Ο πλουσιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ: Είχε 150 δισεκατομμύρια περιουσία περισσότερη από τον Elon Musk

O πλουσιότερος άνθρωπος που πέρασε ποτέ από τον πλανήτη είχε 150 δισεκατομμύρια περισσότερα από τον Elon Musk

Ο Elon Musk, είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Με μια αναρίθμητη περιουσία. Ιστορικά ωστόσο, θα ήταν πολύ «φτωχός» αν συγκρινόταν με τον πλουσιότερο άνθρωπο που πέρασε ποτέ από την γη, ο οποίος φέρεται να είχε 150 δισεκατομμύρια περισσότερα από εκείνον.

Η εκτιμώμενη αξία της περιουσίας του γνωστού επιχειρηματία εκτιμάται στα 242 δισεκατομμύρια δολάρια και αναγνωρίζεται επισήμως ως ο πιο πλουσιότερος άνθρωπος αυτή την στιγμή στην γη.

Ωστόσο, ιστορικά ο Elon Musk δεν μπορεί αν υπάρξει ούτε στην λίστα τον 5 πλουσιότερων ανθρώπων. Όπως αναγράφει η ιστορία ο τίτλος του πλουσιότερου ανθρώπου όλων των εποχών ανήκει στην πραγματικότητα στον Mansa Musa, έναν Μαλιανό ηγεμόνα που έζησε μεταξύ του 1280 και 1337.

Ο Μούσα, ο οποίος ήταν βασιλιάς στο Μάλι και βασίλευε από το 1312 εώς το θάνατό του εκτιμάται ότι είχε περιουσία περισσότερη των 400 δισεκατομμυρίων. Ο απίστευτος πλούτος του Μούσα έγινε από την παραγωγή χρυσού που παρήγαγε και εμπορεύτηκε το Μάλι κατά τη διάρκεια της βασιλείας του. Μέχρι το τέλος του 14ου αιώνα, το Μάλι ήταν υπεύθυνο για πάνω από τα δύο τρίτα όλου του χρυσού στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr