ΠΑΟΚ: Ο πρώτος απολογισμός των πρωταθλητών στη νέα σεζόν

Φθάσαμε σε ένα σημείο της αγωνιστικής περιόδου όπου ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 15 αγώνες! Δεν του φαίνεται αλλά αυτή είναι μία πραγματικότητα που μπορεί να μας βοηθήσει στην εξαγωγή των πρώτων συμπερασμάτων.

Θα επιχειρήσουμε μία επιγραμματική καταγραφή που θα αφορά την ομάδα στο σύνολο, τον προπονητή και τη δουλειά του, μαζί και τους παίκτες, είτε είναι μέσα σε εκείνους που κέρδισαν πέρσι το πρωτάθλημα, είτε στους νεοαποκτηθέντες.

Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
- Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ είτε το… κατάλαβε είτε όχι, έκανε πολλές αλλαγές. Η ομάδα διαφοροποιήθηκε κατά 30 με 40% σε ποσοστό που το «λες» και μεγάλο μετά από τέτοια επιτυχία όπως η περσινή. Όπως κι αν έχει, πολλές κινήσεις ήταν αναγκαστικές και αναμενόμενες.

- Ο κορμός της ομάδας έπαιξε πολλά από τα μεγάλα ματς μέχρι τώρα με τις βασικές και πολύ σωστές αρχές του Λουτσέσκου να γίνονται αισθητές σε όλους που εννοείται ότι σέβονται τη δυναμική αυτού του συνόλου.



- Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει μέχρι τώρα έξι μεγάλα και πολύ δύσκολα ματς με Μάλμε(2), Γαλατασαράι, Στεάουα, Παναθηναϊκό και Άρη. Δεν κέρδισε κανένα κι αυτό είναι ζήτημα που «σηκώνει» συζήτηση και κριτική.

- Ο Δικέφαλος ξεκίνησε έχοντας προβλήματα στην αμυντική λειτουργία δεχόμενος πολλές φάσεις, ενώ τελευταία δεν μπορούσε να σκοράρει, παρά την ευχέρειά του στη δημιουργία.

- Ο Λουτσέσκου δεν ήθελε πολλές αλλαγές, επιθυμούσε να γίνουν οι πιο πολλές και βασικές κινήσεις νωρίς το καλοκαίρι και φυσικά από τη στιγμή που αρκετά πράγματα έγιναν (αναγκαστικά για Ελλάδα) πιο αργά, ζητάει χρόνο για να διαμορφώσει ένα νέο δυνατό γκρουπ σε τακτική και νοοτροπία, την οποία έχει πολύ ψηλά.

- Για να μην ξεχνιόμαστε… Ο ΠΑΟΚ με αυτά και με αυτά είναι πρώτος στο πρωτάθλημα, αλλά έμεινε πίσω στην ευρωπαϊκή βαθμολογία του Europa League. Έχει ακόμη 25 ματς στο πρωτάθλημα και άλλα έξι στο ευρωπαϊκό γκρουπ.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
- Ο Καμαρά αποκτήθηκε νωρίς, η μεταγραφή του ήταν εξ ορισμού… κίνηση μικρού ρίσκου και έτσι εξελίσσεται, με ένα πολύ ποιοτικό και ταχυδυναμικό παίκτη στο κέντρο που ήδη προσφέρει.



- Ο ΠΑΟΚ αποδεικνύει και πάλι ότι στο παιχνίδι του δεν παίζει η ομάδα για τα φορ αλλά το αντίστροφο. Το γεγονός αυτό θέλει αρκετό χρόνο για να το αποδεχθούν και να το εφαρμόσουν οι νεοαποκτηθέντες επιθετικοί παίκτες της ομάδας.

- Ο Κοτάρσκι εξακολουθεί να κάνει άλματα προόδου. Είναι ο πολυτιμότερος της άμυνας, αλλά και της κυκλοφορίας στο build up. Απίστευτος! Μοναδικός!

- Ο Κωνσταντέλιας πήρε ένα μάθημα από το κακό καλοκαίρι του και ψάχνει τον ρυθμό του. Δείχνει όμως ότι θέλει να σηκώσει και άλλο βάρος στις πλάτες του.



- Ο Μπακαγιόκο ήταν, είναι και θα είναι μία συνειδητή μεταγραφή υψηλού ρίσκου που αν «βγει» θα ανεβάσει κατά πολύ τη λειτουργία της ομάδας και αν δεν βγει θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου εξακολουθεί και παίζει σωστά. Ομάδα που παράγει, που έχει καλή ισορροπία στις διάφορες φάσεις, ομάδα που με βάση του δουλειά του προπονητή και έξω από το γήπεδο θα αποκτήσει τη σωστή νοοτροπία νικητή. Επιπροσθέτως και επειδή έχει γίνει πολλές φορές, μετά από ένα διάστημα 2-3-4-5 εβδομάδων, το σύνολο θα έχει εμπεδώσει λογικά κάθε επιτυχημένη ποδοσφαιρική αρχή του Λουτσέσκου, του οποίου η δουλειά και το σκεπτικό στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Με όλα αυτά τα δεδομένα και με το βασικό σκεπτικό ότι ο προπονητής κάνει την ομάδα και η ομάδα τους παίκτες, όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα πρωταγωνιστήσει και φέτος στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη όλα είναι ανοικτά με κάθε ματς να μοιάζει με τελικό και τον ΠΑΟΚ να ψάχνει 9-10 πόντους για να συνεχίσει.

Θα δούμε… Έχοντας όμως την αισιοδοξία ότι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου πάντα το «βρίσκει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr