Άφραγκος Ωνάσης

Δύο «ζητηματάκια» σχετικά με τον «άφραγκο Ωνάση»

Τουτέστιν Στέφανο Κασσελάκη. Το πρώτο αναφορικά με το «πόθεν έσχες». Το οποίο λειτουργεί ως προς το «έσχες» αλλά καθόλου ως προς το «πόθεν». Για παράδειγμα: εσύ αγαπητέ Φούφουτε μπήκες στην πολιτική με ενοικιαζόμενο δυάρι και ύστερα από τέσσερα χρονάκια βγαίνεις η συνεχίζεις με τρία διαμερίσματα στο Κολωνάκι και με εξοχική κατοικία στη Σαντορίνη. Από που τα έβγαλες; Με την βουλευτική σου αποζημίωση και με τον ιδρώτα σου; Για έλα εδώ!

Ο Κασσελάκης λοιπόν, θα έπρεπε, στοιχειωδώς, να παρουσιάσει δημοσίως το αναλυτικό «πόθεν έσχες». Δεν το έκανε. Με δικαιολογία ότι η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει. Ωραία λοιπόν. Εσύ παρουσίασε το δικό σου «πόθεν έσχες» και ταυτόχρονα καταγγέλλεις τον αρμόδιο φορέα και την ανικανότητα της κυβερνητικής πολιτικής.

Δώσε το προσωπικό σου «πόθεν έσχες» και ταυτόχρονα να καταγγείλεις το χρέος πεντακοσίων εκατομμυρίων της Νέας Δημοκρατίας προς το δημόσιο και τις τράπεζες. «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια πρέπει και να φαίνεται τίμια». Πάμε παρακάτω.

Ποιο το αποτέλεσμα; Και ο ίδιος διασύρεται ως «άφραγκος Ωνάσης». Και με το pdf αλλάζει την ατζέντα των ευρωεκλογών. Και οι αντίπαλοί του τον χλευάζουν. Και οι υποψίες περί σκανδάλων και άλλων τέτοιων εξάπτουν την φαντασία των πολιτών. Και, το χειρότερο, καταλήγει κι αυτός ως «μέγας χορηγός του Κυριάκου».

Πάμε τώρα στο δεύτερο «ζητηματάκι». Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η διπλή κόψη του ξυραφιού. Ναι μεν ο Κασσελάκης διασύρεται ως «άφραγκος Ωνάσης», όμως με την υπερφόρτωση και διόγκωση αυτής της ιστορίας οι οπαδοί του μπορεί να συσπειρωθούν, μπορεί να θεωρήσουν ότι ο αρχηγός τους έχει πέσει θύμα ενορχηστρωμένης προπαγάνδας, μπορεί να ισχυριστούν ότι το σύστημα τον φοβάται και μπορεί να απαντήσουν προς τους επικριτές του Κασσελάκη «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».

Που καταλήγουν όλα αυτά; Στη διόγκωση μιας πολιτικής κρίσης που δεν έχει προηγούμενο από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Ποια τα τεκμήρια αυτής της κρίσης; Η σχεδόν ολοκληρωτική απουσία πολιτικού λόγου για τα ζητήματα που προσεχώς θα κρίνουν το μέλλον της Ευρώπης και συνακόλουθα της Ελλάδας.

Ο ευτελισμός των αντιπάλων του Κυριάκου και φυσικά η απουσία φερέγγυου, αξιόπιστου αντιπάλου. Οπου πάρ τον ένα και βάρα τον άλλο.

Η ταυτόχρονη διόγκωση της περιφρόνησης μεγάλου μέρους των πολιτών προς την τρέχουσα πολιτική και τους πολιτικούς. Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Κασσελάκης χτενίζεται. Κάπως έτσι.

Και μαζί με όλα αυτά η διαφαινόμενη επικράτηση ημιμαθών, άσχετων, τηλεοπτικών περσόνων και ποδοσφαιριστών με την αντίστοιχη καθήλωση και εξαφάνιση ανθρώπων που όχι μόνο είναι αρμόδιοι αλλά και εντελώς απαραίτητοι για μια ελληνική, σοβαρή, αξιόπιστη και αποτελεσματική ελληνική παρέμβαση στα προσεχή τεκταινόμενα εντός του ευρωπαικού κοινοβουλίου.

Ενας Κασσελάκης την ημέρα, ένας «αόρατος» κάθε μέρα και ένας Βελόπουλος με τις ιδιόχειρες επιστολές του Ιησού, μετατρέπουν τις μεθαυριανές εκλογές σε επιθεώρηση Δελφιναρίου. Με θεατή να απολαμβάνει και να καγχάζει τον Ηλία Κασιδιάρη! Να τους χαιρόμαστε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr