Σας παρακαλώ μην κλαίτε
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Σας παρακαλώ μην κλαίτε

Και παραφράζοντας τον τίτλο θρυλικής κομεντί του Σταύρου Τσιώλη «σας παρακαλώ μην κλαίτε»

Και για να συνεχίσω και να επιμηκύνω τον ειρμό των σκέψεων μου «αγοράστε την «Αυγή» για να μην κλαίτε». Και συνεχίζοντας, απευθυνόμενος σε πλείστους παρουσιαστές πρωινών εκπομπών «Γιώργαρε μη χύνεις μαύρα δάκρυα, απλώς βγάλε από την τσέπη σου, καθημερινώς, ένα φράγκο να συνεισφέρεις κι εσύ στη σωτηρία αυτής της ιστορικής εφημερίδας».

Αμάν πια με τα μαύρα, τα κροκοδείλια δάκρυα. Αφού είναι γνωστό πως καθημερινώς ούτε πεντακόσια φύλλα δεν αγοράζονται από το φιλεύσπλαχνο αριστερό, σοσιαλιστικό και κεντροαριστερό κοινό. Τι να λέμε τώρα. Μια ματιά στα νούμερα και η «Αυγή» καταλήγει στο νεκροταφείο ηρωικών πεσόντων.

Αφού, είναι επίσης γνωστό, πως η απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου, έχει ληφθεί εδώ και δύο χρόνια. Πριν από το άκουσμα του ονόματος Στέφανος Κασσελάκης. Για να λέμε του στραβού το δίκιο. Γιατί όπως πορευόμαστε και με την μανία να αποδίδουμε τα πάντα σ αυτόν σε λίγο δεν αποκλείεται ο Κασσελάκης να ευθύνεται για την δυσκοιλιότητα του (φερ ειπείν) Τεμπονέρα. Να ναι καλά ο άνθρωπος, πάντα υγιής και ορεξάτος.

Αφού είναι επίσης γνωστό πως η απόφαση εκείνη, πριν από δύο χρόνια, δεν υλοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους, τουτέστιν να μην επέλθει σύρραξη με το προσωπικό, να μην καταλήξει το κόμμα στα μανταλάκια και να μην προκληθεί εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στα στελέχη και το δημοσιογραφικό προσωπικό της εφημερίδας.

Κλείσιμο
Αφού είναι επίσης γνωστό πως κι άλλες, ιστορικές εφημερίδες κατέβασαν ρολά, ανάμεσά τους το «Βήμα». Το οποίο κάτω από τα ασήκωτα βαρίδια μη εξυπηρετούμενων δανείων, κατέληξε στο νεκροταφείο του έντυπου Τύπου. Μέχρι εκείνη την σωτήρια ημέρα που ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να την επαναφέρει εν ζωή κι έτσι το κυριακάτικο «Βήμα» στα περίπτερα να κυκλοφορεί.

Αφού, τέλος, είναι γνωστό ότι από τα τέσσερα εκατομμύρια ετήσιας ενισχύσεως του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή, τα τρία και κάτι ψηλά κατευθύνονταν στα άδεια ταμεία της «Αυγής».

Επομένως το δίλημμα απλό: είτε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν το χέρι στην τσέπη ώστε με ένα euro ημερησίως, να συνεισφέρουν ευεργετικά στην συνέχιση κυκλοφορίας αυτής της ιστορικής εφημερίδας. Είτε αν όλοι αυτοί απλώς κλαψουρίζουν και στη συνέχεια δεν μπαίνουν στον κόπο να την αγοράσουν και να την ενισχύσουν , ε τότε η υποκρισία η νεοελληνική δεν έχει όριο και οι υποκριτές ντροπή.

Και κάτι ακόμα. Σχετικά με την απουσία διαφημίσεων, επειδή, λέει, η «Αυγή» είναι κομματικό «εργαλείο». Δηλαδή τα προιόντα τους δεν απευθύνονται σε όλους τους καταναλωτές, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων; Και δηλαδή όσοι εκ των επιχειρηματιών ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί το αποφεύγουν; Μπας και θα τους φακελώσει η Ασφάλεια; Αστειότητες.

Με απλά λόγια: εσείς που ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ αγοράστε «Αυγή». Αλλιώτικα όλη αυτή η εκστρατεία για την σωτηρία της εφημερίδας γίνεται εκ του πονηρού. Τουτέστιν για όλα φταίει ο Κασσελάκης. Μια «Αυγή» την ημέρα, κάνει τον θάνατο της εφημερίδας πέρα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα