Ειδικός παραδέχεται ότι η μνήμη του χρυσόψαρου είναι τελικά μεγαλύτερη από τρία δευτερόλεπτα

Ειδικός παραδέχεται ότι η μνήμη του χρυσόψαρου είναι τελικά μεγαλύτερη από τρία δευτερόλεπτα

Αποδεικνύεται ότι το χρυσόψαρό σας μπορεί να είναι πολύ πιο έξυπνο από όσο νομίζατε

goldfish
Η μνήμη ενός χρυσόψαρου είναι μεγαλύτερη από τρία δευτερόλεπτα. Αυτό ακριβώς ερεύνησε και αποκάλυψε ένας ειδικός.

Ο καθηγητής Culum Brown δήλωσε ότι η πεποίθηση που έχουν οι άνθρωποι σχετικά με τη μνήμη των ψαριών είναι «γελοία», αφού η έρευνά του έδειξε ότι μια ομάδα ψαριών κατάφερε να ανακαλέσει όλες τις διαδρομές - διαφυγής από τα δίχτυα.

Ο καθηγητής Brown, του Πανεπιστημίου Macquarie στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, θεωρείται «γνωστός υπέρμαχος της νοημοσύνης των ψαριών». Ο Μπράουν δήλωσε: «Όπου κι αν πάτε στον κόσμο, οι άνθρωποι έχουν πολύ χαμηλές προσδοκίες για τη μνήμη ενός χρυσόψαρου. Και δεν νομίζω ότι αυτό αφορά ειδικά τα χρυσόψαρα - νομίζω ότι τα χρυσόψαρα συμβολίζουν τα ψάρια γενικά. Υπάρχει αυτό το γενικό παραμύθι ότι τα ψάρια δεν έχουν καλή μνήμης. Και προφανώς, αν δεν μπορούν να θυμηθούν τίποτα, δεν μπορούν να μάθουν τίποτα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Για να εξηγήσει καλύτερα τον ισχυρισμό του, κατασκεύασε ένα μικροσκοπικό μοντέλο για να παγιδεύσει τα ψάρια στα δίχτυα, ενώ παράλληλα εγκατέστησε και διαδρομές διαφυγής. Ο κ. Brown διαπίστωσε ότι με την πάροδο του χρόνου τα ψάρια γίνονταν όλο και καλύτερα στο να θυμούνται πού ήταν η οδός διαφυγής.

Κλείσιμο
Και όχι μόνο αυτό, ο καθηγητής διαπίστωσε ενδείξεις μακροχρόνιας μνήμης και δήλωσε ότι αφού έβαλε ξανά τα ψάρια στην ίδια συσκευή 11 μήνες αργότερα, ήταν ακόμη σε θέση να ανακαλέσουν στη μνήμη τους τη διαδρομή διαφυγής.

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης