Ο λόγος που τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον δεν μπορούν να κληρονομήσουν την τεράστια περιουσία του «βασιλιά της ποπ»

Ο λόγος που τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον δεν μπορούν να κληρονομήσουν την τεράστια περιουσία του «βασιλιά της ποπ»

Έχουν περάσει 15 χρόνια από το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον αλλά τα παιδιά του ακόμα δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την τεράστια κληρονομιά που τους έχει αφήσει ο πατέρας τους

jackson
Μετά τον τραγικό θάνατο του Μάικλ Τζάκσον πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, πολλοί αναρωτιούνται ποιος κληρονόμησε την τεράστια περιουσία του βασιλιά της ποπ, η οποία υπολογίζεται σε 116 εκατομμύρια δολάρια. Ενώ είναι φυσικό να υποθέσει κανείς ότι τα παιδιά του θα έπαιρναν ένα σημαντικό μέρος της περιουσίας του, η πραγματικότητα έχει αποδειχθεί πολύ πιο περίπλοκη. Παρά το γεγονός ότι κατονομάζονται στη διαθήκη του Τζάκσον, τα τρία παιδιά του, δεν έχουν λάβει τίποτα από την κληρονομιά τους λόγω μιας μακροχρόνιας νομικής διαμάχης.

Ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον το 2009 σε ηλικία 50 ετών ήταν ένα σοκ που κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε όλο τον κόσμο. Στα χρόνια που ακολούθησαν το θάνατό του, η περιουσία του Τζάκσον συνέχισε να συγκεντρώνει ένα τεράστιο ποσό χρημάτων, καθώς φέρεται να απέφερε μισό δισεκατομμύριο δολάρια μέσα σε μόλις τρία χρόνια, σύμφωνα με το Forbes. Αυτό οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό σε εγχειρήματα όπως η ταινία «This Is It», η οποία εξασφάλισε μια επιπλέον προκαταβολή 60 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα νέο συμβόλαιο 250 εκατομμυρίων δολαρίων για τις ηχογραφήσεις του και η επιτυχημένη «Immortal World Tour» από το Cirque du Soleil, η οποία απέφερε πάνω από 75 εκατομμύρια δολάρια το 2012. Με μια τόσο μεγάλη περιουσία να διακυβεύεται, δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι γρήγορα προέκυψαν διαμάχες σχετικά με την περιουσία του.

Παρόλο που η διαθήκη του Τζάκσον, που υποβλήθηκε το 2002, περιέγραφε ότι η περιουσία του θα τοποθετηθεί στο «Michael Jackson Family Trust», με το 20% να πηγαίνει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και το υπόλοιπο να πηγαίνει σε ένα ισόβιο καταπίστευμα για τη μητέρα του, Κάθριν Τζάκσον, και ένα καταπίστευμα για τα τρία παιδιά του, η διανομή του πλούτου του κάθε άλλο παρά απλή ήταν. Μια σημαντική επιπλοκή προέκυψε λόγω μιας διαμάχης μεταξύ του Τζάκσον και της εφορίας. Έως ότου επιλυθεί αυτή η διαμάχη, τα παιδιά του δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κανένα από τα 116 εκατομμύρια δολάρια της κληρονομιάς τους.

Παρόλο που τα παιδιά του Τζάκσον δεν έχουν λάβει ακόμη την πλήρη κληρονομιά τους, φέρεται να τους παρέχεται ένα σημαντικό ποσό.

Κλείσιμο
Παρόλα αυτά, το γεγονός παραμένει ότι τα παιδιά του Τζάκσον εξακολουθούν να στερούνται τη νόμιμη κληρονομιά τους. Λαμβάνουν ένα επίδομα από την περιουσία για να καλύψουν τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής τους, αλλά οι ανεπίλυτες νομικές διαμάχες για την περιουσία του Τζάκσον τα έχουν αφήσει χωρίς άμεση πρόσβαση στην περιουσία που ο πατέρας τους προόριζε γι' αυτά.

www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης