Kaos: Eιδικός στην ιστορία της αρχαίας Ελλάδας πιστεύει ότι η σειρά του Netflix είναι η πιο έξυπνη εξιστόρηση της ελληνικής μυθολογίας

Ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του Kaos είναι ότι τολμά να δείξει την ουσία της μυθολογίας: τη διαρκή μάχη του ανθρώπου με τις ανώτερες δυνάμεις, είτε αυτές είναι θεοί είτε είναι οι εσωτερικοί του δαίμονες!

Το Netflix έχει εμπλουτίσει την βιβλιοθήκη του με νέες σειρές για όλα τα γούστα. Δράση, γέλιο, μυστήριο, έρωτας και… τρόμος είναι τα κυριότερα στοιχεία του νέου περιεχομένου που είναι διαθέσιμο αυτές τις ημέρες.

Αν σας άρεσε η διαφορετική εκδοχή του Baz Luhrmann για το Ρωμαίος και Ιουλιέτα, πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε το KAOS στη λίστα με τα must-watch σας, το συντομότερο δυνατόν. Πρόκειται για μια μεγάλη, τολμηρή και βίαιη προσέγγιση της ελληνικής μυθολογίας, του συνόλου των ιστοριών που αφορούν τους θεούς, τους ήρωες και τις τελετουργίες της αρχαίας ελληνικής θρησκείας.

Στο KAOS, ο Δίας, ο βασιλιάς των θεών αλλά και ο κυβερνήτης των κεραυνών, των αστραπών και του ουρανού, πέφτει σε παράνοια όταν αρχίζει να πιστεύει ότι η δύναμή του αμφισβητείται από τους ανθρώπους στη γη, ενώ τους κυβερνά από τον Όλυμπο.

Η σειρά είναι εξαιρετική και αξίζει να την παρακολουθήσετε ακόμη και αν έχετε καμία απολύτως ιδέα για την πραγματική ελληνική μυθολογία στην οποία βασίζονται οι ιστορίες.

Αν όμως γνωρίζετε κάτι για την ελληνική μυθολογία, τότε ίσως να θέλετε επίσης να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να απολαύσετε την αισθητική πανδαισία της ίντριγκας, του ενδοοικογενειακού δράματος (θεϊκού και θνητού), του έρωτα και της λαγνείας, των θνητών που βάλλουν κατά των θεών που ελέγχουν τον κόσμο τους και των θεών που ανακατεύονται στις υποθέσεις και τους έρωτες των θνητών.

Πέρα από την πλούσια και βαθιά αφήγηση και την εξαιρετική ανάπτυξη των χαρακτήρων, το Kaos είναι επίσης απολαυστικό στην παρακολούθηση, με εξαιρετικές επιλογές στο σκηνικό. Ο Όλυμπος είναι φωτεινός και ζωηρά πολύχρωμος, ο κόσμος των θνητών βαθύς και ζοφερός και ο Κάτω Κόσμος επίπεδος και ασπρόμαυρος.

Μάλιστα, ακόμα και ένας ειδικός στην ιστορία της Αρχαία Ελλάδα χαρακτήρισε αυτή την αφήγηση ως «μία από τις πιο έξυπνες αναδιηγήσεις της ελληνικής μυθολογίας».

www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr