαρύφαλλος λέει
Τους λέει τα δικά του
Κλείσιμο
και σαν τελειώσει
ο κόσμος γελάει ή κλαίει

Σχολείο βιβλία
αρχαία ιστορία
γι' αυτόν είναι άγνωστες λέξεις
Δεν ξέρει να γράφει
και όμως θαυμάσια δίνει
στον κόσμο διαλέξεις

Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε
κανείς μας δεν ξέρει ποιος είσαι

Τα χρόνια περάσαν
τον είδανε όλοι
και ήταν πολύ ευτυχισμένος
Οι νέοι γεράσαν
και φύγαν οι γέροι
και φεύγει και αυτός ο καημένος

Μαζεύεται πλήθος
να τον χαιρετήσει
κανένας πια δε γελάει
Στα ουράνια ο Γαρύφαλλος
βρίσκεται τώρα
και με τους αγγέλους μιλάει

Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε
κανείς μας δεν ξέρει ποιος είσαι»

Τις τελευταίες ημέρες σιγοψιθύριζα το αριστούργημα των Πελόμα Μποκιού «Γαρύφαλλε», για κάποιο λόγο είχε κολλήσει μέσα στο κεφάλι μου. Δυο μέρες πριν, ψάχνοντας το θέμα για το «Σαν Σήμερα» της 14ης Οκτωβρίου, είδα (όχι με έκπληξη, παρά κάτι αναμενόμενο ήταν) πως πέθανε εκείνη τη μέρα το 2004, ο Βλάσσης Μπονάτσος. Ο «Γαρύφαλλος» στο δικό μου μυαλό.

Πελόμα Μποκιού - Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε | Official Audio Release


Πολλοί, όταν ακούτε το όνομα Βλάσσης Μπονάτσος, μπορεί να σας έρχονται στο μυαλό, οι ατάκες του (φοβερό, τρομερό, πάρα πολύ ωραίο), οι «Απαράδεκτοι», τα τηλεπαιχνίδια…
Για μένα Βλάσσης Μπονάτσος σημαίνει «Γαρύφαλλος». Ένα μελαγχολικό αριστούργημα, που αν κοιτάξει κανείς στο You Tube θα δει σχόλια ακόμα και τώρα. Από νέους, που ίσως δεν τον γνώριζαν, που ίσως «κανείς μας δεν ξέρει ποιος είσαι»!

Ποιος ήταν ο Γαρύφαλλος;
Τι ήταν ο Βλάσσης Μπονάτσος; Σίγουρα όχι ο «Γαρύφαλλος». Πολλοί τον έχουν συνδέσει με την πρώτη ερμηνεία των Πελόμα Μποκιού (από τα αρχικά των επιθέτων τους), αλλά δεν είναι αυτός στο τραγούδι. Στην πρώτη εκτέλεση τραγουδά ο Νίκος Δαπέρης, ενώ οι στίχοι και η μουσική είναι γραμμένοι από τον Γιάννη Κιουρτσόγλου. Τον γείτονα του πραγματικού Γαρύφαλλου. Ναι, ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Ήταν ένας ηλικιωμένος, περίπου 80 ετών, ο οποίος ήταν πάντοτε καλοντυμένος. Πήγαινε συχνά στο Κολωνάκι και μοίραζε καραμέλες στα παιδιά. Ο Βλάσσης Μπονάτσος ερμήνευσε το τραγούδι μαζί με τους Goin Through και συνέδεσε τη φωνή του με τον «Γαρύφαλλο».

Γαρύφαλλε-Γαρύφαλλε Goin' Through feat. Βλάσης Μπονάτσος


«Τα χρόνια περάσαν
τον είδανε όλοι
και ήταν πολύ ευτυχισμένος»

Ποιος ήταν τελικά ο Βλάσσης Μπονάτσος; Τι ήταν; Πολλοί λένε ένας αμετανόητος ροκάς, ένας «αιώνιος έφηβος». Πολυτάλαντος, με πάθη, έρωτες και λάθη. Άνθρωπος, όπως όλοι, απλά ξεχωριστός. Θα βιαστείς τώρα και θα με διακόψεις… «Πέθανε από την κόκα»! Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι.

Το ξημέρωμα, γύρω στις 4 το πρωί της 14ης Οκτωβρίου, ο Βλάσσης δεν μπορούσε να αναπνεύσει, έπεσε κάτω και μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο…

«Στα ουράνια ο Γαρύφαλλος
βρίσκεται τώρα
και με τους αγγέλους μιλάει»

Η επίσημη γνωμάτευση ήταν «αποφρακτική οιδηματώδης λαρυγγίτιδα».

«Έπινε κοκαΐνη γιατί δεν άντεχε αυτό που ζούσε»
Η ιστορία με την κόκα είχε ξεκινήσει από τον Σταμάτη Κραουνάκη στους «Πρωταγωνιστές»: «Το ταλέντο του και η παιδικότητά του ήταν πολύ μεγαλύτερα από όσο μπορούσε να αντέξει ο χώρος και η Ελλάδα. Είναι πολύ γνωστό ότι ο Βλάσσης έπαιρνε κοκαΐνη και ότι αυτό τον σκότωσε. Στην Αμερική θα είχε έναν ένδοξο θάνατο, αν έκανε το ίδιο. Έπινε κοκαΐνη γιατί δεν άντεχε αυτό που ζούσε».

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης