Τουρίστας

Τα δείγματα γραφής του είναι πολλά

Παραμένουν, όμως, πολιτικά θολά. Η σοσιαλμιντιακή εικόνα που μεθοδικά καλλιεργεί θεωρείται μάλλον ικανή να του ιχνογραφήσει ένα πολιτικό σκίτσο . Ωστόσο προκύπτει καρικατούρα. Για την οποία ο ίδιος φέρει αποκλειστικά την ευθύνη.

Πιθανότατα δεν έχει άλλο δρόμο προβολής. Ούτε πολιτικές γνώσεις, ούτε κοινοβουλευτική εμπειρία, ούτε ιδεολογικό έρμα διαθέτει. Γι αυτό επιμένει στη σκηνοθετημένη φαντεζί δημοσιότητα. Να μια «σουίτα» στα μπουζούκια, ιδού ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα στο Κολωνάκι, ορίστε κι ένα εξοχικό στη Σπέτσες. Κοινώς, ζωάρα.

Με τι λεφτά; Υπομονή μέχρι να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του. Το οποίο τρενάρει διαρκώς να υποβάλλει ως υπόχρεος εκ του νόμου. Εμφανίζεται τόσο απρόθυμος να εμφανίσει την ακριβή δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης ώστε δημιουργεί αμηχανία και στο ίδιο του το κόμμα. Δεδομένου ότι αυτό συνήθιζε να θέτει συνεχώς ζητήματα διαφάνειας στον πολιτικό διάλογο.

Εσχάτως, βέβαια, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες αυτά τα κομβικής σημασίας θέματα λογοδοσίας που αφορούν τον επικεφαλής του. Προφανώς και κάνει σκόντο στις παραδοσιακές δημοκρατικές αρχές του λόγω μικροσυμφέροντα. Πού θα βρει άλλο τέτοιο ακκιζόμενο αρχηγό να το δανείζει;

Ως εκ τούτου η Κουμουνδούρου εν μέσω αξιακών εκπτώσεων αρκείται να παρακολουθεί το καθημερινό ξιπασμένο ριάλιτι του. Τι να κάνουν πια και τα στελέχη της από τότε που μετατραπηκαν σε μίζεροι υπάλληλοι του φανταχτερού Στέφανου Κασσελάκη;

Αναπόδραστα με την ανοχή της ο ίδιος συνεχίζει την αμετροεπή περφόρμανς του. Με ακοστολόγητες υποσχέσεις και κουτοπόνηρες γαλαντόμες δεσμεύσεις. Σάμπως τον ελέγχει κανείς για όσες ακρίτες φανφάρες αμολάει; Ιδίως όταν αυτός ο εξ απαλών ονύχων λαϊκός «αριστερός»-παρεμπιπτόντως Γκόλντεν μπόι και εφοπλιστής- επιχειρεί να «τσαλαβουτήσει» ψηφοθηρικά στο προοδευτικό κέντρο.

Πόσο μάλλον όταν καλεί τους μετριοπαθείς, σώφρονες, συνήθως φιλελεύθερους οπαδούς αυτού του ισχυρού πολιτικού προσδιορισμού να γίνουν μουσαφίρηδες στο κόμμα του; Για το οποίο κομπάζει ότι αποτελεί το φυσικό τους πολιτικό σπίτι.

Ενδεχομένως λόγω μακρόχρονης αποχής από την ελληνική πραγματικότητα αγνοεί - ή προσποιείται- πως ότι αποκαλεί φιλόξενη φυσική εστία τους είναι ένα αξιοθρήνητο παράπηγμα με τρύπια στέγη. Πολιτικά και διαχειριστικά. Μια παράγκα που συναρμολογήθηκε με τις απλάνιστες σανίδες της μεροληπτικής αφαίμαξης της μεσαίας τάξης, τις κωλοτούμπες και στη συμφωνία των Πρεσπών.

Αλλά η πολιτική ουσία των πραγμάτων ουδόλως ,φαίνεται. να τον ανησυχεί . Στη ποζάτη αφήγηση του παραμυθιού του κυριαρχεί η φαντασίωση ότι θα γράψει 2 μπροστά στο ποσοστό του κόμματος του στις ευρωεκλογές.

Ευχή και συνάμα όνειρο του που ενισχύεται από πρόσφατη δημοσκόπηση. Στην οποία η πλειονότητα των ερωτηθέντων πιστεύει πως αυτός έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον σημερινό πρωθυπουργό. Το πότε, σε ποιες εκλογικές αναμετρήσεις και με ποιες συνθήκες παραμένει, βέβαια, άδηλο.

Τέτοιες, πάντως, μικρολεπτομέρειες δεν πρόκειται να του χαλάσουν την ξενάγηση στις ψευδαισθήσεις. Ως αυθεντικού, εντός και εκτός Ελλάδας, τουρίστα. Τόσο πατενταρισμένου ώστε δεν χρειάζεται άλλοθι για την εκδρομική τάση που φανερώνει. Ένα συνήθως αναίτιο ταξιδιωτικό μπιζιμποντισμό με θαλάσσια σκάφη και λεωφορεία περιοδείας.

Διόλου τυχαία κατά την επίσκεψη του στην Παλαιστίνη ο μόνος επίσημος αξιωματούχος που τον υποδέχτηκε ήταν ο υπουργός Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής. Σε ένα τόπο που ο αμέσως προηγούμενος ξένος περιηγητής ανάγεται ίσως στα χρόνια το Λόρενς της Αραβίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr