Το άλογο και το κάρο

Η εσωκομματική διαδικασία της 6ης Οκτωβρίου στο ΠΑΣΟΚ γίνεται για ένα και μόνο λόγο… για να επιλέξουμε ένα άλογο που να μπορεί να μπει μπροστά από το κάρο και να το τραβήξει μαζί με το πολιτικό του φορτίο

Όταν αυτό το βαρύ πολιτικό κάρο είναι μπροστά και το άλογο -παρά τις προσδοκίες μαςτελικά έχει βρεθεί πίσω του… το μάθαμε.

Σε 40 περίπου μέρες έρχεται η ώρα που μπορούν να ξαναμπούν τα πράγματα στη σωστή τους θέση, δηλαδή το άλογο (Πρόεδρος) να είναι μπροστά και το πολύ βαρύ κάρο (ΠΑΣΟΚ) έμφορτο με τα καλά και με τα όποια λάθη του… πίσω του.

Ακούμε τους υποψήφιους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ να λέει ο καθένας το πλαίσιο του και τους ακούμε όλους, όλοι.

Λέει ο καθένας τους (και) σωστά πράγματα; Προφανώς.

Λέει ο καθένας τους (και) πράγματα που μας βρίσκουν σκεπτικούς; Προφανώς.

Όλοι τους όμως, διαμορφώνουν αθροιστικά με το λόγο τους το πλαίσιο για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ παράταξη. Η συμπερίληψη του πολιτικού τους λόγου, των δια ζώσης επαφών στο σύνολο της χώρας και της πολιτικής συγκυρίας ένθεν και κακείθεν βοηθούσης…, μπορούν και θα ξανακάνουν το ΠΑΣΟΚ παράταξη.

Στις 13 Οκτωβρίου όμως, (τη δεύτερη Κυριακή), η σύγχρονη Πασοκαρία θα κληθεί με τις ψήφους όσων θα έχουν έρθει στις κάλπες από την πρώτη Κυριακή, να εκπέμψει το καθαρό της μήνυμα.

Το πρόσωπο που τελικά θα ηγηθεί θα είναι το ίδιο ένα μήνυμα, όπως και το πως και με ποιο πλάνο θα ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ Κυβέρνηση.

Αυτή η διαδικασία δεν αφορά εσωτερικά και μόνο στο ΠΑΣΟΚ. Αφορά σε όλη την ελληνική κοινωνία. Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει να έχει χαρακτηριστικά εν δυνάμει πρωθυπουργού με πρόγραμμα που να αφορά σε όλους τους Έλληνες.

Οπότε:

Ποιο πρόσωπο έχει σαφή και ξεκάθαρη θέση για τη σχέση άμεσων και έμμεσων φόρων, για την ενεργειακή Δημοκρατία και τον ενεργειακό χώρο της χώρας, για την αξιολόγηση στον Δημόσιο Τομέα, για την Παιδεία από την προσχολική ηλικία μέχρι και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, για το ΕΣΥ με ορίζοντα δύο γενεών, για την εσωτερική ασφάλεια, για τον ελληνοτουρκικό «διάλογο», για το εάν και πως η Ελλάδα θα ανήκει και πάλι στους Έλληνες;

Ποιο πρόσωπο μπορεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση με τους δανειστές;

Ποιο πρόσωπο μπορεί να σηκώσει στην πλάτη του το φορτίο του ΠΑΣΟΚ και να το μεταφέρει στο αύριο;

Ποιο πρόσωπο μπορεί να διαχειριστεί προς όφελος όλων μας τα δύσκολα που φαίνεται πως έρχονται;

Με αυτές τις σκέψεις θα ψηφίσουμε την πρώτη Κυριακή και με τις ίδιες θα κληθούμε να επιλέξουμε τον Πρόεδρο και υποψήφιο πρωθυπουργό τη δεύτερη Κυριακή.

Και το πιο σημαντικό που περιλαμβάνει όλα τα πιο πάνω και πολλά ακόμα…

Ποιος μπορεί να αγαπηθεί σαν τον Ανδρέα ή να κερδίσει το σεβασμό όπως ο Σημίτης;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΕΛΑΣ
Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ

Υποψ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, 2014
Υποψ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α’ Αθήνας, 2015
Υποψ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α’ Αθήνας, 2019
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr