Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ

Στις 3 Σεπτέμβρη, το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα που οραματίστηκε και ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το Κίνημα που άλλαξε την Ελλάδα, πλησιάζει το μισό αιώνα ζωής και γίνεται 48 χρόνων

Ένας μεσήλικας, του οποίου η πορεία του είναι ταυτισμένη με τους κύκλους της Μεταπολίτευσης: από τον κοινωνικό ριζοσπαστισμό στον φιλοευρωπαϊκό εκσυγχρονισμό, από τις ένδοξες μέρες της πολιτικής κυριαρχίας στον κατακερματισμό των μνημονιακών χρόνων, από αποδιοπομπαίος τράγος στη δικαίωση και την αναγέννησή του, το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι έχει βαθιές ρίζες, ακατάλυτους δεσμούς με την κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως έλεγε και ο ιδρυτής μας, γεννήθηκε από τα σπλάχνα του λαού μας, εξού και ονομάστηκε κίνημα και όχι κόμμα. Γιατί μόνο ένα λαογέννητο κίνημα θα μπορούσε να θεμελιώσει τη δημοκρατία, την ελευθερία, την έμφυλη ισότητα, την εθνική συμφιλίωση, την αποκέντρωση εξουσιών, τη δημόσια παιδεία και υγεία, την κοινωνική ειρήνη, την ευρωπαϊκή προοπτική, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, απέναντι στις αναχρονιστικές δυνάμεις της Συντήρησης.

Κατάφερε μεταρρυθμίσεις που άντεξαν στο χρόνο, όπως όλοι αντιληφθήκαμε την περίοδο της πανδημίας, χτίζοντας μια ανθεκτική δημοκρατία απέναντι στους τυχοδιώκτες της εξουσίας, που καβάλησαν το κύμα της δημαγωγίας και της όξυνσης. Ειδικά στις μέρες μας, που τα δημοκρατικά θεμέλια τρίζουν από τους χειρισμούς των ενοίκων του Μαξίμου, το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστεί ξανά στην προσπάθεια για διαφάνεια και λογοδοσία στην πολιτική ζωή, ξεσκεπάζοντας τα έργα και τις ημέρες μιας Δεξιάς που δε μπορεί πια να κρύβεται πίσω από δήθεν κεντρώα προσωπεία και κανονικότητες.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό, επίκαιρο και αναγεννημένο. Τρέφει με ιστορικό βάθος, αξιακό μέγεθος και πατριωτικό καθήκον τη σημερινή μας προσπάθεια απέναντι σε έναν τοξικό και ευκαιριακό δικομματισμό, που κρατά τη χώρα και τις δημιουργικές της δυνάμεις καθηλωμένες, τους νέους διαρκώς ηττημένους, τους μη προνομιούχους στο καναβάτσο. Αποτελεί διέξοδο και αποκούμπι για τα μεσαία και κατώτερα στρώματα που σηκώνουν στις πλάτες τους άλλη μια κρίση, την ώρα που η Κυβέρνηση προστατεύει τους λίγους και μοιράζει ψίχουλα στους πολλούς.
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και μας δίνει τη δύναμη, τη γνώση και τη φλόγα, να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές. Να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες και την ιστορία του μέσα στις διεκδικήσεις των νέων, που φέτος έχουν την τιμητική τους στους εορτασμούς για την 3η Σεπτέμβρη, κάνοντας πράξη την ανανέωση σε ιδέες και πρόσωπα ενόψει και των επόμενων εκλογών. Ανοίγοντας δρόμους ελπίδας ως ένα πραγματικό κίνημα που επιστρέφει, όχι απλά για να δικαιωθεί, αλλά για να αναμετρηθεί με την καταπίεση, την ανασφάλεια και τις ανισότητες που διευρύνονται. Οι αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη μας οδηγούν, μας εμπνέουν και φωτίζουν το δρόμο μιας νέας Αλλαγής.

* Ο Αλέξανδρος θεοδώρου είναι Αντιδήμαρχος Δήμου Κύμης-Αλιβερίου
Μέλος ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Νομού Εύβοιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr