Επτά συμπτώματα που εμφανίζονται στον βραδινό ύπνο και είναι ικανά να προκαλέσουν θάνατο

Ειδικοί γιατροί αποκαλύπτουν σημάδια σπάνιας ασθένειας τα οποία εμφανίζονται μόνο κατά την διάρκεια της νύχτας και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί

Σύμφωνα με το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιάς, οι καρδιακές παθήσεις ευθύνονται για περισσότερους από 170.000 θανάτους κάθε χρόνο. Η στεφανιαία νόσος όπως αναφέρουν τυγχάνει να είναι η πιο κοινή αιτία καρδιακών προσβολών και αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών παγκοσμίως.

Όπως τονίζουν Βρετανοί ειδικοί, θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα τα ακόλουθα συμπτώματα τα οποία είναι και τα λιγότερα γνωστά, και κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως τις βραδινές ώρες.

Η άπνοια ύπνου είναι μια νόσος που σχετίζεται με την αναπνοή κατά την διάρκεια του ύπνου. Συγκεκριμένα σταματά και αρχίζει πάλι ενώ κοιμάστε. Τα συμπτώματα τα οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων είναι τα εξής:

διακοπή και έναρξη της αναπνοής
αγκομαχητό, ρουθούνισμα ή πνιγμό
δυνατό ροχαλητό
αίσθημα κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας
δυσκολία συγκέντρωσης
εναλλαγές της διάθεσης
πονοκέφαλος όταν ξυπνάτε
Νυχτερινή εφίδρωση
Η εφίδρωση κατά τη διάρκεια της νύχτας τους θερμούς μήνες είναι πολύ φυσιολογική. Ο νυχτερινός ιδρώτας είναι λίγο διαφορετικός από τον κανονικό: «ιδρώνετε τόσο πολύ που οι πιτζάμες σας και τα κλινοσκεπάσματα είναι μούσκεμα, παρόλο που το μέρος όπου κοιμάστε είναι δροσερό» αναφέρουν οι ειδικοί.

Πιθανές αιτίες:

συμπτώματα εμμηνόπαυσης
άγχος
παυσίπονα
χαμηλό σάκχαρο
αλκοόλ
Συχνή ούρηση
Το να ξυπνάμε στη μέση της νύχτας για να επισκεφθούμε την τουαλέτα δεν είναι ασυνήθιστο. Ωστόσο όπως αναφέρουν οι ειδικοί η καρδιακή ανεπάρκεια δυσκολεύει το σώμα να απαλλαγεί από τα υγρά. «Όταν ξαπλώνετε για να κοιμηθείτε, η βελτιωμένη νεφρική λειτουργία ενεργοποιείται, η παραγωγή ούρων αυξάνεται και ξαφνικά, η κύστη σας είναι γεμάτη - παρόλο που είχατε φροντίσει να μην πιείτε πολλά υγρά πριν από τον ύπνο» αναφέρουν.

Πόνος στο στήθος

Ο πόνος στο στήθος σας δεν είναι συνήθως σημάδι για κάτι σοβαρό, αλλά όταν προκύπτουν τα ακόλουθα θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί:

έχετε ξαφνικό πόνο ή δυσφορία στο στήθος σας που δεν υποχωρεί - ο πόνος μπορεί να μοιάζει με συμπίεση ή κάψιμο ή δυσπεψία.
πόνος που εξαπλώνεται στο αριστερό ή το δεξί σας χέρι ή στο λαιμό, το σαγόνι, το στομάχι ή την πλάτη σας
πόνος στο στήθος και αισθάνεστε ιδρωμένοι, άρρωστοι, ζαλισμένοι ή λαχανιασμένοι
Ο τύπος του θωρακικού πόνου που προκαλεί καρδιακή προσβολή είναι περισσότερο ένας «ξαφνικός, οξύς, διαπεραστικός πόνος».
Δύσπνοια
Η δύσπνοια μπορεί να μην είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά μερικές φορές μπορεί να πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Η υπηρεσία υγείας δήλωσε ιδιαίτερη προσοχή όταν βρισκόμαστε ξαπλωμένοι, και δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα με μεγάλη διάρκεια.

Αυξημένος παλμός
Ο αυξημένος σφυγμός είναι ανησυχητικός μόνο όταν πρόκειται για υπερβολική ταχυκαρδία. Η κατάσταση αυτή ουσιαστικά προκαλεί την καρδιά σας να χτυπάει. Η ύπαρξη καρδιακού ρυθμού άνω των 100 παλμών ανά λεπτό σε κατάσταση ηρεμίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας. αρκετά γρήγορα.

Σπασμοδικές κινήσεις στα άκρα
Το να τρεμοπαίζουν κάποιες φορές τα πόδια μας μπορεί να είναι ένα συχνό φαινόμενο ωστόσο, οι πολύ συχνές περιπτώσεις οι οποίες θα μπορέσουν να προκαλέσουν αϋπνία, και άγχος θα πρέπει να γίνουν ιδιαίτερα προσεκτικές.

www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr