Αλέξη προχώρα o καιροσκοπισμός σου δεν έχει όρια

Πορεύεται όπως τον βολεύει

Και με τον δεξιό και βασιλόφρονα Πάνο Καμένο; Και μ αυτόν. Και με τον Βεχμπί Κότς της Τουρκίας, κάτοχο προσωπικής περιουσίας άνων των έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων; Και μ αυτόν.

Και με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Αμα βολεύει και αν με την τήβεννο του επίτιμου διδάκτορα φωτογραφηθώ και κυκλοφορήσω, γιατί όχι; Και με τα ιδιωτικά. Και με τα μη κρατικά. Και εναντίον ιδιωτικών και εναντίον μη κρατικών και με ό, τι λάχει και βολεύει κάθε στιγμή. Αντε Αλέξη και εις ανώτερα.

Ο λόγος φυσικά για την αναγόρευση του πρώην αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως αρχηγού μιας συγκόλλησης ανάμεσα στο κόμμα του και το ΠΑΣΟΚ, σε ρόλο επίτιμου διδάκτορα από το ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Τουρκίας το Koc (από το όνομα του ιδιοκτήτη Βεχμπί Κοτς).

Παρεμπιπτόντως η οικογένεια Κοτς έχει περιουσία άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Κοτς είναι επίσης επικεφαλής της MESS με τις εταιρείες του, όπως η Ford, η Arcelik και η TOFAS. Το τρίτο τρίμηνο του 2023, μόνο η Arcelik αύξησε τα κέρδη της από την παραγωγή κατά 151%. Όμως, στα μεγάλα εργοστάσια του ομίλου, οι μισθοί των εργατών έχουν πέσει στις 13-15 χιλιάδες λίρες (400-500€), ενώ μαζί με την πτώση των μισθών, έχουν επιδεινωθεί και οι συνθήκες εργασίας.

Το 1993 ο επιχειρηματίας Βεχμπί Κότς ίδρυσε το ομώνυμο Πανεπιστήμιο στην Κωνσταντινούπολη. Ένα πανεπιστήμιο εγνωσμένου κύρους με υψηλό επίπεδο σπουδών στους τομείς της οικονομίας, της ιατρικής, της διοίκησης επιχειρήσεων, της επιστήμης και μηχανολογίας καθώς και των κοινωνικών και ανθρωπιστικών πεδίων.

Εμείς ακόμα το κουβεντιάζουμε. Εμείς μέσω Ανδρουλάκη αντιστεκόμαστε στην «άλωση» και την «υποβάθμιση» των δημοσίων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Εμείς μέσω των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ βροντοφωνάζουμε Όχι ποτέ!

Ο Τσίπρας λοιπόν ο πληρέστερος ζωντανός ορισμός οπορτουνισμού, καιροσκοπισμού και ασυγκράτητης υποκρισίας. Και όχι μόνο. Το παρελθόν φυγείν αδύνατον. Και τα μνημόνια υπηρέτησε. Και τις συμφωνίες έκλεισε. Και την Αριστερά διέσυρε. Και το σύστημα υποκλίνεται στην αριστεία του. Τόσο για την κολοσσιαία απόσταση ανάμεσα στα λόγια και τα έργα του όσο και για την διαπόμπευση αξιών και αρχών κάθε συνείδησης αριστερών προοπτικών. Πάντα πρόθυμος και πάντα όπου βολεύει και όπου φυσάει ούριος άνεμος. Γι αυτόν
Μπροστά του ο «αμερικανοθρεμένος» Στέφανος Κασσελάκης μοιάζει με ήρωα παραμυθιών της προσχολικής ηλικίας. Γιατί ενώ επί Τσίπρα είχε παρθεί η απόφαση για το κλείσιμο της ιστορικής και θρυλικής «Αυγής» στη συνέχεια και προκειμένου να πριονίσει την καρέκλα του Stef επιδόθηκε στο μελοδραματικό σπορ των δακρύων.

Αλλά και επειδή ο Κασσελάκης του διαμήνυσε «Αλέξη έλα να αναλάβεις την προεδρία του κόμματος κι εγώ σαν στρατιώτης δεν θα σε υπονομεύω», εκείνος όχι μόνο αρνήθηκε αλλά παρασκηνιακώς και με το σύστημα προφανώς σχεδιάζει την επιστροφή του ως μέγας συγκολλητής όπου ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ μαζί κάτω από την ηγεσία ενός καιροσκόπου που παραλίγο να ρίξει τη χώρα στα βράχια και που στη συνέχεια μετά από αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις γκρέμισε το κόμμα του στο καταστροφικό ποσοστό του 17%.

Και για να τελειώνω με τη ρήση «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις του νοικοκύρη». Η ιστορία επαναλαμβάνεται άλλοτε ως τραγωδία και άλλοτε σαν φάρσα.

Και ως υστερόγραφο η επανάληψη μιας διαπίστωσης γνωστής στην ελληνική κοινωνία: και μετά απ όλα αυτά τα καιροσκοπικά ακόμα αναρωτιούνται μερικοί πως είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα ο Κυριάκος να κυριαρχεί! Μα τόσο «κώτσοι» είναι όλοι αυτοί;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr