Πριβέ

Πρώτα απ όλα ευχές. Εκείνες, δηλαδή, που επιτάσσει προς τους νεόνυμφους το ατομικό σαβουάρ βιβρ, η κοινωνική ευγένεια, ο πολιτικός πολιτισμός

Βίον, λοιπόν, ανθόσπαρτον στους Στέφανο Κασσελάκη και Τάιλερ Μακμπέθ. Και καλούς απογόνους.

Επειδή δε το μυστήριο ή ,τέλος πάντων, η ανταλλαγή όρκων τους τελέστηκε με τετραήμερο γλέντι στην Κρήτη ας συντροφεύει την ευτυχία του και μια μαντινάδα της μεγαλονήσου. Σαν αυτή που λέει: «να ‘χετε μέλι θυμαριού και τση ρακής τη ζάλη και η ζωή σας να κυλά γλυκά σαν πεντοζάλι.»

Μέχρι εδώ όλα καλά και όντος θεμιτών ορίων. Προφανώς το ζευγάρι είχε κάθε δικαίωμα στη περιφρούρηση της ιδιωτικής του ζωής. Και φρόντισε να μην παραβιασθεί ο πυρήνας της ιδιωτικότητας του αποκλείοντας οποιουδήποτε είδους δημοσιογραφική κάλυψη της γαμήλιας τελετής.

Το απροσδόκητο ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π Σ εξέφρασε δημόσια εκ μέρους του νεόνυμφου ζεύγους την επιθυμία του για αποκλεισμό των ΜΜΕ. Και ζήτησε από όλα τα Μέσα να σεβαστούν αυτό το, όπως το χαρακτήρισε, αμιγώς προσωπικό και οικογενειακό γεγονός. Αιτιολογώντας αυτή την έκκληση με το επιχείρημα πως δεν πρόκειται για πολιτική εκδήλωση.

Ενδεχομένως το κόμμα του όποιου ηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει ενημερωθεί ότι ιδιωτική ζωή των πολιτικών δεν προστατεύεται στον ίδιο βαθμό με την ιδιωτική ζωή του καθημερινού πολίτη. Από τη στιγμή που ένας πολιτικός μπαίνει στη δημόσια αρένα υπόκειται αυτομάτως στην άρρητη σύμβαση παραχώρησης σε κοινή θέα στοιχείων της ιδιωτικότητας του.

Στη δημοκρατία, εξάλλου είναι πρωταρχικό δικαίωμα και επιβεβλημένο καθήκον του κάθε πολίτη να ενδιαφέρεται, να γνωρίζει και να ελέγχει ποιοι είναι αυτοί που κατέχουν θεσμικά αξιώματα, συμμετέχουν ενεργά στο πολιτικό βίο και κάνουν χρήση δημόσιων πόρων.

Πόσο μάλλον, για την ειλικρίνεια του δημόσιου διαλόγου, αυτά ισχύουν για τον «αδιαμεσολάβητο» αρχηγό του, επί του παρόντος, κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο οποίος έχει ευδιάκριτα και εκκωφαντικά κάνει μέρος της κραυγαλέας πολιτικής του ατζέντας ιδιωτικά στοιχεία και προσωπικές συμπεριφορές.

Το παράδοξο είναι, ότι ενόσω έχει με αλλεπάλληλα φωτοενσταντανέ και τηλεκάμερες καταστήσει όλη την ιδιωτική του ζωή μέρος της πολιτικής του πρακτικής, κάνει υποκριτικές κόνξες σε ένα φαντεζί τελετουργικό. Στο όποιο υποτίθεται με τη συμμετοχή του θα χάριζε,, πανηγυρικό χαρακτήρα στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Αποκρούοντας εν προκειμένω τη δημοσιότητα κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του. Λες και η κοινωνία δεν πήρες χαμπάρι την ανάρτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που ζητούσε από τους μετρημένους προσκεκλημένους των νεόνυμφων να συμβάλουν οικονομικά στην πραγματοποίηση του γαμήλιου ταξιδιού τους;

Υπό αυτό και μονό το πρίσμα ο Κασσελάκης διατρανώνει, σύμφωνα με τη ρήση του Αντρέ Μαλρώ , πως η αλήθεια ενός ανθρώπου είναι κυρίως αυτό που κρύβει. Από τη πισίνα του στις Σπέτσες και τα αστακοκάραβα στο Ντέλαγουερ έως το πόθεν έσχες του.

Στον ίδιο ιδιόρρυθμα κρυψίνου τρόπο δρα και αντιδρά στη διαχείριση του κόμματος του. Συμπεριφέρεται ναρκισσιστικά ως εκκεντρικό, υπερτεθειμένο και παρασκηνιακό, χλιδάτο και μισοκακόμοιρο, αφεντικό ενός κλειστού κλαμπ..

Με αδικαιολόγητη έπαρση διατάσσει μνησίκακα τα κομματικά του στελέχη σε στυλ «φύγε εσύ γύρνα εσύ- μπες ο ένας βγες ο άλλος- κοπάνα τη ο προηγούμενος έλα ο επόμενος». Λες και πρόκειται για ιδιόκτητο στέκι του. Χωρίς να αντιλαμβάνεται, ελλείψει πολιτικού υπόβαθρου, ότι οι πριβέ λέσχες δεν ελκύουν ποτέ μαζική πελατεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr