Ταβερνοεστιάτορες
02.08.2013
07:05
Δείξε μου τους πατριώτες μας να ονοματίσω τους εχθρούς μας. Πάντα από τους έξω μαθαίνουμε την αλήθεια. Από ξένα κέντρα και ξένα πρακτορεία. Που διαρκώς επιβουλεύονται την ανεξαρτησία μας. Αλλά μέχρι στιγμής οδείς εξ αυτών των συνωμοτών έχει επενδύσει μισή δεκάρα σ' αυτό το ξέφραγο οικόπεδο με την ονομασία Ελλάδα.
Με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ μετατράπηκε σε κουρελόχαρτο η μεγαλοπρεπής μπαρούφα περί μειώσεως του ΦΠΑ στην εστίαση. Κουρελόχαρτο ανάξιο να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στην τουαλέτα. Αφού, σου λέει, μ' αυτή την μείωση θα χαθούν κάμποσα εκατομμύρια. Και αφού σου λέει, το μέγεθος της εστίασης είναι απειροελάχιστο και δεν πρόκειται να επηρεάσει την γενική πορεία της Εθνικής Οικονομίας. Τουτέστιν μια τρύπα στο νερό.
Γιατί όλος αυτός ο ντόρος; Μα φυσικά για ψηφοθηρία. Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών των πάσης φύσεως Bar Restaurants και Ταβερνών, προέρχεται από την «ευγενή» τάξη των μικρομεσαίων γαλαζοπράσινων οπαδών. Και επειδή λόγω τουριστικής περιόδου να γίνουμε τάχα μου ανταγωνιστικοί κατεβάζοντας το κόστος διαμονής. Πλάνη. Δυσθεώρητη και απροσμέτρητη.
Αφού αρκετοί εξ αυτών των «ευγενών» ταβερνιάρηδων ισχυρίζονται ότι τάχα μου έχουν απορροφήσει το 23%. Επομένως οι άνθρωποι έχουν ήδη πριονίσει τους τιμοκατολόγους τους. Πάντα προς συμφέρον των πελατών και την σωτηρία της πατρίδας!
Αφού αρκετοί -για να μην πω οι περισσότεροι- θα καταβροχθίσουν, δηλαδή θα βάλουν στην τσέπη τους τον φόρο. Ανεξαρτήτως ποσοστού. Είτε αυτός είναι 23, είτε 13, είτε 3. Σιγά τώρα που θα συμμορφωθούν με το Νόμο. Πριτς! Για πήγαινε να δεις αν έρχομαι.
Αφού, επίσης, αρκετοί εξ αυτών διαθέτουν τσιλιαδόρους στην γωνία. Που πάει να πει ότι πριν εμφανιστούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, το τηλέφωνό τους κουδουνίζει και από την άλλη άκρη κάποια φωνή ενημερώνει την φιλάρα. Ε που σαι Μητσάρα πρόσεχε. Κόψε αποδείξεις γιατί σου ρχεται η Εφορία.
Και αφού το μέσο επίπεδο τόσο των προσφερόμενων υπηρεσιών όσο και των πρώτων, φαγώσιμων, υλών είναι περίπου για τα σκουπίδια. Το λάδι τηγανίλα. Το κρέας κατεψυγμένο από ΑλβανοΒουλγαρία. Το τυρί τύπου φέτας ούτε για ορνιθοτροφεία. Η Greek salad ετοιματζίδικη, παγωμένη και φουσκωμένη από φυτοφάρμακα, ούτε για τα γουρούνια. Τα ψάρια και τα πάσης φύσεως θαλασσινά από ύποπτα ιχθυοτροφεία. Και on top of that οι μασχάλες να όζουν ιδρωτίλα. Οι τρίχες από μουστάκια και μαλλιά να κολυμπάνε στα γεμιστά. Και από τα μεγάφωνα να ωρύεται κάποια αρχοντοβλαχοκαψούρικη κλανολαλακία.
Γιατί όλος αυτός ο ντόρος; Μα φυσικά για ψηφοθηρία. Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών των πάσης φύσεως Bar Restaurants και Ταβερνών, προέρχεται από την «ευγενή» τάξη των μικρομεσαίων γαλαζοπράσινων οπαδών. Και επειδή λόγω τουριστικής περιόδου να γίνουμε τάχα μου ανταγωνιστικοί κατεβάζοντας το κόστος διαμονής. Πλάνη. Δυσθεώρητη και απροσμέτρητη.
Αφού αρκετοί εξ αυτών των «ευγενών» ταβερνιάρηδων ισχυρίζονται ότι τάχα μου έχουν απορροφήσει το 23%. Επομένως οι άνθρωποι έχουν ήδη πριονίσει τους τιμοκατολόγους τους. Πάντα προς συμφέρον των πελατών και την σωτηρία της πατρίδας!
Αφού αρκετοί -για να μην πω οι περισσότεροι- θα καταβροχθίσουν, δηλαδή θα βάλουν στην τσέπη τους τον φόρο. Ανεξαρτήτως ποσοστού. Είτε αυτός είναι 23, είτε 13, είτε 3. Σιγά τώρα που θα συμμορφωθούν με το Νόμο. Πριτς! Για πήγαινε να δεις αν έρχομαι.
Αφού, επίσης, αρκετοί εξ αυτών διαθέτουν τσιλιαδόρους στην γωνία. Που πάει να πει ότι πριν εμφανιστούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, το τηλέφωνό τους κουδουνίζει και από την άλλη άκρη κάποια φωνή ενημερώνει την φιλάρα. Ε που σαι Μητσάρα πρόσεχε. Κόψε αποδείξεις γιατί σου ρχεται η Εφορία.
Και αφού το μέσο επίπεδο τόσο των προσφερόμενων υπηρεσιών όσο και των πρώτων, φαγώσιμων, υλών είναι περίπου για τα σκουπίδια. Το λάδι τηγανίλα. Το κρέας κατεψυγμένο από ΑλβανοΒουλγαρία. Το τυρί τύπου φέτας ούτε για ορνιθοτροφεία. Η Greek salad ετοιματζίδικη, παγωμένη και φουσκωμένη από φυτοφάρμακα, ούτε για τα γουρούνια. Τα ψάρια και τα πάσης φύσεως θαλασσινά από ύποπτα ιχθυοτροφεία. Και on top of that οι μασχάλες να όζουν ιδρωτίλα. Οι τρίχες από μουστάκια και μαλλιά να κολυμπάνε στα γεμιστά. Και από τα μεγάφωνα να ωρύεται κάποια αρχοντοβλαχοκαψούρικη κλανολαλακία.
Με απλά λόγια. Η σχέση τιμών και υποβαθμισμένων προσφερόμενων υπηρεσιών plus των ανυπόληπτων πρώτων υλών, μετατρέπει ακόμα και το souvlaki του 1. 5 euro στο ακριβότερο του κόσμου, φαγώσιμο,προιόν!
Θα βάλουμε μυαλό; Φυσικά. Πότε λες να γίνει αυτό; Οταν οι πάσης φύσεως ταβερνοεστιάτορες προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό. Οταν αποκτήσουν στοιχειώδη επαγγελματική κουλτούρα. Οταν από την πιάτσα εκτοπιστούν οι αρπαχτές και τα αρπαχτικά. Οταν γκρεμιστούν οι κακοφορμισμένοι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. Και όταν τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ θα κατεβάζουν ρολά και θα βάζουν λουκέτα επί 24ωρου βάσεως σε όλη την Επικράτεια. Δηλαδή ζήσε Μάη να φας τριφύλλι. Μέχρι τότε take the money and run!
Θα βάλουμε μυαλό; Φυσικά. Πότε λες να γίνει αυτό; Οταν οι πάσης φύσεως ταβερνοεστιάτορες προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό. Οταν αποκτήσουν στοιχειώδη επαγγελματική κουλτούρα. Οταν από την πιάτσα εκτοπιστούν οι αρπαχτές και τα αρπαχτικά. Οταν γκρεμιστούν οι κακοφορμισμένοι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. Και όταν τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ θα κατεβάζουν ρολά και θα βάζουν λουκέτα επί 24ωρου βάσεως σε όλη την Επικράτεια. Δηλαδή ζήσε Μάη να φας τριφύλλι. Μέχρι τότε take the money and run!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr